Stardom 16.10.2022. – recenzija

AZM vs Waka Tsukiyama

Produktivan meč iz dva razloga. Waka je imala nešto ofenzive, a ovo je izgledalo kao malo jači trening za AZM. AZM je ovdje probavala neke nove poteze i načine kako staviti protivnicu u polugu, dok je Waka imala nešto ofenzive i lagano se oslobađa svih nesigurnosti koje je imala do sada. Vidi se da je sve opuštenija u ringu što je za pohvalu. Pobjeda AZM nikada nije bila niti upitna, pa je nakon 7 minuta AZM pogodila Diving Double Foot Stomp, te tako osigurala pobjedu.

Oedo Tai (Ruaka & Starlight Kid) vs God’s Eye (Ami Sourei & MIRAI)

Naravno, kao što smo mogli i očekivati Oedo Tai će varati na početku meča. Ami Sourei je bila žrtva, a Ruaka zajedno sa Starlight Kid je bazičnim heel potezima držala to vodstvo. MIRAI se pojavljuje kao Sourein spasitelj. MIRAI i Starlight Kid su bile dosta izjednačene, što je bilo super jer su izgledale dosta ravnopravno i bilo je dosta neizvjesno koja će uzeti sredinu ringa. Pred kraj ušle su još jednom Ami i Ruaka. Ovoga puta Starlight Kid je podosta asistirala Ruaki, koja ipak nije uspjela pobijediti. Ami nakon jednog dobrog Lariata pina Ruaku.

Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita) vs STARS (Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani)

Jako dobar meč osim zadnjeg poteza. Lady C je ispala pomalo naivna u početnoj sekvenci s Kogumom. Koguma ju je natjerala da izađe iz ringa i trči za njom, a kada su se vratile Koguma ju stavlja u Camel Clutch i radi joj bear pose. Mayu samo nastavlja gdje je Koguma stala, a onda nasuprot njoj staje Utami. Iwatani je dosta nesigurno ušla u ovaj meč, pa Hayashishita i nije imala previše poteškoća za ostvariti prednost, a i Saya je s lakoćom uhvatila polugu na vratu. Kako bi smanjila izloženost ofenzivnih poteza QQa, Mayu taga Hazuki. Hazuki je odmah okrenula igru pa je s ostatkom STARSa pogodila Running Big Boot, a zatim je imala fenomenalnu razmjenu istih s Kamitani. Mayu je dobila drugu šansu protiv Utami, no niti ovaj put ju nije iskoristila. U međuvremenu Lady C postaje legalna, a FWC pomaže Iwatani pa zajedničkim snagama stvaraju prednost i Mayu pogađa prekrasan Superkick. AprodithE uskaču u pomoć Lady C, te vraćaju prednost na svoju stranu a Lady C zakucava Mayu Chokeslamom. Za kraj Mayu radi Diving Splash, Lady C kickouta, pa Mayu kao završni potez koristi Moonsault. Potez je bio botchan pa je Mayu koljenom udarila Lady C po zubima.

Momo Watanabe vs Saya Iida

Ovo je rematch s 5 Star GPa, gdje je Saya odnijela pobjedu. Sada smo gledali malo drugačiji meč. Momo je prilikom predstavljanja agresivno krenula na Iidu, pa su završile i pokraj ringa. Watanabe nije baš lako prepuštala prednost pa je solidnim kickovima, udaljavala Sayu što dalje od pobjede. U drugom djelu Saya se trgnula malo, i odradila je dosta dobro polu high speed sekvencu, gdje je na snagu počela parirati Watanabe. Dobre kontre i powerhouse potezi, doveli su Sayu do toga da se malo previše opustila, pa je završnu riječ imala Momo. Na kraju se Momo s dobrim B-Driverom osvećuje Sayi za poraz na 5 Star GP turniru.

Momo Kohgo vs Maika

Još jedan rematch s Grand Prixa. Meč je bio kratak, a Kohgo je htjela dokazati da pobjeda na turniru nije bila slučajna. Iz tog razloga Momo je ušla u meč puno bolje i bez kalkulacija pa je ubrzo pogodila i 619. Maika je i u ovaj meč ušla previše opušteno no znala je da je bolja, te je nakon samo četiri i pol minute završila meč Enka Otoshiem.

Syuri vs Saki Kashima

Lijepo su nastavili priču da se Kashima plaši Syuri i da se ne ćeli boriti protiv nje. Na početku je stalno pokušavala izbjeći Syuri, a kada je shvatila da ju ne može stalno izbjegavati počela je imati pomalo ofenzive. Syuri je naravno krenula dosta stiff, no Kashima se ohrabrila i imala je jednu ofenzivan segment koji je završio dobrim Uppercutom. Čak dva pokušaja Kishikaiseia, no Syuri je bila spremna i kickoutala je. Na kraju Syuri stavlja Saki u Byakko, no umjesto da Saki tapka, cure iz Oedo Taia bacaju ručnik u ring. Jako zanimljiv završetak jer je jako neuobičajen. Zbog toga palac gore.

Nakon meča Syuri nije bila skroz zadovoljna pa je izazvala Kashimu na meč za crveni pojas, što je Saki odbila. Urnebes.

Donna del Mondo (Giulia, Himeka & Mai Sakurai) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Natsupoi & Tam Nakano)

Otvorile su Giulia i Nakano, no ubrzo Cosmic Angelsi stvaraju prednost nad Sakurai. Mai je ostala nekako izolirana, no uspjela je dati tag Himeki koja je vratila igru na početak. U nastavku DDM i CA dosta izjednačene. Himeka i Natsupoi su imale dobru razmjenu forearmova iz koje je Natsupoi izašla Himeki na ramenima u Torture Racku. Iako je Natsupoi iza toga pogodila fantastičan German Suplex, Himeka joj vraća s dva jako dobra Lariata. U nastavku slijede Sakurai i Shirakawa. Sakurai uz blagu asistenciju Giulie i Himeke stvara prednost, pa zajedno s Giuliom radi Diving Elbow Drop. Na kraju Kozueni pokazuju svoj timski rad, i koliko su tu jedna za drugu, pa kao završni potez meča Mina radi Glamorous Driver nad Sakurai i ostvaruje pobjedu za svoj tim.

Sveukupno: Dobar event. Svidjeli su mi se rematchevi s Grand Prixa, a i main event je bio dosta zabavan. Kashima je ukrala show svojim odbijanjem meča protiv Syuri. Sve u svemu jako zabavno.

Be the first to comment on "Stardom 16.10.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*