Stardom 20.03.2022. – recenzija

Saya Iida vs Waka Tsukiyama

Vrlo dobar opener. Nakon početnog chain wrestlinga, Saya dobija nekakve ofenzive. Nakon toga slijedi jedna lijepa stiff izmjena chopova koju Tsukiyama gubi, ali vrlo brzo dolazi u prednost. Waka radi Rare Naked Choke, a onda i Back Bodydrop, ali Saya kickouta iz toga. Slijedi još jedna serija Iidinih vrlo dobrih poteza u kojima se Waka dobro snalazila i kickoutala na većinu, međutim Saya ipak pobjeđuje s Northern Lights Suplexom.

Oedo Tai (Rina & Saki Kashima) vs Donna del Mondo (Mai Sakurai & Thekla)

Oedo Tai održava svojim heel taktikama vodstvo nad Sakurai, ali nakon jednog hot taga Thekla preokreće stvari u svoju korist. Mai opet ulazi u meč i pogađa Cutter, ali Saki nedugo zatim radi Big Boot te je Oedo Tai ponovno u prednosti. Thekla ponovno ulazi u ring i kratkom serijom Big Bootova a onda i Sakurainim Elbow Dropom stvari postaju dosta izjednačene. Rina i Thekla su odradile nekoliko submission izmjena, a onda kreće Theklina završnica. Rina je preživjela par Suplexa i Spear, ali na kraju Thekla pobjeđuje s Doukugumo Death Dropom.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Ruaka & Starlight Kid) vs Donna del Mondo (Himeka, MIRAI & Natsupoi)

E ovo je bio jako dobar meč. Iako je Himeka dva puta rušila Ruaku na početku, Ruaka uzima prednost nad MIRAI, i meč prelazi van ringa. Oedo Tai stvara dodatnu kontrolu nad MIRAI. Momo joj lupa dobre kickove, a onda ulazi ponovno Himeka. Himeka je imala par dobrih poteza, a prije nego li je dala tag Natsupoi pogodila je Samoan Drop. Iako smo mogli očekivati high speed sekvencu između Natsupoi i Starlight Kid, dobili smo jednu dobru čak brutalnu izmjenu forearmova. Kada je Starlight Kid počela gubiti Oedo Tai se miješa, ali onda MIRAI pomaže Natsupoi napravivši Bodyslam nad Starlight Kid. Natsupoi promašuje Fairial Gift, a onda slijedi izmjena pinova koju prekidaju Momo i Himeka. Momo Watanabe je pogodila svom snagom Natsupoi nogom u glavu! BRUTALNO! Svaka cura izbacuje po još jedan potez, a na kraju ostaju Momo i Starlight Kid protiv Natsupoi. Double tag team Powerbomb varijaciju pogađaju, Momo radi Double Knee Strike te Starlight Kid pobjeđuje s Black Tiger Driverom. Moćno!

Queen’s Quest (AZM, Lady C, Miyu Amasaki, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs STARS (Hanan, Hazuki, Koguma, Mayu Iwatani & Momo Kohgo)

Malo lošije nego prošli meč, ali i dalje dobro. Može se reći da je ovo bilo vatreno krštenje za Amasaki, jer su se na početku sve članice STARSa izredale na njoj. Rekao bi da je najbolnije prošla od Mayu. Protiv Kohgo je našla svoj put prema tagu i uspijela je u tome. AphrOditE vraćaju stvari u svoju korist, ali onda Koguma stavlja Utami u Camel Clutch s Bear pozom. AZM i Koguma su imale high speed gdje Koguma pogađa Cutter, ali se nekako i izvlači iz Numero Una. Hanan uz pomoć Mayu i Hazuki stvara prednost, ali Lady C u pomoć priskaču cure iz QQ. Prvo Kamitani radi Spingboard Crossbody, a par trenutaka kasnije i Mayu Iwatani radi Suicide Dive. Na kraju Mayu pinuje Lady C nakon Moonsaulta.

Donna del Mondo (Giulia, Maika & Syuri) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano & Unagi Sayaka)

Iako je početak meča bio nekako izjednačen, vidjelo se da DDM polagano preuzima inicijativu. Sayaka polagano vraća meč dobrim potezima na stranu Cosmic Anglesa. Maika radi Bodyslam, a zatim Giulia dočekuje Nakano. Slijedi serija stiff šamara, a onda DDM drži Cosmic Angelse u submissionima. Unagi pomaže Tam s jednim Codebreakerom, a onda i Tam radi German Suplex iz kojega Giulia kickouta. Giulia radi Back Drop Suplex, a onda Syuri dominira nad Shirakawom. Mina je dobila par ofenzivnih poteza, ali Syuri ju drži u Single Legu. Imali smo mali dio meča i van ringa, ali brzo se vraćaju Cosmic Anglesi s prednošću nad Syuri. Mina ima solidnu prednost i penje se na kut, ali Maika ju zaustavlja i radi Superplex. Svaka cura ima po jedan potez, ali Nakano radi Giuliji Superkick, a Syuri Spinning Kick. Mina ne uspijeva iskoristiti tu prednost, pa Syuri dolazi u vodstvo. Maika i Giulia rade Back Drop Suplexe Sayaki i Nakano. Shirakawa je toliko dobra bila u ovome meču da je izgledalo nekoliko puta kako bi mogla pobijediti, ali znajući da je Syuri preko puta nje bilo je teško zamišljivo. Naravno Syuri pobjeđuje s BYAKKO polugom.

Nakon meča Giulia i Syuri se grle, a onda Syuri i Giulia na mikrofon govore kako im je drago što su teamale kao orginalna trojka, te kako na sljedećem eventu postoji mogućnost da Alto Livello Kabaliwan teamuje po zadnji put. Još nisu ništa odlučile kako će i što će biti s DDM nakon World Climaxa. Moraju im se prvo dojmovi sleći.

Sveukupno: Odličan show. Drugi meč je bio malo slabiji, ali ostatak je bio jako vrijedan gledanja. Camera work mi je bio super, što baš ne mogu reći uvijek za Stardomove showove, ali ovoga puta mi se dvorana nije svidjela. Black Desire se opasno približava da postane jedan od konkurenata za Goddess pojas, Shirakawa odradila jako dobar meč, a Iida se polagano gradi ka vrhu. Odlična epizoda.

Be the first to comment on "Stardom 20.03.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*