Stardom 13.03.2022. – recenzija

Fukigen Death vs Mina Shirakawa vs Momo Kohgo

Prilično zabavan meč. Prava akcija kreće kada je Mina stavila Kohgo u polugu na nozi, a onda Fukigen sjeda na njih i čita novine. Iza toga Kohgo i Shirakawa imaju solidne izmjene, gdje Kohgo čak pogađa i 619, ali na kraju uspiješnija je ipak bila Mina kada ju je pinala s Implant DDT-om.

Unagi Sayaka vs Mai Sakurai

Unagi je bila dominantnija na početku meča, dok je Mai nakon jednog Stunnera došla u blagu prednost, a onda to razvijala kasnije s Crossfaceom, Big Bootovima, te pogađa dva Elbow Dropa. Iza toga Sayaka se pribire i vrlo lako pobjeđuje s Jyomon Toppa. Nakon meča Sayaka se zahvaljuje Sakurai na izdaji, jer se sada u Waki vidi da je postala prohrvačica kakva i treba biti. Sakurai joj odgovara da nije vidjela svoju budućnost s Kouzenima.

Queen’s Quest (AZM & Miyu Amasaki) vs Cosmic Angels (Tam Nakano & Waka Tsukiyama)

Miyu i Tam započinju s chain wrestlingom, a onda Tam stvara prednost. Miyu uspijeva kontrirati u DDT, i daje tag za AZM. I nakon par ofenzivnih poteza AZM, Waka dolazi u vodstvo. Iako je Miyu nakratko pomogla AZM, Tam joj udara Spinning Kick i Waka je opet u prednosti, ali na kratko. Ulaze u ring Tam i Miyu. Tam i AZM uspiješno izbjegavaju kickove, a onda Miyu pogađa varijaciju Pedigreea. Waka pokušava Small Packageom ostvariti pobjedu, ali AZM kickouta. Na kraju AZM pobjeđuje s Double Foot Stompom.

Oedo Tai (Momo Watanabe, Rina, Ruaka, Saki Kashima & Starlight Kid) vs STARS (Hanan, Hazuki, Koguma, Mayu Iwatani & Saya Iida)

Oedo Tai stvara ranu prednost, tako što odmah na početku sve članice napadaju STARS. Saya Iida je izolirana od ostatka ekipe, i tu Oedo Tai heel taktikama drži prednost, prvo Kashima, zatim Ruaka a onda i Starlight Kid. Watanabe je ta koja se dosta dobro držala, ali je izgubila prednost i Hazuki dobija hot tag. STARSi kompletno dolaze u prednost i rade Dropkickove na članice Oedo Taia. U ringu ostaju Hazuki i Momo, i dok kontriraju sve moguće jedna drugoj ipak Momo uspijeva pogoditi Soccer Kick. Uslijedila je izvrsna high speed sekvenca između Kogume i Starlight Kid kojoj pomaže Ruaka, ali na kratko jer je Kogumi pomogla Iwatani da dođe u prednost. Koguma radi odličan Cutter s kuta, iza toga i DDT, a onda ulazi Hanan. Hanan i Rina su imale poprilično izjednačenu sekvencu, ali onda je zvono zazvonilo iako nije bio kraj meča. Momo pogađa prelijepi high kick Hanan, a onda Rina i Oedo Tai dolaze u prednost. Rina s kuta koljenima pogađa Hanan koja leži, te na kraju i kickouta. Par trenutaka kasnije Rina pinuje Future prvakinju s Pink Devilom.

Donna del Mondo (Giulia & Thekla) vs Donna del Mondo (MIRAI & Syuri)

Syuri i Giulia otvaraju sa slabim tehničkim hrvanjem. Previše su oprezne bile. MIRAI i Thekla su krenule istom rutom samo što je njihovo tehničko hrvanje bilo bolje. Kasnije su odradile polu high speed a onda Syuri ulazi u meč, međutim ponovno nije ništa značajno napravila. Giulia zauzima dominantniju poziciju nad MIRAI. Giulia je pokušala pinati MIRAI koljenom na prsima, međutim Syuri ulazi u ring i hvata Giuliu za vrat, ali Giulia ju šamara i izbacuje iz ringa. Nakon iscrpljujuće dominacije Giulie, njoj koncentracija pada i MIRAI uspijeva dati hot tag za Syuri. Syuri kickovima stvara laganu prednost, ali mudra Giulia taga Theklu koja odmah dobro otvara i okreće stvari u svoju korist. Syuri radi istu stvar kao i Giulia, i sad dolazi jedna izjednačena borba između Thekle i MIRAI. Thekla je imala jako dobar DDT, dok je MIRAI izvela na kraju predivan Lariat. Ponovno Syuri i Giulia u ringu. Još jedna prilično izjednačena sekvenca, ali ovaj puta s dobrim potezima. Nakon toga slijedi serija šamara s obje strane, a pobjednica ispada Giulia. Par poteza kasnije i sudac označava Time Limit Draw. Generalno jako dobar meč, međutim ne vidim razlog zašto MIRAI ili Thekla nisu mogle pretrpiti poraz. Nakon meča Sera Risa ulazi u ring i govori Syuri kako bi voljela da ona pobjedi u Ryogokuu, a zatim da njih dvije imaju meč za crveni pojas.

Artist Of Stardom Title Match
Donna del Mondo (Himeka, Maika & Natsupoi) (c) vs Queen’s Quest (Lady C, Saya Kamitani & Utami Hayashishita)

Zbog razlike u visini Natsupoi se penje na uže te traži od Lady C ruku. Kada se Lady C približila Natsupoi s polu high speedom napada, ali nije joj trajao dugo napad jer joj je ubrzo Lady C napravila Swing. Kamitani Stompovima uzima prednost a Utami i Lady C rade solidne Powerslamove. Natsupoi uspijeva dati tag Himeki, koja čisti ring i stavlja Lady C u Single Leg. Utami i Kamitani pokušavaju pomoći Lady C, ali Himeka ih obje diže na ramena te im radi Torture Rack i Samoan Drop. Jako impresivno je ovo izgledalo. Par trenutaka kasnije uslijedila je fantastična izmjena Lariata između Utami i Himeke, gdje su na kraju obje završile na podu. Kamitani uzima prednost nad Natsupoi, ali jednim German Suplexom Natsupoi kontrira Sayi i daje tag za Maiku. Saya nije dugo bila u ringu s Maikom, jer je relativno brzo ubacila Lady C u meč. Lady C pogađa jako dobre chopove i Big Boot te tako stvara prednost. Kasnije Lady C izbacuje Maiku Big Bootom iz ringa, a Saya Kamitani radi Springboard Crossbody na njih sve. Povratkom u ring Lady C radi Chokeslam i penje se na kut, ali Natsupoi je zadržava dok se Maika ne pridigne. Maika se također penje na kut i radi Superplex. Solidna izmjena forearmova u kojoj slavi Maika, a onda pogađa i Powerslam. Utami i Saya pomažu Lady C, međutim na kraju uz pomoć Himeke Maika opet stvara prednost. Na kraju Maika pogađa Michinoku Driver II, i tako MaiHimePoi po šesti put brane Artist titule. Vrlo dobar meč, a Himeka uz onaj Samoan Drop i Lariat sekvencu s Utami uzima nagradu za MVPa meča.

Sveukupno: Kako je show odmicao bio je sve bolji i bolji. Nakon showa doznali smo da se tag team AZM i Amasaki zove 02Line, i Amasaki ostvaruje svoju prvu pobjedu u karijeri. Sakurai i Waka meč bi mogao biti zanimljiv, jer je Main turn izvukao i Wake svaku emociju i očigledno je da će to biti njena prva pobjeda. Co-main even mi je bio s booking strane loš, s in ring strane dobar. Nisam siguran dali je telefonirano, ali moguće da Syuri brani titule na oba dana pošto je rekla Sera Risi kako će ju čekati nakon Ryogoku Kokugikana. Main event je bio MOTN. MaiHimePoi su fantastičan trios i zaslužuju još biti dugo Artist prvakinje. Odlične mečeve pružaju, a pritom imaju jako dobru kemiju. Uglavnom nije loš show, ali moglo je i bolje.

Be the first to comment on "Stardom 13.03.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*