Stardom 5 Star GP 2019 – Finale

Tokyo Cyber Squad (Konami, Rina & Saya Kamitani) vs Queen’s Quest (AZM, Hina & Leo Onozaki) vs Stars (Starlight Kid, Saya Iida & Riho)

Ovo je bio eliminacijski meč. TCS cure su krenule s dosta tehničkog hrvanja. Bilo je puno submission poteza, međutim AZM pinuje Rinu i tako TCS biva eliminiran. U nastavku meča Stars su držale vodstvo, a onda je Riho pinala Onozaki.

Avary vs Natsu Sumire

Iznenađujuće, jedan jako dobar meč. Ispucale su svoje signature poteze vrlo brzo. Kako je turnir odmicao Avary je bila sve bolja i bolja, te je i ovdje uzela pobjedu.

Saki Kashima vs Tam Nakano

Na početku meča obje su htjele brzu pobjedu, pa su pokušavale s dosta varijacija pina pobjediti jedna drugu. Kada im to nije pošlo za rukom, Tam Nakano počinje sa stiff udarcima, a zatim pobjeđuje sa Suplexom.

Hazuki vs Hana Kimura

Započele su jednim brzim tempom s nekoliko highflying poteza, ali ubrzo Hazuki pokazuje svoju agresivnu stranu. Borba se prenosi u publiku, gdje Hazuki dominira. Povratkom u ring Hana radi nekoliko solidnih kontri, te pobjeđuje s Package Piledriverom.

Momo Watanabe vs Mayu Iwatani

Jedan prekrasan hard hitting meč, gdje su se cure tukle cijelo vrijeme, i gdje nije bilo puno wrestling poteza. Sjevali su udarci nogama, rukama, koljenima, međutim niti jedna se nije predavala. Na kraju Momo pobjeđuje s varijacijom German Suplexa.

Natsuko Tora vs Andras Miyagi

Još jedan meč u kojem je Natsuko pokazala svoju ludu i agresivnu stranu, međutim u Stardomu ne postoji luđa osoba od Miyagi. Natsu Sumire je bila pored ringa, a Miyagi ju je udarila, zatim Sumire pomaže Tori i Tora uzima pobjedu.

Kagetsu vs Arisa Hoshiki

Drugi meč na turniru koji je završio bez pobjednika. Kagetsu i Arisa se nisu štedjele. Iako je izgledalo na početku meča kako sve ide u korist Kagetsu, Arisa se nije predavala. Kagetsu je na sve načine pokušala iznervirati Arisu, i uspjela je. Pred kraj Arisa udara kickove najjače što može, radi Shining Wizard i Brasilian Kick, međutim nedovoljno je za pobjedu. Kagetsu je pokušala uzeti pobjedu tako što je puhnula crveni prah prema Arisi, međutim već je vrijeme isteklo.

Jamie Hayter vs Bea Priestley

S nekoliko Sholder Tackleova Jamie stvara prednost. Kada je napokon Bea došla u ofenzivu, botchala je jedan Springboard potez. Kraj je došao odjednom, bez imalo momentuma. Loše odrađeno. Bea uzima pobjedu s Queen’s Landingom.

Konami vs Hana Kimura (Finale)

Iako je na papiru izgledala kao veliki favorit, Hana u prvom djelu meča nije uspjela ostvariti niti jedan ofenzivni potez. Konami je od početka ciljala na Haninu desnu nogu, i rad na njenoj nozi tokom cjeloga meča bio je fenomenalan. Hana se malo vraća s pet Vertical Suplexa i Ground Octopus Holdom, međutim ne zadugo jer Konami nastavlja udarati Haninu nogu. Hana odrađuje nekoliko kontri, te sudac prekida meč nakon što je Hana stavila Konami u Ground Octopus Hold iz kojeg se Konami nije mogla izvući, i proglašava Hanu pobjednicom GP 5 Stara.

Poslije finalnog meča slijedi ceremonija. Hana je osvojila 5 Star GP, Konami je dobila pehar za drugo mjesto, AZM za najbolju tehničku hrvačicu, Jamie Hayter za borben duh, Jungle Kyona i Kagetsu za najbolji meč, a Tam Nakano za izvanredan nastup na turniru.

PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Hana Kimura (c)810
2.Tam Nakano810
3.Momo Watanabe810
4.Hazuki 88
5.Mayu Iwatani88
6.Avary88
7.AZM88
8.Saki Kashima86
9.Natsu Sumire82
PozicijaImeBroj mečevaBroj bodova
1.Konami711
2.Bea Priestley710
3.Jamie Hayter810
4.Kagetsu79
5.Arisa Hoshiki79
6.Andras Miyagi77
7.Utami Hayashihsita4 (ispala radi ozljede)6
8.Jungle Kyona6 (ispala radi ozljede)6
9.Natsuko Tora72

Be the first to comment on "Stardom 5 Star GP 2019 – Finale"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*