STARDOM All Star Dream Cinderella recenzija

Još jednom nam se za recenziju priključuje Maki s foruma, a kako je prošla proslava 10 godina Stardoma saznajte u recenziji ispod.

AZM (c) vs Natuspoi – High Speed Title

Ivan Sučić: Sprint od meča dostojan naziva titule. Počele su u petoj brzini i nisu stale narednih 7 minuta. I čudo je koliko su ugurale u tu minutažu. Nekoliko predivnih double stompova od AZM (posebno jedan gdje se bacila s vrha konopaca van ringa), serija german suplexa od Natsupoi, izmjene brzih pinova. Žao mi je što se prekida jedan od najboljih title reignove u hrvanju trenutno, ali Natsupoi djeluje kao i više nego dostojan prvak. Nadam se da ovo znači da ćemo gledati AZM oko main event scene.

Maki: Već očekivano brz meč sa dosta pamtljivih stvari. AZM je imala lijep Diving Double Foot Stomp na ringside koji je followala sa Springboard Dropkickom. Naravno i Natsupoi je imala svoje trenutke. Lijepo je slala AZM u Suplex City i imali smo onaj dio gdje ju je u zraku dočekala Dropkickom kao i upečatljivi Twisted Drop sa top ropea. Na kraju je i uzela pojas. Nisam pretjerani fan te odluke jer je AZM stvarno razvlajivala kao šampionka a Natsupoi mi nije upečatljiva.
9/10

Donna del Mondo (Himeka & Maika) (c) vs Oedo Tai (Natsuko Tora & Saki Kashima) – Godesses of Stardom Title

Ivan Sučić: Filler meč za titula, ali kakav filler. Sprint kao i opener, čak imaju i istu minutažu. Nekoliko odličnih spotova, posebno dupli torture rack od Himeke i prelijep Michinoku driver 2 za finish. Jedini realan prigovor koji imam je da je bilo predvidljivo. Očekivao ništa, dobio zabavan meč, ja zadovoljan.

Maki: Iskreno ovo mi se činilo kako potpuni filler jer je Oedo Tai objektivno sad najnebitnija fakcija. No pozitivno sam iznenađen. Dobili smo jedan pristojan meč. Prije svega dobro je bilo što se stalno nešto događalo i nije bilo praznog hoda. Oedo Tai su kao i uvijek napale protivnice prije zvona, dominirale, onda je Himaeka bila snagator i podigla i Saki i Natsuko u Torture Rack, Oedo Tai su imale lijepu kombinaciju kad je Saki skočila sa top ropea Diving Foot Stompom a Tora Frog Splashom. Zanimljiv trenutak i kad je Saki navela Maiku i Himeku da se međusobno sudare. Maika je odradila lijep Brainbuster nad Saki i na kraju Michinoku Driverom uzela očekivanu pobjedu. Dakle vrlo sam zadovoljan glede mojih očekivanja.
8/10

All-Star Rumble Match

Ivan Sučić: Prije meča smo dobili kratki videopaket u kojem su se pojavili Io Shirai, Hiroshi Tanahashi i Kairi Sane. Sam meč ekvivalent gimmick battle royala s WM X7, čista nostalgija. I bilo je jako zabavno. Doveli su neke legende (što Stardoma, što općenito japanskog ženskog hrvanja) i ugurali još neka trenutna imena koja nisu imale meč drugdje na cardu. Ulasci su bili prebrzi da bi meč dosadio, a svakim ulaskom bi dobili nekakav comedy spot koji su generalno i bili smiješni. Sama akcija u ringu ništa posebno, ali to ovdje nije bio ni bitno. Dovoljno je reći da su se Emi Sakura i Momoe Nakanishi u jednom trenutku zagrlile u ringu da steknete dojam koji je cilj meča i kakvu je atmosferu imao.

Maki: Joj ja pretpostavljam da sva ova imena nekome nešto znače ali ja pored ovih koje su iz Stardoma i Emi Sakure jer je bila u AEW nijednu drugu nisam znao. No i pored toga ja znam da su Rumble mečevi obično 80% praznog hoda ali ovo je bilo 90% praznog hoda. Znači bukvalno 30 minuta ničega. Svega par upečatljivih trenutaka tipa kad je Sakura imitirala Lady C, kad je ona ušla sa Godzilla muzikom i kad su se svezale Headscissorsima u stonogu. No sem toga slabo. Problem je što nisu koristili vrijeme koje su imali. Ajmo reći da smo tokom meča imali 3 upečatljive prijetnje: Kyoko Inoue, Chigusa Nagayo i Kikutaro (koji valjda ima gimmick stalkera šta ja znam nek mi neko na forumu napiše šta je fora sa njim) ali svaka od tih prijetnji je trajalo možda 3 minute. Bezveze. Meč je postao bolji kad su ostale Aikawa i Cosmic Angelsi ali je tu već bilo pri samom kraju. Izbor pobjednice mi je apsolutno random. Sayaki Unaga…okej.
3/10

Momo Watanabe vs Nanae Takahashi

Ivan Sučić: Kao i prošli meč ovo je u biti proslava i egzibicija više nego išta drugo. Nanae je jedna od troje ljudi koji su osnovali STARDOM i bila je prva prvakinja u promociji, kasnije napušta STARDOM i osniva Seadlinnng. Momo je jedna od glavnih zvijezda u promociji danas. Priča samog meča, koja je u biti jedino izgovor da bi ga imali, je da Momo ne poštuje Nanae i smatra da je njeno vrijeme prošlo. Sam meč je bio dobar. Jako stiff i s non-stop akcijom. Momo je dominirala većinu meča, Nanae je kroz sredinu djelovala kao da samo preživljava, da bi na kraju ipak izvukla pobjedu na iskustvno i čisto srce. Kraj mi se svidio jer u kontekstu “feuda” ima smisla, ali realno pobjednik je ovdje nebitan.

Maki: Ajme Momo je sad jobber. Solidan meč ali nekako sam očekivao više jer je ova valjda prvi Wonder champion ikad (ne znam da li je možda imala pauzu pa nije hrvala). Na početku je Momo imala seriju Corner Dropkickova što je bilo kul. Na početku je takođe popila i Dragon Screw ali to nije igralo nikakvu ulogu u ostatku meča pa ono… Nanae se vratila serijom headbuttova kojim je ubijala Momo. Ostatak meča je Momo igrala na kartu Meteora bilo Standing bilo Diving. Više takvih Meteora je odradila što je okej njoj taj potez izgleda dobro. Nanae se bacila Frog Splashom pa je i ona imala taj high flying. Nije mi se svidjela sekvenca gdje su jedna drugoj no sellale Drivere. Ne volim no sellanje. Takahashi je pri kraju razbila Watanabe i jednim Lariatom koji ipak možda nije bio toliko jak da je sasvim nokautria ali nema veze. I kao što sam rekao Nanae Takahashi je pobjednica. Momo imala negativni kredibilitet. Više nije ni na 0.
7/10

Syuri (c) vs Konami – SWA Unidsputed World Women’s Title

Ivan Sučić: Razlog zašto je ZSJ među najboljim tehničkim hrvačima, ili zašto su eventovi poput Bloodsporta zabavni, je što daju dojam da meč može završiti u bilo kojem trenutku. Ovo je imalo tu istu energiju. Svaki potez, svaki submission i svaki udarac su djelovali apsolutno ubitačno i od prve sekunde imao sam dojam da je kraj meča iza ugla. Tako je i bilo, meč je bio kratak, i Syuri je retainala brutalnim stretch mufflerom. Sjajno.

Maki: Dobar meč mada je bio relativno kratak. Konami je na početku forsirala arm lockove što je bilo okej ali ne pretjerano patmljivo. Vidjeli smo iskre u Oedo Taiu jer je Konami na ringsideu odgurnula Toru. Syuri se vratila u meč German Suplexom, i ona je kasnije forsirala submissione prije svega Stretch Muffler. Postoji i ono što mi se nije svidjelo. To je Konamin polu no-sell Syurinog Fireman’s Carry Gutbustera. Tj. Konami je stala na noge udarila Syuri i pala. Znači nije skroz no sellala ali ipak jeste u određenoj mjeri. Syuri se pak morala izvlačiti iz Armbarova i iz raznih drugih Arm Lockova. Na kraju je meč završio upečatljivo sjajnom verzijom Stretch Mufflera od Syuri.
7/10

Mayu Iwatani vs Yoshiko

Ivan Sučić: Meč sam preskočio. Yoshiko je 2015. u ringu namjerno zapravo napala protivnicu i prekinula joj hrvačku karijeru. Takav netko nema što raditi u hrvanju. Znam da su mnogi fanovi preko toga prošli, ali ja ne mogu. Ogavan potez od Stardoma da su je doveli za ovakav show.

Maki: Vrlo dobar meč ali postojale su neke okolnosti zbog kojih se ja nisam mogao uživiti. Prije svega ova Yoshiko je jednom u pola meča zapravo počela udarati protivnicu tako da sam obraćao pažnju na tako nešto tokom meča. Treba imati povjerenja i stati u ring sa nekim takvim. I drugo Mayin pad na glavu nakon Suicide Divea. Problem je što je nakon tog poteza Yoshiko 80% meča dominirala pa nisam znao koliko je Mayino sellanje a koliko što se stvarno puknula u glavu. No opet kao što sam rekao vrlo dobro. Jake momente smo imali. Single Leg Crab od Yoshiko, zatim kad je podigla noge na Mayin pokušaj Moonsaulta. Sekvenca kad je puknula Mayu Headbuttom a onda je zamalo izokrenula sa dva Lariata, Diving Senton od Yoshiko, Mayu je odradila seriju Suplexa, imala je jak dio kad je Right Handom puknula i srušila Yoshiko. Naravno bilo je i pregršt dobro odrađenih nearfallova. Mayu je na kraju dobila meč nakon prelijepog Moonsaulta. Tako da je meč bio dosta dobar ali eto ti neki dijelovi su mi malo smanjili doživljaj.
8/10

Utami Hayashishta (c) vs Saya Kamitani – World of Stardom Title

Ivan Sučić: Nikada nisam fan toga da se glavna titula promocije ne brani u main eventu. Barem su imale meč vrijedan main eventa. Ako su dosadašnji mečevi bili proslava prošlosti kompanije, onda je ovaj meč bio trijumfalan pogled u budućnost. Nevjerojatan meč. Utami se fokusirala na donja leđa Saye kroz cijeli meč. Srećom Saya je prilično konzistentno sellala. Imali smo i jedan nenormalan kickout na 2.99 kada je Saya kontrirala Utamin finisher u rollup. Finish je isto bio odličan. Saya udara svoj finisher ali treba joj predugo za pin tako da mi kickout tu nije smetao, a u završnom stretchu Saya radi kickout iz svih Utaminih signature poteza. Obje žene izlaze iz meča jače nego što su ušle, bravo za obe. Jedini prigovor koji imam je da je spot sa sleeperom trajao malo predugo. Bea kao idući izazivač me uopće ne zanima, najgore je što bi mogla i uzeti titulu s obzirom koliko Rossy voli strankinje.

Maki: Interesovao me ovaj meč iako je pobjdnik bio izvjestan. Zanimalo me kako će i koliko opasnom predstaviti Kamitani. I bio sam vrlo zadovoljan. Meč je krenuo dosta bazično, Utami sa Bodyslamovima, Kamitani Dropkickovi, Flip na ringside i onda odjednom Kamitani odradi Canadian Destroyer. Onako sam se začudio na to. Onda je meč postao vrlo vrlo dobar. Kamitani je nakon Hurricanrane imala prejak 2,9999 nearfall. Sudija je zapravo i dotaknuo treći put ali je Utami digla rame u zadnjem momentu. Utami je prikazana jakom jer je kickoutala iz Star Crushera a Kamitani iz Torture Rack Bomba. Jedino što mi se u stretchu nije svidjelo jeste Sleeper spot. Kamitani je bila mrtva skoro 5 sekundi prije nego se probudila i uhvatila rope. Zašto sudija nije završio? Tako se može uvijek čekati jer ima teoretska šansa da se neko probudi iz Sleepera. No na kraju naravno Utami sa Torture Rack Bombom i kraj. Bea je izazivač? Okej. No zašto su promoi cringy ovako. Ne znam da li su takvi i oni na japanskom ali Bea je zvučala grozno. Congratulations Youtami.
9/10

Giulia (c) vs Tam Nakano – Wonder of Stardom Title Hair vs Hair match

Ivan Sučić: Ako je već nešto moralo oduzeti glavnoj tituli main event ima smisla da to bude ovaj meč. Jedan od boljih feudova uopće u hrvanju trenutno i zaslužuje najveću pozornicu. Feud koji traje još iz sredine 2020. kada se Arisa Hoshiki umirovila kao Wonder prvakinja i kada je Giulia pobijedila upravo Tam za ovu titulu. Od tada Tam lovi ovu titulu, ne samo za sebe nego i za bivšu tag partnericu Hoshiki. Nakon 2 neuspješna pokušaja zatražila je treći, Giulia joj je udovoljila uz uvjet da bude i hair meč. Prvi u povijesti Stardoma. I to kakav meč. Otvorile su tako da je djelovalo da je Tam spremnija na meč, pa je Giulia odlučila iskoristiti sve moguće alate da izvuče pobjedu. Pokušaj bakcdrop suplexa van ringa koji se pretvorio u neckbreaker na rub ringa, zatim piledriver kroz stol, i onda je praktički objesila Tam u kutu ringa s guillotine chokeom. Tam uspjeva kontrirati jedan Giulijin potez ali je već toliko iscrpljena da ne može ustati, ali Giulia prekida 10 count da Tam ustane. Odlično su prikazale da je i za jednu i drugu ovo više od običnog meča i da ne žele bilo kakvu pobjedu. Kako su dalje išle samo je eskaliralo, Tam je koristila Giulijine poteze, Giulija je imala headbutt kakvog se ni Shibata ne bi posramio. Zatim izmjene udaraca gdje kao da su htjele jedna drugoj zube izbiti. Šlag na kraju Steiner Screwdriver i German Suplex od Tam za pobjedu. Nevjerojatan meč. Nakon Tam odbija ošišati Giuliju, koju onda šiša netko treći. S novom frizurom podsjeća na Rheu Ripley.

Maki: Jasno je zašto je ovo ME. Odličan meč. Budući da je ovo ipak rivalstvo a i opasna stipulacija (Hair vs Hair) bilo je i brutalnosti. Giulia je gurnula meč u veću brzinu Neckbreakerom na apronu koji je followala Spike Piledriverom kroz sto na ringsideu. No to je i bio vrhunac meča. Kad su se vratile u ring bilo je dobrih stvari. Izmjenjivale su Glorious Drivere, Tam je ubijala High Spin Kickovima no vidjelo se da su usporile. Ja shvatam da je to lično rivalstvo ali stvarno 2 minute izmjena šamara nakon Spike Piledrivera kroz sto jeste step down. No onda je Tam odradila prelijep Piledriver pa se meč vratio na pravi put. No vrlo brzo nakon toga je i završen i Giulia je ostala i bez titule i bez kose. Razumijem odluku. Tam je daleko potrebnija kosa za idol gimmick.
9/10

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Definitivno kandidat za show godine. Nevjerojatna 2 meča za završiti show, dok je i najlošiji undercard meč bio “samo” dobar i zabavan.

Maki: Overall sam zadovoljan. Velika zamjerka što su potrošili toliko vremena na comedy meč ali sem toga, uz izuzetak razočarenja u Momo-Nanae, je bilo super.
8/10

Be the first to comment on "STARDOM All Star Dream Cinderella recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*