STARDOM Cinderella Journey in Nagaoka – recenzija

(Preshow) Rina vs Mai Sakurai vs Waka Tsukiyama – Future Of Stardom Title #1 Contendership

Kristijan Bešlić: Meč je bio za sljedećeg izazivača za Future titulu. Trajao je kratko, i za dobijeno vrijeme cure su bile solidne. Kao i na prošlom showu u Nagoyi, opet imam problem jer nisam shvatio pravila ovog meča. Rina je uzela pobjedu nad Wakom s Gory Bombom, međutim to je samo bio prvi fall. Sakurai i Tsukiyama su nastavile s mečom, a na kraju je slavila Mai Sakurai s Facebusterom.

Momo Kohgo vs Hanan (c) – Future of Stardom Championship

Kristijan Bešlić: Meč je bio baš onakav kakvog sam ga i zamišljao. Brz, s jako puno pokušaja pina koje je većinom Kohgo forsirala nebi li uspijela ostvariti brzu pobjedu nad Hanan. Hanan je bila staložena i vrlo dobro je taktizirala u meču, tako da je na kraju ipak obranila naslov Future prvakinje s Backdrop Driverom.

Ivan Sučić: Sprint od meča. Brz, iznenađujuć broj odličnih nearfallova. Nisu imale puno vremena da naprave nešto posebno, ali za ono što je ovo je bilo super.

Queen’s Quest (Lady C & Utami Hayashishita) vs Oedo Tai (Momo Watanabe & Ruaka)

Kristijan Bešlić: Vrlo solidno je ovo bilo. Oedo Tai na početku heel taktikama zbunjuje Utami, pa zbog toga dolaze u prednost. Zabavan je bio taj početak meča, a onda slijedi jedna solidna sekvenca između Utami i Momo, koja bi bila još i bolja da je potrajala koju minutu. Lady C i Ruaka su odradile čak i pristojan posao, i nije izgledalo ni malo dosadno ni razvučeno. Cure su odradile baš onako kako je i trebalo. Na kraju Oedo Tai slavi nakon što je Momo pogodila Piledriver, a onda Ruaka s Diving Splashom uzima pin nad Lady C.

Ivan Sučić: Utami je izgledala bolje s dužom kosom. Ništa posebno ni sa storytelling ni sa in-ring strane, ali kompetentno izvedeno. Pomogla im je kratka minutaža, nisu morale imati puno praznog hoda. Lady C je izgledala jako dobro u meču, Ruaka također. Očekivan finish s pobjedom OT-a. Solidan meč za popuniti card, ali ništa više od tog.

Mayu Iwatani & Tam Nakano vs Oedo Tai (Fukigen Death & Saki Kashima)

Kristijan Bešlić: Nekako mi ovaj meč i nije legao. Kashima je od početka imala prednost nad Iwatani, i solidno je gradila tu prednost. Nakano je nekako bila uspješnija na momente, te je imala nekoliko dobrih poteza protiv Fukigen. Dobili smo po meni nepotreban ali opet slučajan Superkick Nakano nad Iwatani. Kraj je jako dobro odrađen, a tu smo dobili ono što smo čekali cijeli meč. Par velikih poteza od Mayu i Tam, pogotovo ona dva tag team poteza (kombinacija Double Knee Facebreakera i German Suplexa), fenomanalan Double Superkick, i na kraju Mayuin Moonsault nad Kashimom za pobjedu. Jednostavno mi se nije svidjelo to što je Oedo Tai previše dominirao, da bi izgubio sve u 3-4 minute.

Ivan Sučić: Još jedan ok undercard tag. Marginalno bolji od prijašnjeg, ali opet ništa ekstra. Par lijepih suplexa od oba tima je po meni jedino vrijedno isticanja. Malo se teško potpuno uživiti kad se ovoliki jaz između timova i pobjednik toliko predvidljiv.

Donna del Mondo (Syuri, Maika & Himeka) vs Donna del Mondo (Giulia, MIRAI & Thekla)

Kristijan Bešlić: Podjeljenog sam mišljenja oko ovoga meča. Iako meč sam po sebi i nije bio toliko loš, nisam siguran je li bio uopće potreban. Od početka smo znali da je ovo filler meč, i mogli smo pretpostaviti da će završiti neriješeno kako je i završio, i zbog toga me nikako nije mogao do kraja zainteresirati. Izvedba u ringu je bila solidna, dapače dobra, te na kraju kada su krenule punim gasom bilo je i više nego dobro, ali ta nezainteresiranost za ovaj match-up mi je totalno uništila dojam, pa ću ovaj meč ocijeniti dobrim ali ništa više od toga. Nakon meča dobili smo staredown Giulije i Syuri za njihov nadolazeći meč idući mjesec.

Ivan Sučić: Sa strane in ring akcije meč je bio stvarno odličan. Pogotovo druga polovica meča, u kojim bih opet izdvojio zadnjih 5 minuta. Sa strane svega drugog nešto mi je ipak nedostajalo. Definicija 7/10 meča, jako dobro, ali bez nekog posebnog razloga za mariti. Predvidljivost time limit drawa također nije pomogla sveukupnom dojmu. Da ne bi bilo previše negativno svi u meču su ispali jaki i stvarno se veselim Syuri/Giulia meču.

Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Unagi Sayaka) vs STARS (Hazuki & Koguma) (c) – Goddesses of Stardom Championship

Kristijan Bešlić: Ovaj meč mi se više svidio od prethodnog. Iako je kvaliteta meča bila slabija, ipak je bio meč za titule i kao takav mi je automatski bio zanimljiviji. Shirakawa i Sayaka su imale vrlo dobar put do ovoga eventa, i predstavili su ih kao respektabilan tim koji bi i mogao možda uzeti titulu. FWC je bio ovdje i više nego dobar tim, i pokazale su zašto su i dalje Goddess prvakinje. Njihova kemija je na jednoj visokoj razini. Meč je imao problema u vidu jednog botcha kada su Mina i Unagi imale tag team potez, dok je Koguma u jednom trenutku baš jako oversellala potez pa nije izgledalo baš dobro. Sve u svemu jedan solidan meč, i vrlo dobra obrana naslova za FWC. Samo da napomenem Koguma je uzela pobjedu s Diving Splashom nad Shirakawom, a prije toga je Hazuki napravila jako dobar Brainbuster.

Ivan Sučić: Koliko pomaže kad imaš nekakvu priču i uloge, makar čista in-ring akcija bila slabija. Hazuki i Koguma su tako super tim, Mina i Unagi također. Zabavan meč, osjetno bolji od svega na showu do sada i taj trend se samo nastavio u iduća dva. Ako imam prigovor to je da je bilo poprilično kratko.

Starlight Kid (c) vs AZM – High Speed Championship

Kristijan Bešlić: Ovo je sve što jedan high speed meč treba biti. Očekivao sam dobar meč, ali ne ovoliko dobar. Jako dobar high speed, s jako dobrim izmjenama pozicija i fenomenalne kontre tokom meča. Jako dobre sekvence ona pored ringa, kao i ona prva izmjena pinova gdje je bilo jako neizvjesno. Zapravo bilo je neizvjesno tokom cijelog meča. Cure su odradile fenomenalan posao. Starlight Kid i AZM su najbolje highfly hrvačice u Stardomu, i to su ovdje dokazale. Po meni savršen meč. Na kraju AZM slavi s Numero Unom, i postaje po drugi put High Speed prvakinja. Fenomenalno. Definitivno najbolji high speed meč koji sam ikada gledao. Nakon meča je Starlight Kid htjela da joj AZM stavi masku koju inače ona stavlja drugima kada ih pobjedi, što znači da je dostojanstveno prihvatila taj poraz. AZM joj je samo bacila masku i u vidu pružene šake, iskazala poštovanje.

Ivan Sučić: Van toga što je u imenu titule, iznenadilo me koliko dugo su uspjele držati ekstremno brz tempo u meču. I to bez da izgleda kao spotfest. AZM je imala prilično konzistentan fokus na ruku Kid, barem onoliko konzistentan koliko ovakav meč dozvoljava. I na kraju je to imalo ulogu u finishu. Slažem se s kolegom da je ovo vjerojatno najbolji High Speed meč koji sam gledao. Da dodam da mi je drago da je AZM opet prvakinja, ova titula je kao stvorena za nju.

Natsupoi vs Saya Kamitani (c) – Wonder of Stardom Championship

Kristijan Bešlić: Fenomenalno su krenule s vrlo dobrim mat wrestlingom, a onda su i one imale vrlo dobru high speed sekvencu, i to je nekako bilo sve. Kasnije tokom meča imali smo fantastične poteze, ali nekako previše rupa i praznog prostora između tih velikih poteza. Svake tri minute bljesne jedan jako dobar potez, ali to vrijeme između kao da nisu znale kako popuniti. Rekao bi da je ovo bolja obrana naslova od prethodne kada je imala meč s Unagi Sayakom, ali siguran sam da ovo nije sve što ove cure mogu. Reći ću da je bio dobar meč, ali moram priznati da sam očekivao više. Nakon meča saznali smo da će protivnice za bijeli pojas biti Utami Hayashishita i Tam Nakano.

Ivan Sučić: Na trenutke stvarno dobro, na trenutke dosta čudno i traljavo. Ne sumnjam da u sebi imaju bolji meč. Želim reći da je trajalo malo kraće možda bi nanizale više dobrih trenutaka i manje slabijih, ali nije kao da je meč bio posebno dug. Stvarno čudno, pogotovo kada pogledam koliko su toga Kid i AZM ugurale u sličnu minutažu s puno višim tempom. Svejedno solidna obrana i meč, ali jednostavno High Speed je ukrala show.

Sveukupno:

Kristijan Bešlić: Nekoliko booking odluka mi se nisu sviđale ovdje. Pogotovo taj DDM vs DDM meč, jer baš nije bilo potrebe za njega. Meč između Nakano i Iwatani s jedne strane te Oedo Tai s druge. To je također trebalo bolje biti izrežirano i osmišljeno. Nakon main event meča dobili smo nove izazivačice, i uopće mi se ne sviđaju. Tam je donedavno bila prvakinja, i nebi je trebalo vraćati na Wonder pojas, a Utami je lijepo gledati malo za promijenu bez pojasa. Meč za Goddess titule mi je bio solidan, a co-main event i sam finalni meč bili su vrlo dobri, pogotovo meč za High Speed pojas. Kad se sve zbroji i oduzme, bilo je dobrih stvari ali možda malo više lošijih. Rekao bi neka osrednja ocijena za ovaj show.

Ivan Sučić: Očekivao sam više, iako tu sam si sam kriv. Zadnja dva showa koja sam gledao od Stardoma su bili osjetno bolji od ovoga, iako daleko od toga da je ovo bilo loše. Ako ništa samo radi High Speed titule se isplati gledati, ne mogu taj meč dovoljno nahvaliti

Be the first to comment on "STARDOM Cinderella Journey in Nagaoka – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*