Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 05.06.2022. – recenzija

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block A Match
Momo Kohgo vs Miyu Amasaki

Jako dobar opening meč samo zbog toka meča. Kohgo je imala većinu meča prednost, međutim nekako je gradila to vodstvo i išla malo previše u detalje svoje strategije, dok je Miyu tražila brzu i laku pobjedu, što je na kraju i uspjela ostvariti brzim pinom.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block A Match
Rina vs Ami Sourei

Meč u jednu ruku sličan prošlom, međutim Sourei nije dala da ju Rina pobjedi tako lako. Rina je pokušavala ostvariti pobjedu na sve načine, i čak je bila nekoliko puta blizu pobjede međutim Ami je ipak svaki potez uspješno obranila te na kraju slavila s Brainbusterom.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block B Match
Hina vs Mai Sakurai

Ovo je bio jako dobar meč, samo nažalost kratko je trajao. Obje su ušle ravnopravno u meč i imale su jako dobre izmjene. Niti jedna niti druga nisu bile naivne, i nisu lako davale prednost protivnici. Mai je nekako izgledala za nijansu motiviranija i fokusiranija, pa je na kraju slavila s modificiranim Northern Lights Suplexom.

5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League Block B Match
Ruaka vs Saya Iida

Ne, nije ovo bilo dobro. Meč je izgledao jako isforsirano kao da nije imao nikakvu strukturu i priču meča, nego su samo ispucavale poteze bez nekih smislenih sekvenci. Meč je završio neriješeno tako da je ovo Ruakin drugi takav ishod, dok Saya u 2 meča nije uspjela ostvariti pobjedu.

Fukigen Death vs Starlight Kid vs Waka Tsukiyama

Još jedan kratak meč. Očekivano Fukigen i Starlight Kid su radile zajedno iako je bio 3 way meč. Waka nije imala puno šanse u ovome “handicap” meču, a i to ofenzive šta je imala imala je većinom nad Fukigen. Na kraju Fukigen prekida Starlight Kidin pin sa Sentonom, pa kasnije pobjeđuje Waku s O’connor Rollom.

Oedo Tai (Momo Watanabe & Saki Kashima) vs Donna del Mondo (Giulia & Maika)

Malo neobičan meč, jer kao da nisu htjele sve pokazati ovdje. Kao da su se čuvale za nekakav revanš. Recimo Watanabe je samo jednom bila u ringu, i to je imala jednu sekvencu gdje je udarala kickove Maiki. Maika je dosta dobro odradila ovaj meč i na početku zauzela prednost, a onda je kasnije Giulia lijepo privela meč kraju pinavši Saki Kashimu s Gannosuke Clutchom. Nakon meča smo saznali da će Giulia zajedno s Maikom i Mai Sakurai imati priliku napasti Artist pojaseve.

Donna del Mondo (Himeka & Natsupoi) vs God’s Eye (MIRAI & Syuri)

MIRAI i Syuri kao da su bile kompaktnije i uigranije u ovome meču. Nakon kratkih tehničkih izmjena Natsupoi pokušava high speedom zauzeti vodstvo, međutim MIRAI joj neda. Himeka je dosta dobro parirala s MIRAI, ali Syuri se dosta dobro izborila s njom, pa Himeka nije imala previše šanse. Pomalo neočekivano Natsupoi je imala hot tag koji je izgledao zapravo jako dobro. Pogotovo za nju. Natsupoi je izbacila Syuri iz ringa i tamo su imale brawl. Jako dobre izmjene poteza pored ringa, a meč završava duplim countoutom. Nakon meča nastavljaju se tući, a onda Syuri najavljuje da će i God’s Eye biti dio meča za Artist titule.

Queen’s Quest (AZM, Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs STARS (Hazuki, Koguma, Mayu Iwatani & Hanan)

Kao i većina multi-women mečeva, niti ovaj nije bio nešto posebno inspiriran pričom. Dobar je meč bio, jako izjednačen, s vrlo dobrim izmjenama tehnika i poteza, međutim meč nije imao dušu kao što ni nemaju ovakvi mečevi općenito. U globalu dobar meč, a Koguma je slavila s Kuma Rollom nad AZM. Poslije meča Koguma izaziva AZM na cage meč, međutim AZM predlaže 3v3 cage meč između QQ-a i STARSa.

COLORS (Hikari Shimizu, SAKI & Yuko Sakurai) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano & Unagi Sayaka)

Cure iz COLORS frakcije dobro otvaraju meč i zauzimaju prednost nad Tam, međutim nije im ta prednost dugo trajala. Tam odmah vraća stvari u svoju korist, a onda Unagi i Mina svojim fantastičnim timskim potezima samo produljuju tu prednost. SAKI malo smiruje strasti kada je s Tam imala fenomenalnu sekvencu, gdje su se ispogađale Suplexima i gdje je Tam pogodila jedan jako lijep Superkick. Pred kraj Shimizu i Yuko Sakurai stvaraju veliku prednost, međutim Tam se budi još jedan put te dominira nad Shimizu. Hikaru je žilava i neda pin tako lako, ali Tam ju zakucava od mat prekrasnim Brainbusterom za veliko slavlje Cosmic Angelsa. Tam je nakon meča uzela mikrofon te nahvalila cure iz COLORSa, a zatim ih pozvala u Cosmic Angelse. SAKI, Hikaru i Yuko su pristale i od sada su nove članice Kouzena, ali nastavit će raditi kao podgrupa.

Sveukupno: Prilično zanimljiv kvalifikacijski dio showa, s dosta dobrim mečevima. Drugi dio carda je bio šaren što se tiče kvalitete, ali sve u svemu je bilo zanimljivo.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Ami Sourei24
2.Rina 22
3.Miyu Amasaki22
4.Waka Tsukiyama10
5.Momo Kohgo10

Pozicija ImeBroj mečevaBroj bodova
1.Mai Sakurai12
2.Ruaka22
3.Hina21
4.Saya Iida11
5.Lady C00

Be the first to comment on "Stardom 5 STAR Grand Prix 2022 Qualifying League 05.06.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*