Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 11.06.2022. – recenzija

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block A Match
Momo Kohgo vs Waka Tsukiyama

Jako loš i nekvalitetan meč. Sreća u nesreći da nisam niti imao velika očekivanja od ovog meča, tako da nisam niti ostao razočaran. Očekivano Momo slavila sa Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block B Match
Saya Iida vs Lady C

Niti me ovaj meč nešto pretjerano impresionirao, ali bio je bolji od prethodnoga. Lady C je bila motiviranija, te je ušla dosta agresivno u ovaj meč. Saya Iida je pokušavala biti konkurentna, međutim Lady C je uvijek izgledala kao da je korak ispred. Iida je imala dobre kontre, ali Lady C je ipak bila spremnija te je na kraju slavila s gušenjem u Backbreaker poziciji.

Oedo Tai (Momo Watanabe & Ruaka) vs Donna del Mondo (Giulia & Mai Sakurai)

Solidan tehnički početak između Momo i Giulie. Ruaka je dominirala nad Sakurai s heel taktikama, a onda joj Mai radi Stunner. Momo i Giulia su zatim imale jednu fantastičnu stiff sekvencu gdje su se ispogađale chopovima i kickovima. Na kraju Mai i Giulia zajedničkim snagama stvaraju prednost nad Ruakom, a onda Giulia s malo traljavim Triggerom pobjeđuje Ruaku.

Queen’s Quest (Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

QQ otvaraju jako dobro protiv MIRAI, koju nismo mogli vidjeti u ovom početnom djelu, pa kada je dala tag za Sourei kao da je Ami malo podigla atmosferu. Ami je dobro parirala Utami, međutim iskustvo je na strani QQ. Cure iz God’s Eyea se bude i prenose borbu van ringa, gdje su bile bolje. Na kraju dobijamo brawl, te sudac odbrojava do 20 i dobijamo dupli countout. I nakon što je meč završio Saya i MIRAI su nastavile konfrotaciju sve dok ih nisu razdvojili.

Dok je brawl trajao, u ring je ušla KAIRI. KAIRI je izazvala Sayu Kamitani na tag meč, međutim nije otkrila svoju partnericu, ali je rekla Sayi da se pripremi. Isto tako je rekla da je zainteresirana za bijeli pojas.

Donna del Mondo (Himeka, Maika & Natsupoi) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano & Unagi Sayaka)

Početak je bio ultra dosadan, a priča je bila kako Mina i Unagi pokušavaju izolirati i oslabiti Himeku. Kasnije u ring ulaze Tam i Natsupoi. Njih dvije su imali super sekvencu, s jako dobrim izmjenama, a onda na kraju meča dobili smo razmjenu pinova gdje je Tam bila uspješnija.

Syuri vs Mayu Iwatani vs Starlight Kid

Jako dobar meč je ovo bio. Prvo su započele Mayu i Syuri dok je Starlight Kid gledala sa strane. Kasnije se i ona uključila međutim nije se nikako mogla posvetiti samo jednoj protivnici, pa je Starlight Kid odnijela Syuri do backstagea, te se onda vratila u ring. Tu je dominirala nad Mayu, a onda se Syuri vraća i udara joj stiff kickove u leđa. Uslijedila je jedna jako izjednačena sekvenca, gdje su sve imale svoju priliku za ostvariti pobjedu. Na kraju Syuri stavlja Kid u Kimuru, i taman da Starlight Kid tapka, sudac označava kraj meča zbog Time Limita.

Goddesses Of Stardom Title Match
STARS (Hazuki & Koguma) (c) vs Oedo Tai (Fukigen Death & Saki Kashima)

Iako razumijem zašto je ovo bio main event, po kvaliteti nije bio baš najbolji. Kao što smo i mogli pretpostaviti još jedna filler obrana za FWC. Meč nije bio loš, ali daleko je ovo bilo od dobroga. Fukigen i Saki su htjele odraditi previše normalan meč za njihove standarde, i nije bilo toliko njihovog comedy aspekta na koje smo navikli. FWC su imale prednost tijekom većine meča, ali pred kraj je Saki zamalo pinala Kogumu s Kishikaiseiom, međutim Hazuki je tu spasila stvar. Na kraju Koguma s Kuma Rollom slavi protiv Kashime.

Nakon meča saznali smo da su Ami Sourei i MIRAI nove izazivačice za Goddesses pojaseve.

Sveukupno: Ovoga puta smo imali samo dva kvalifikacijska meča koja nisu baš bili na razini zadatka. Ostatak carda je većinom bio zabavan i zanimljiv, dok smo čak imali promo od KAIRI. Sve u svemu solidan show.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Ami Sourei24
2.Rina22
3.Miyu Amasaki22
4.Momo Kohgo22
5.Waka Tsukiyama20
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Mai Sakurai12
2.Lady C12
3.Ruaka22
4.Hina21
5.Saya Iida21

Be the first to comment on "Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 11.06.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*