Stardom – Cinderella Journey 2022 in Osaka

Saki Kashima vs Hanan vs Momo Kohgo

Jako kratak meč, u kojem su cure bile otprilike podjednake. Saki je bila malo i lukava pa je stajala sa strane u jednom trenutku dok su se Momo Kohgo i Hanan borile, a onda je ušla u ring i zamalo odmah odnijela pobjedu. Vidjeli smo i Hananin Judo Takedown, Momin 619, ali potez koji je odnio pobjedu bio je Kashimin My Emblem. Poražena je bila Momo.

Cosmic Angels (Waka Tsukiyama & Mina Shirakawa) vs Donna del Mondo (Maika & Himeka)

Kako to već obično biva kada imamo tag mečeve s Wakom, ona započinje meč za Cosmic Angelse, a preko puta nje stoji Maika. Maika i Himeka prilično jednostavno uzimaju vodstvo, te nakon nekoliko Power Slamova Waka uspijeva kontrirati s Crossbodyem pa daje tag Shirakawi. Shirakawa malo vraća svoj tim u meč, ali ima pomalo nespretnu sekvencu s Himekom, gdje je u dva-tri navrata izgledalo kao da su imale botch. Ponovno je Tsukiyama među konopcima, ali pored Himeke nema šanse. Ili se barem na prvu tako čini. Waka skuplja snagu i sa serijom Forearmova prizemljuje Himeku, koja skupa s Maikom griješi u slijedećem potezu i Cosmic Angelsi su u vodstvu. Nakon kratkog Wakinog vodstva, Himeka pogađa Samoan Drop, zatim izvlači Single Leg polugu, radi svoj dobro poznati Lariat, međutim Waka kickouta. Nakon drugog Lariata, Shirakawa ju spašava, ali zato se Himeka osigurava s JP Coasterom, te donosi novu pobjedu za DDM.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Starlight Kid & Ruaka) vs STARS (Mayu Iwatani, Koguma & Hazuki)

Kratko je trajala high speed sekvenca Starlight Kid i Kogume, prije nego li je Koguma stavila Kid u Camel Clutch poziciju, i počastila ju bear pozom. STARSi zauzimaju prednost, i nakon par tag team poteza Oedo Tai se upliće i nastaje kaos. Rezultat toga je da je Oedo Tai u prednosti nad STARSima. Slijedi jedan dosadni dio s Ruakom, ali dolazi i vrlo dobra, izjednačena sekvenca između Momo Watanabe i Hazuki. Ponovno na scenu stupaju Starlight Kid i Koguma, s još jednim high speedom. Koguma stvara prednost, i svi se nalaze pored ringa osim Mayu. Mayu pokušava izvesti Suicide Dive, ali Ruaka ju udara svojom kutijom. Dobijamo sekvencu Mayu i Ruake u kojoj se Ruaka čak dosta i dobro držala, međutim Mayu nakon Moonasaulta pobjeđuje. Generalno solidan meč, a Mayu je bumpala i previše u ovome meču, s obzirom da je prije ovog showa odmarala leđa od bolova.

Donna del Mondo (Syuri & Natsupoi) vs Queen’s Quest (AZM & Saya Kamitani)

Vrlo dobar meč. Međutim ponovno po tko zna koji put, opet imamo neriješen ishod meča. Fenomanalnom sekvencom su otvorile meč Kamitani i Natsupoi. Nakon 2-3 minute ispipavanja situacije sigurnim hrvanjem, u meč ulaze AZM i Syuri. Syuri ipak dolazi u prednost, a Nastupoi ju pokušava zadržati međutim bezuspješno. AZM uz pomoć Saye vraća meč na početak. Kamitani i AZM rade desetak Power Slamova nad Natsupoi, a onda Syuri dobija hot tag. Syuri začuđujuće brzo gubi momentum, te AZM stvara solidnu prednost high speedom. Kasnije će ta prednost splasnuti kada Natsupoi bude u ringu s Kamitani. Završni stretch je bio jako dobar. Cure su digle u zadnju brzinu. Saya radi Springboard Crossbody na Natsupoi. Himeka i Kohgo su bile u blizini, ali nisu stigle pomoći uhvatiti Sayu, pa Natsupoi prima cijeli Crossbody sama. Kao što sam već rekao završnica je bila u punom sprintu, ludnica u ringu. Natsupoi radi svoj dobro poznati Fairy Blink, ali sudac označava time limit draw. Što je previše, previše je.

Donna del Mondo (MIRAI, Thekla & Giulia) vs Cosmic Angels (Tam Nakano, Unagi Sayaka & Mai Sakurai)

Wow kako je ovo emocionalno bilo. Nego, krenimo redom. Sakurai je “odabrala” da ide na Giuliu na početku meča. Mai čak i dolazi u vodstvo nakon jednog jako dobrog Big Boota. Cosmic Angelsi se redaju na Giuliji, a onda Giulia nekako vraća stvari na početak i daje tag Thekli. Thekla stvara prednost nad Mai, a MIRAI to i održava. Mai uspijeva kontirati jednim Facebusterom, a onda ulazi Sayaka. Naredni period je bio vrlo solidan. Par minuta kasnije Tam i Giulia su u ringu, i nakon fantastičnih high speed izmjena Tam stvara prednost i taguje Sakurai. Sakurai na početku zadržava vodstvo s predobrim Big Bootovima, Elbow Dropovima i s čak dva jako dobra STF-a dovodi Giuliu do granice tapkanja. Kasnije i Tam pogađa Crossbody, ali Mai je i dalje glavna u ringu i dominira nad Giuliom. Giulia se nekako vraća meč u svoju korist, a onda s ostalim članicama DDM-a, pogađa svoj signature move Missile Dropkick. Sayaka prekida pin. U završnom djelu meča Giulia pogađa svaki potez iz svoga arsenala, i tek s Glorious Driver II uspijeva savladati Mai Sakurai.

Nakon meča Giulia uzima mikrofon, i postavlja pitanje za Mai Sakurai, je li donijela odluku vezanu za pridruživanje DDM-u. Sakurai govori da jest, te kako joj je dosta bilo treniranja plesa, i kako je došla u Stardom hrvati a to želi raditi pod Giulinim vodstvom. Tam već vidno emocijonalno pogođena suprotstavlja se Giuliji i Sakurai. Nakano govori kako joj nikada neće oprostiti tu izdaju, kao niti Giuliji. Dok ih Thekla zeza Shirakawa joj se suprotstavlja, a nakon par riječi čitav Cosmic Angels stable napušta ring i odlaze u backstage. Potresene i izdate. Giulia predstavlja novu članicu DDM-a publici, i tako završava show.

Sveukupno: Jako zabavan card. Vrlo dobri mečevi. Razvoj likova i priča u ovoj epizodi bio je na vrhuncu. Imam samo jednu zamjerku, a ta jedna zamjerka mi je pokvarila show. Ponovno smo dobili Time Limit Draw. Nije mi jasno do kada će forsirati takav završetak meča, i gubi se draž tog rezultata te sam meč dobija jednu jako lošu sliku. Nekada kada priča to zahtjeva to super ispadne, međutim ako spamaju to čitav booking pada u vodu.

Be the first to comment on "Stardom – Cinderella Journey 2022 in Osaka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*