Stardom 5 Star GP 2019 – Day 5

Saya Kamitani vs Rina vs Saya Iida vs Andras Miyagi vs Konami

Jedan jako kratak 5 way meč. Iako su Konami i Miyagi vodile glavnu riječ, svaka cura je imala po par ofenzivnih poteza. Pobjedu je uzela Konami pinajući Sayu Iidu.

Queen’s Quest (Leo Onozaki, Hina & Utami Hayashishita) vs Stars (Starlight Kid, Riho & Saki Kashima)

U Starsovom promu prije meča, Starlight Kid je regrutirala Riho u Starse. Meč jako sličan prošlom, samo što su ovdje Starlight Kid i Utami, imale malo više spotlighta od ostalih cura. Starlight Kid pinuje Hinu.

Natsu Sumire vs Hazuki

Natsu je u meč ušla previše prijateljski i previše opušteno, dok je Hazuki bila fokusirana na svoj cilj, a cilj je pobjeda. Obe su imale po nekoliko dobrih poteza, ali Hazuki se bolje snašla i uzela je pobjedu.

Avary vs Hana Kimura

Avary još uvijek čeka svoje prve bodove na turniru, a Hana želi što prije zaboraviti sramotan poraz koji joj je nanijela Saki Kashima. Hana je bila bolja čitav meč, a Avary je odradila nekoliko jako dobrih poluga iz kojih je Hana jedva izašla. Na kraju Hana prisiljava Avary na predaju, tako što je primjenila pritisak koljenom u donji dio Avaryne kralježnice.

AZM vs Momo Watanabe

Iako su obe članice Queen’s Questa, ovdje se jasno vidjelo kako njihovom partnerstvu lagano dolazi kraj. AZM kreće u meč s heel taktikama, što je iznenadilo Momu. Nakon jednog nožnog stiff udarca AZM, Momo joj ne ostaje dužna i tu kreće jedna kraća razmjena stiff udaraca. Pred kraj meča mogli smo vidjeti mnogo poluga i zahvata, a nakon jednog takvog zahvata (Crossface Chicken Wing) Momo tjera AZM na tapkanje. Nakon meča cure su se ipak zagrlile.

Kagetsu vs Jamie Hayter

Jamie dobro otvara s Lariatom i nekoliko Powerhouse poteza, a onda drži Kagetsu na matu. Kagetsu se izvlači, te nakon jednog ref bumpa puše zeleni prah na Jamieino lice, i pobjeđuje s Death Valley Driverom.

Natsuko Tora vs Jungle Kyona

Natsuko još jednom u meč ulazi samouvjereno, dosta slično kao i u njen meč protiv Kagetsu. Čak je i u ovom meču koristila lentu kako bi natjerala Jungle Kyonu da tapka, ali bila je bezuspješna. Natsuko pokušava na sve načine upisati nova dva boda, pa je izbacila Kyonu iz dvorane, ali Kyona se vraća prije nego li je sudac odbrojao do 20. Jungle Kyona skuplja svu snagu koju ima, te kontrira svaki sljedeći Torin potez do kraja meča. Jungle Kyona pobjeđuje s Powerbombom.

Tam Nakano vs Mayu Iwatani

Na početku smo imali jako dobar spot s razmjenom nožnih udaraca, međutim sredina meča bila je dosta mlaka, isprazna i dosadna, dok su opet pred kraj meča počele razmjenjivati jako dobre poteze. Mayu uzima nova dva boda pinajući Tam nakon odlično izvedenog Suplexa.

Arisa Hoshiki vs Bea Priestley

Još jedan meč gdje se Bea fokusirala na jednu stvar, a to je ovaj put bila Arisina desna noga. Bea je dominirala većinom meča, a Arisa je odradila pokoju dobru kontru. Jedna od ti kontri bila je presudna, jer je Arisa presrela Beu s Running Double Knees, i ostvarila pobjedu. Nakon meča saznali smo da je postojala Twitter oklada između Arise i Will Ospreaya, gdje će ona imati mogućnost koristiti jedan njegov potez ukoliko pobjedi Beu. Ostaje da vidimo koji potez je odabrala.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hana Kimura46
2.Momo Watanabe56
3.Mayu Iwatani56
4.Tam Nakano56
5.Saki Kashima34
6.Hazuki44
7.AZM54
8.Natsu Sumire42
9.Avary30
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Konami46
2.Utami Hayashishita46
3.Jamie Hayter56
4.Bea Priestley44
5.Kagetsu44
6.Jungle Kyona44
7.Andras Miyagi44
8.Arisa Hoshiki54
9.Natsuko Tora40

Be the first to comment on "Stardom 5 Star GP 2019 – Day 5"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*