Stardom 12.03.2022. – recenzija

Na samom početku showa cure iz Oedo Taia i Queen’s Questa okupile su se oko ringa. U ringu je bilo 5 užadi kojima su krajevi išli na dvije strane ringa. Cure su povlačile užad, i svatko tko je na jednoj strani, ima meč s osobom na drugoj strani tog užeta. Best of 5 serija je, a mečevi su slijedeći:

  • 1 Meč/ Momo Watanabe vs Utami Hayashishita
  • 2 Meč/ Saki Kashima vs Lady C
  • 3 Meč/ AZM vs Rina
  • 4 Meč/ Ruaka vs Saya Kamitani
  • 5 Meč/ Starlight Kid vs Miyu Amasaki

Saya Iida vs Momo Kohgo

Kratak meč i očekivana pobjeda Iide. Iida se tek vratila u ring nakon podužeg izbivanja, pa i njoj treba malo slabiji tempo na početku dok ne uđe u formu. Dobili smo nekoliko jačih chopova, i par jako dobrih Powerhouse poteza. Kohgo je imala lijep 619, ali na kraju Iida slavi s Northern Lights Suplexom.

Donna del Mondo (Giulia, Mai Sakurai, MIRAI & Thekla) vs Cosmic Angels (Mina Shirakawa, Tam Nakano, Unagi Sayaka & Waka Tsukiyama)

Prilično jednostavna formula meča. Svaka cura je dobila svojih 5 minuta slave. Meč je prilično brzo proletio, i bilo je jako zabavno. Nekoliko zanimljivih poteza je bilo, ali ništa vrijedno spomena. Na kraju Mai Sakurai pinuje Tsukiyamu nakon Front Face Bustera. Mislim da je ovdje isto bilo 15 minuta za time limit, a meč je završio 15-ak sekundi prije toga. Nakon meča Sakurai prilazi Waki te joj pruža ruku, ali Waka ju odguruje.

STARS (Hanan, Hazuki, Koguma & Mayu Iwatani) vs Donna del Mondo (Himeka, Maika, Natsupoi & Syuri)

Koguma odmah na početku stavlja Maiku u Camel Clutch i radi joj Bear pose, a iza toga i solidnu sekvencu s Natsupoi. Natsupoi je bila u podređenom položaju nad članicama STARSa, a onda daje tag Himeki. Himeki u pomoć priskače Maika pa lagano stvaraju prednost za DDM. Nakon kratke interakcije Syuri i Iwatani, Koguma i Hazuki rade nekoliko tag team poteza, i time stiču prednost nad Syuri. Hazuki i Syuri imaju nekoliko dobrih stiff Big Bootova i Kickova, a onda u ring ulaze Hanan i Natsupoi. Na kraju ludnica u ringu. Koguma pogađa dupli DDT na Himeki i Maiki, a Hazuki i Iwatani rade Superkick na Syuri, a zatim i Suicide Dive na ostatak DDM-a. DDM napada Hanan i nakon što je uspijela preživjeti Fairial Gift, ipak Natsupoi pobjeđuje s Fairing Ring. Nakon meča Mayu pokušava pobjeći s crvenim pojasom, ali DDM ju spriječava u svom naumu.

Momo Watanabe vs Utami Hayashishita

Na početku su krenule s chain i mat hrvanjem, da bi preraslo u odličnu seriju forearmova. Slijedi malo dosadnjikav dio jer Watanabe sporim tempom cipelari Utami ali i targetira joj lijevu nogu. I dok su njih dvije izašle iz ringa, Natsuko Tora ulazi u ring i ometa sudca. Za to vrijeme Momo udara Utami stolicom i nastavlja ju udarati nogama. Povratkom u ring Utami ima malo više sreće, ali Watanabe i dalje drži sve pod kontrolom. Utami uspijeva povezati par jačih poteza, međutim Momo kickouta. Momo radi Piledriver međutim Hayashishita kickouta u zadnjoj stotinci. Tora ponovno ometa sudca, a za to vrijeme Watanabe pokušava staviti alatni ključ u čizmu, ali Utami reagira pravovremeno i spriječava je u tome. Ispadaju iz ringa gdje se brawl nastavlja, ali sudac odbrojava 15 minuta i označava Time Limit Draw. Vrlo dobar meč iako je falila ta jedna stiff sekvenca, koja će pokazati zapravo pravu mržnju između njih dvije.

Saki Kashima vs Lady C

Saki sa svojim iskustvom uzima prednost, i lagano je gradi. Lady C tu prednost prekida odličnim Big Bootom, a onda radi Swing. Kashima pokušava Giljotinom doći u prednost, ali Lady C ju ipak zakucava od pod Chokeslamom. Nakon nekoliko solidnih kontri Kashima radi uppercut, koji je tako dobro izgledao kao da je izašao iz video igre. Uslijedio je jedan Soccer Kick, i nakon toga pobjeđuje s My Emblemom.

AZM vs Rina

Malo čudna konstrukcija meča jer na momente djeluje kao da žele napraviti high speed meč, a na momente žele malo sporije to izvest. Rina je nekako imala više sreće u početnom djelu meča, sve dok nisu imale seriju Suplexa. Nedugo iza toga AZM gradi prednost s par dobrih poteza, ali Natsuko joj radi distrakciju, međutim Lady C isto radi na drugoj strani Rini. Cure izlaze iz ringa i Rina odvozi AZM skroz do kraja dvorane, gdje ju udara i ostavlja. AZM se diže i trči prema ringu, ali Watanabe joj postavlja nogu i AZM pada. Na 16 uspijeva ući u ring, a zatim slijedi serija pinova koju koliko vidim AZM voli forsirati, ali svaki puta ispadne odlična. AZM pobjeđuje s Azumi Sushi.

Ruaka vs Saya Kamitani

Iako je pokušala igrati na kartu agilnosti i brzine, Kamitani ipak gubi prednost nad Ruakom. Saya kickovima uspijeva doći u prednost, ali kasnije Ruaka sve to poništava i imamo ravnomjernu borbu. Iako je imala Torinu pomoć, Ruaka gubi od Kamitani i to s Hurricanranom. Najlošiji meč u ovoj best of 5 seriji.

Starlight Kid vs Miyu Amasaki

Amasaki odmah žestoko napada Starlight Kid, znajući da joj je tu prednost ako ju uhvati nespremnu. Kid s lakoćom to neutralizira i dolazi u prednost. Nekoliko lijepih njenih poteza, međutim Miyu radi kontru i započinje lagano s ofenzivom. Powerslam, Kneebar i Dropkick samo su neki od Miyuinih poteza. Iza toga slijedi serija forearmova iz koje Starlight Kid izlazi kao pobjednica. 619 a onda i Standing Moonsault je pogodila Starlight Kid, ali Miyu kickouta iz toga. Miyu nakon toga lagano gradi prednost, i pogađa varijaciju Pedigreea. Uslijedio je solidan Kneebar, a onda i Miyuina serija forearmova. Cure se pridižu s mata, a onda Starlight Kid radi Boston Crab i na kraju ostvaruje pobjedu s Texas Cloverleafom.

Nakon meča Kid uzima mikrofon i govori o Best of 5 seriji, ali onda Momo Watanabe uzima mikrofon i najavljuje da bi nekada u budućnosti moglo doći do raspada jednog od ta dva stablea. Možda dobijemo meč s tom stipulacijom. Kamitani govori da je otvorena za izazov na meč za bijeli pojas, ali nju prekida AZM koja govori da je došlo vrijeme da se izabere lider QQ-a, ali to će se oni dogovoriti iza zatvorenih vrata.

Sveukupno: Tag mečevi su bili solidni, i ništa više. Jedino što izgleda da će Tsukiyama svoju prvu pobjedu ostvariti protiv Sakurai. Best of 5 serija je bila jako dobra, međutim predvidiva. Trebale su Momo i Utami završiti show, i trebalo je tu biti malo više iskri. Trebaju imati stiff meč kako bi pokazale da se mrze i kako bi ovaj feud prerastao na stepenicu više. Nakon tog meča, rezulatate slijedećih bilo je lako za pogoditi, iako je bilo ultra zabavno. Žao mi je samo što Kamitani nije uspijela izvući više iz Ruake. Miyu iako joj je ovo drugi meč, i vidi se da je još zelena te je imala nekih omanjih problema tokom meča, vidi se da je veliki talent i da u budućnosti može biti jako dobro pojačanje za Stardom. Kraj je bio fenomenalan, i sviđa mi se što bi mogli dobiti “Unit break-up” meč, kao i naravno odluka o lideru Queen’ Questa. Jako dobar show.

Be the first to comment on "Stardom 12.03.2022. – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*