Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 28.06.2022. – recenzija

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block A Match
Rina vs Momo Kohgo

Solidno otvaranje s brzim izmjenama pinova, a onda Rina zauzima prednost s heel potezima. Sredina meča je tako nekako protekla tom sporijem Rininom pristupu, a onda pogađa i brutalan Diving Knee Drop. Na drugom se Momo izmiče, a onda ona pogađa botchani 619. Imala je par ofenzivnih poteza prije nego li je napravila Crucifix Slam, i pobijedila Rinu.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block B Match
Hina vs Saya Iida

Iako kratak, bio je odličan meč. Zapravo nisam očekivao da ćemo na ovakvom filler showu dobiti ovako dobar meč. Pozitivno sam iznenađen. Saya je naravno odmah krenula sa chopovima, i tu je stvorila prednost a zatim Hina malo kasnije radi Judo Throw i stvara svoju ofenzivu time. Judo Throw je odličan način za brzu izmjenu prednosti, a da pritom izgleda sve prirodno i fluidno. Hina je iznenadila Iidu s powerhouse potezima, a onda jednim velikim chopom Saya vraća stvari na svoju stranu, te na kraju pogađa dva Lariata i Iida Rock za pobjedu. Fantastičan meč.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block B Match
Ruaka vs Mai Sakurai

Ovo je bio puno lošiji meč od prošloga. Ruaka krenula s heel potezima, i tako stvorila prednost. Mai se kasnije pokušava vratiti, i ima nešto ofenzive ali Ruaka je i dalje dominantnija i čak pogađa Freezer Bomb. Sakurai se izvlači iz toga i hvata pobjedu brzim pinom. Tom pobjedom Sakurai je osigurala mjesto u 5 Star Grand Prixu.

Starlight Kid vs Waka Tsukiyama

Nije ni ovo bilo puno bolje od prošloga meča, samo zato jer je izgledala dosta isforsirana Wakina ofenziva. Imala ju je previše, i kao da su htjeli prikazati Waku podjednaku s Starlight Kid. Starlight Kid na kraju izvlači Stretch Muffler i Waka predaje meč.

Future Of Stardom Title Match
Hanan (c) vs Tomoka Inaba

Prvo čestitke Hanan na najviše obrana naslova Future titule, a to smo mogli i očekivati jer Inaba nije Stardomova hrvačica. Hanan je protiv Hine imala jako dobar meč, međutim ovaj meč je definitivno najbolji meč za Future titulu ikada. Inaba je skoro pa savršena hrvačica, a ima samo 3 godine iskustva. Odlično su otvorile s laganim ispipavanjem u chain wrestlingu, a onda Inaba targetira Hananinu lijevu nogu, i tako biva cijeli meč. Hanan je tu i tamo imala pokoju ofenzivu, ali Tomoka je napadala i napadala i napadala. Udarala je i stavljala u poluge, međutim Hanan se nije predavala. Trpila je i išla naprijed, je to šampioni rade. Na kraju je meč završio time limit drawom, ali su cure zaslužile svaku pohvalu. Hananin reign je jedan od najboljih ove godine, a sada je samo taj reign napredovao. Hanan je oborila rekord i titulu drži već dosta dugo, pa je i bilo za očekivati da će lagano sve više i više gubiti konce, i da će titulu uskoro ispustiti.

Queen’s Quest (AZM, Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa & Unagi Sayaka) & galaxyPunch! (Hikari Shimizu & SAKI)

Solidno je ovo bilo, i mogu reći da su COLORSi pun pogodak za CA. Izgledalo je kao običan multi-women meč, međutim Shimizu i SAKI su se potrudile da izgleda malo bolje nego inače što ti mečevi znaju izgledati. Ništa posebno, ali niti loše. Rekao bi malo iznad prosjeka. SAKI ostvaruje pobjedu za Kouzene s Brainbusterom. Nakon meča smo saznali da će SAKI biti jedna od učesnica 5 Star GP turnira.

Unit Competition Captain’s Fall Four Way Match
Fukigen Death, Momo Watanabe & Saki Kashima vs Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani vs Giulia, Himeka & Maika vs Ami Sourei, MIRAI & Syuri

Iskreno meč nije bio ništa pretjerano zanimljiv sve do zadnjeg spota kada je Fukigen eliminirala Syuri, a onda nakon sekvence s Mayu na apronu Giulia ih Dropkicka i tako DDM pobjeđuje meč. Nakon ove pobjede Donna del Mondo postaju prve izazivačice za Artist of Stardom titule.

Natsupoi vs Tam Nakano

Odličan meč. Odmah smo dobili jedan brutalan spot kada je Natsupoi primila bump na parket pored ringa bez ikakve zaštite. Publika je utihnula. Tam je iza toga dominirala, ali onda se Natsupoi vraća sa serijom šamara. U nastavku vrlo izjednačene, ali svaki udarac je bio stiff toliko da je odzvanjala dvorana. Vidi se da je ovaj feud jako osoban, i žao mi je što ga nisu malo bolje predstavili publici, jer su im mečevi odlični. Na kraju Natsupoi hvata pobjedu s Fairy Strainom. Sada svaka ima po jednu pobjedu i jedan poraz, pa će odlučivati pobjednicu još jedan meč.

Sveukupno: Jako dobar filler show. Fenomenalan meč za Future of Stardom titulu smo dobili, kao i main event. Kvalifikacijski mečevi za 5 Star GP, su bili solidni a Mai Sakurai i Ami Sourei su te koje su osvojile svoje blokove i osigurale sebi mjesto u top prestižnom turniru. Uglavnom jako dobar show.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Ami Sourei*48
2.Rina44
3.Miyu Amasaki44
4.Momo Kohgo44
5.Waka Tsukiyama40
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Saya Iida*45
2.Mai Sakurai*45
3.Ruaka44
4.Hina43
5.Lady C43
*Ami Sourei je osvojila blok A
*Saya Iida i Mai Sakurai su imale isti broj bodova, i zato obje prolaze u turnir

Be the first to comment on "Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 28.06.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*