Stardom Award 2021 – recenzija

Oedo Tai (Rina, Ruaka & Starlight Kid) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Waka Tsukiyama) & Lady C

Oedo Tai otvara meč napadom na protivnice, gdje na kraju ostaju Rina i Waka Tsukiyama. Hell taktikama držale su Waku u nemogućnosti za tag, ali nakon jednog njenog Crossbodya nad Rinom, daje tag za Lady C. Nakon što je Lady C stvorila prednost, Oedo Tai ulazi u ring i pokušavaju preuzeti kontrolu međutim bezuspješno. Mina Shirakawa i Starlight Kid imaju vrlo solidnu polu high speed sekvencu, u kojoj nijedna cura nije stvorila neku izraženu prednost. Opet sve cure ulaze u ring te na kraju Ruaka i Starlight Kid ostaju s Wakom Tsukiyamom. Nakon tag team Front Body Slama, Ruaka pobjeđuje s Diving Splashom. Jedan solidan meč za otvaranje showa. Sve su bile dobro iskorištene, iako mi je žao što je Waka opet bila ta koja je primila pin. Svidjela mi se kemija Mine i Starlight Kid. Uglavnom, prolazna ocjena za meč.

STARS (Hanan, Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani) vs Donna del Mondo (Himeka, Maika, Natsupoi & Syuri)

Nakon početnog ispitivanja snaga i chain wrestlinga Syuri i Mayu, u ring ulaze Hanan i Natsupoi s high speedom. STARSi dolaze u blagu prednost nad Natsupoi, ali ona daje tag za Maiku koja samo poravnava stvari. Slijedi stiff sekvenca Syuri i Hazuki. Cure se baš nisu štedjele. Arenom je odzvanjao svaki udarac. Za kraj ostaju u ringu Himeka i Koguma. Fenomenalna završnica. Koguma se svim silama trudila ostati na nogama, ali nakon Himekinog Lariata, koji je izgledao fantastično, Syurinog Middle Kicka, Natsupoinog German Suplexa i za kraju Himekinog Powerbomba, više nije mogla izdržati. Tako Himeka uzima pobjedu za DDM. Meč je bio malo manje zabavan od prošloga, ali završnica je bila perfektna. Svaka čast Kogumi na sellingu, koji je bio odličan. Još jedan dobar meč u globalu.

Queen’s Quest (AZM, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Oedo Tai (Fukigen Death, Momo Watanabe & Saki Kashima)

Iako je Queen’s Quest napao Momo Watanabe, Oedo Tai vrlo brzo dolazi u prednost. Prvo Kamitani čisti ring, a zatim Momo dolazi do izražaja sa Utami a potom i sa AZM. Prvi dio AZMnog performansa i nije bio nešto impresivan, s obzirom da znamo kako je cura talentirana, ali drugi dio i sama završnica, te pobjeda nad Saki Kashimom je opravdala sve. U nekim situacijama ne povezan meč i samo su ispucavale poteze, bez nekog momentuma. Svaka je dobila svojih 5 minuta, iako radi priče nije trebala. Ovdje se trebalo malo više fokusirati na QQ i Momo Watanabe priču.

Nakon meča Oedo Tai napada QQ, međutim Lady C im priskače u pomoć. Bezuspješno. Oedo Tai napušta ring, a ako sam dobro razumio Lady C se pridružuje Queen’s Questu!

Donna del Mondo (Giulia, ? & ?) vs Cosmic Angels (Mai Sakurai, Tam Nakano & Unagi Sayaka)

Nekako je ovo bio najlošiji meč, ali ovdje nije ni bila poanta ring skilla, nego dvije druge stvari. Tam/Giulia feud i identitet maskiranih hrvačica. Maskirane hrvačice su Thekla i MIRAI. Thekla je Austrijanka koja je nastupala zadnjih godina za Ice Ribbon, a MIRAI za TJPW. Cure su predstavljene pristojno, s tim da je Thekla dobila malo više prilike da se pokaže, dok je MIRAI odradila jedan skroman meč. Najzanimljiviji dio meča, i jedino vrijedno spomena je bila serija šamara između Tam Nakano i Giulije, gdje Tam izlazi kao pobjednica, a cure nastavljaju u sličnom tonu gdje slijedi prekrasna serija varijacija high kickova. Za kraj Thekla s jednim dobrim Double Underhook DDTem završava meč, pinujući Mai Sakurai.

Sveukupni dojam: Nakon prošlog showa koji je bio izrazito dobar, teško je bilo i zamisliti da ćemo dobiti neki show za pamćenje. Nismo mogli niti očekivati neke ultra dobre mečeve, s obzirom da su svi multi-woman mečevi. Bez obzira, dobili smo tri pristojna meča, a jedan malo lošiji, ali kao što sam već rekao tu je priča bila u prvom planu tako da se ne može puno zamjeriti. Solidan show, ali nećete puno propustiti ako ga ne pogledate.

Be the first to comment on "Stardom Award 2021 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*