Stardom 22.10.2022. – recenzija

Oedo Tai (Ruaka & Saki Kashima) vs STARS (Hanan & Momo Kohgo)

Solidan opener. Ruaka i Saki hvataju prednost heel potezima, a onda ne daju Momi da napravi tag. Hanan ulazi sama i pomaže Momi koja radi 619 i Superkick, no Kashima se vraća Uppercutom. Hanan je ponovno pokušala intervenirati, ali Ruaka ju prekida Lariatom. Na kraju Saki radi My Emblem i tako Oedo Tai pobjeđuje ovaj meč.

Oedo Tai (Rina & Starlight Kid) vs Donna del Mondo (Maika & Thekla)

Vratila se Thekla! Svidjelo mi se u prvoj izmjeni kako je Starlight Kid bila konkretnija, i kako su pokazali da je Thekla bila dosta dugo odsutna. Zatim je Maika ima dobru sekvencu kada je pogodila dupli Suplex, a onda je primila Starlight Kid u sred Crossbodya, no fantastično je sellala kontru u DDT. Pred kraj Rina i Thekla izjednačene, pa je Rina skoro pogodila Gory Bomb, no Thekla ju navlači u mat wrestling, i s gušenjem (Kumo Garami – nekakav izvrnuti Triangle Choke) pobjeđuje.

Queen’s Quest (AZM, Hina, Lady C & Saya Kamitani) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Natsupoi, Tam Nakano & Waka Tsukiyama)

QQ napada Waku i dominiraju nad njom. Natsupoi se upliće u meč i spašava ju, no od Hine prima Judo Throw i ide izmjena sa Lady C. Lady C radi Swing, a AZM uskače u pomoć i radi Double Foot Stomp s Lady C-inih ramena. Dobili smo u ringu Kamitani i Shirakawu, pa je bio zanimljiv staredown jer imaju meč 03.11. za Wonder titulu. Solidna razmjena forearmova i dosta izjednačen meč, no onda Mina pogađa odličan Spinning Backfist, te nastaje kaos. Svaka cura ima po jedan ofenzivan potez, i kada su Saya i Mina bile na podu Tsukiyama dobiva tag. Nekoliko ofenzivnih poteza kasnije Waki pripomažu Natsupoi i Nakano kolektivnim Superkickom. Waka je zamalo pinala Sayu, i tu je Saya vidjela da je se opustila previše. Za kraj pogađa Big Boot i sa Star Crusherom odnosi pobjedu.

STARS (Hazuki, Koguma & Saya Iida) vs God’s Eye (Ami Sourei, MIRAI & Syuri)

Prekrasnim high speedom su MIRAI i Koguma započele meč, a onda su se Hazuki i Saya pridružile Kogumi u timskom potezu koji su botchale prvi put pa su iz druge bile uspješne. Iza toga MIRAI završava u Camel Clutchu, no Syuri i Ami je spašavaju. Koguma se spašava od Syuri jednim DDTom i daje hot tag za Hazuki. Hazuki rješava cijeli God’s Eye a onda zatim kolektivno s ostatkom STARSa radi Running Big Boot. Syuri vraća svoj tim u igru, a onda Saya i Ami imaju solidnu razmijenu chopova. God’s Eye hvataju prednost nad Sayom pogotovo MIRAI, ali onda Koguma i Hazuki vraćaju stvari u svoju korist. U samom finišu meča dogodilo se dosta izmjena prednosti, a onda je Saya s Headbuttom i Lariatom napravila blagu prednost. Zapravo tako je samo izgledalo, jer je MIRAI uzvratila s dva Lariata i tako uzela pobjedu za God’s Eye.

Nakon meča MIRAI izjavljuje da bi htjela ponovno imati meč za novac, i da bi to najbolje bilo na jednom PPVu krajem godine. Tu dolazi Koguma i predlaže da ponovno bude Ladder meč. Tada u ring ulaze članice Cosmic Angelsa, i ubacuju se u priču. MIRAI ponovno uzima mikrofon i pristaje na uvijete i na sam meč.

Nanae Takahashi & Yuna Mizumori vs Donna del Mondo (Giulia & Mai Sakurai)

Iz ne znam kojeg razloga je Mizumori ušla s maskom u ring, no Giulia je ostala prilično razočarana kada joj je istu skinula. Mizumori i Nanae uzele prvu prednost u meču, a nakon što je primila solidne batine Sakurai radi Dropkick nad Mizumori i taga Giuliu. Giulia odmah kombinacijom DDTa i Dropkicka vraća prednost na svoju stranu. Giulia dominira nad Mizumori, i stavlja je u polugu no Nanae ju spašava. Nakon jednog Dropkicka, Mizumori daje tag za Takahashi koja udara Giuliu šakama i otvorenim dlanovima no Giulia se snalazi. Kako bi bila sigurna da neće prepustiti vodstvo, Giulia radi seriju Headbuttova i Backdrop Suplex pa sekvencu završava Superplexom. Mai Skurai ulazi u ring, i tu kreće raspad DDMa. Nanae ubacuje u brzinu više, i izmiče se Mainom Elbow Dropu pa radi Frog Splash. Par ofenzivnih poteza Mizumori kasnije, dovodi nas do kraja meča kada Nanae Takahashi pogađa Brainbuster. Lijepo od Stardoma što su u banner stavili stari logo Stardoma kada je Takahashi pobijedila.

Nakon meča uz napetost koja se mogla sjeći nožem u zraku, Giulia i Nanae su dogovorile singles Coffin meč. Izbio je kratak brawl, ali vrlo brzo su razdvojene.

IWGP Women’s Title Tournament First Round Match
Himeka vs Utami Hayashishita

Započele malo sporije s chain i mat hrvanjem, ali vrlo brzo su izašle iz ringa i išle na snagu. U ring se vraćaju na 19, pa nakon izjednačene serije Lariata ipak Utami prva ruši Himeku na pod. Himeka vraća Lariat, te se vraćamo na početak. Himeka se prva pridiže pa radi Backdrop Suplex i Single Leg, a Utami hvata uže. Iza toga Utami radi German Suplex i odmah ide na pin, međutim Himeka je bila preblizu užadima. Utami je nakon toga pogodila jedan solidan Missile Dropkick, no ništa pretjerano nije iza toga imala. Kasnije je Himeka udara Knee Strikeom, ali Utami joj ne ostaje dužna pa ju prizemljuje dobrim Samoan Dropom. Pred kraj smo dobili razmjenu stiff poteza, tako da smo mogli vidjeti Knee Strike, Lariat i German Suplex u punoj snazi. Na kraju Hayashishita radi Crucifix Bomb za pobjedu.

IWGP Women’s Title Tournament First Round Match
Mayu Iwatani vs Momo Watanabe

Prekrasna high speed sekvenca na početku meča gdje Momo stvara prednost i izbacuje Iwatani iz ringa. Naravno cure iz Oedo Taia ju napadaju, a onda ju i sama Momo udara s spužvenom bejzbol palicom. Po povratku u ring Momo bazičnim kickovima održava prednost, a onda Mayu niotkud radi Sling Blade međutim Momo odmah hvata polugu na ruci. Mayu po drugi put biva izbačena iz ringa, a hvataju je cure iz Oedo Taia. I dok se Momo bacila s aprona na njih, Mayu je uspijela izmaknuti se. Mayu se vraća u ring i na brzinu pogađa Suicide Dive. Sada Iwatani ubacuje Watanabe u ring i odmah radi Diving Double Foot Stomp. Iza toga radi German Suplex i Superkick, no Momo se trgnula i odmah uzvratila Full Nelson Suplexom. Kada su se napokon ustale Mayu prva hvata neki ofenzivni potez u vidu Crucifix Slama, a onda iza toga pogađa prekrasan Frog Splash, ali Momo kickouta. Kako bi privela meč kraju Iwatani pogađa German Suplex, no Natsuko Tora to nije mogla dopustiti pa je izvukla sudca iz ringa. Starlight Kid ulazi u ring i zajedno s Momom radi Double Knee Strike. Momo zatim radi B-Driver, ali Mayu kickouta na Peach Bombu. Mayu kickouta i iz Full Nelson Suplexa kao i iz Peach Sunrisea. Nakon primljenog Soccer kicka, Iwatani se penje na kut ringa ali tamo ju Ruaka udara svojom kutijom. Mayu pada natrag u ring, a na sredini ringa stoji Watanabe s Oedo Tai stolicom. Srećom po Mayu što je brzo reagirala, pa je stigla pogoditi Superkick. Tada je uslijedio jedan od najboljih završetaka meča što sam vidio u zadnje vrijeme. Momo ostaje na nogama nakon primljenog Superkicka, a Mayu se na brzinu vraća na kut, skače Momi na ramena i radi Reverse Ranu. Predobro. Mayu uzima pin, i borit će se s Utami za IWGP žensku titulu.

Sveukupno: Dobro je ovo bilo. Dobar show pred početak timskog turnira i niti jedan meč nije bio loš. Dobit ćemo zanimljive mečeve u budućnosti kao Ladder meč za novac i Coffin meč između Giulie i Nanae. Oba meča za IWGP žensku titulu su bila izvrsna. Prvi je bio dosta izjednačen i zbog toga ne izvjestan. Drugi je imao fantastičan kraj, no tu imamo kronični problem s Watanabe. Cura je super, ali ne mogu je shvatiti ozbiljno jer ni uz ogromnu pomoć Oedo Taia, korištenjem oružja i 5 finishera tokom meča ne može ostvariti pobjedu. Osim te crne točke, sve ostalo je bilo super.

Be the first to comment on "Stardom 22.10.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*