Šta bi bilo kad bi bilo – WWE vs NJPW

U životu ste vjerovatno razmišljali o mnogim stvarima koje su se mogle desiti, koje bi bile fantastične, ali se vlro vjerovatno nikada neće ni desiti. U sportu ste razmišljali o tome kako bi bilo kad bi se sastali najbolje generacije određenih timova, kada bi se u fudbalu naprimjer sastali Messi, Cristiano Ronaldo, Kroos, Suarez protiv Zidanea, brazilskog Ronalda, Maradone itd. Tako u hrvačkom svijetu, vjerovatno bi spadalo u domenu naučne fantastike pomisao o tome da dobijemo neki zajednički show između WWE i NJPW, gdje bi zvijezde iz dvije kompanije odmjerile snage u međusobnim matchevima. Ipak, na nama je da o tome maštamo, pa čak iako znamo da od toga nema ništa. Tako da ćemo se ovom prilikom upustiti u maštu, i razmisliti kakva bi bila struktura ovako velikog, i možda najznačajnijeg showa u histroiji profesionalnog hrvanja. Urednici Pro Hrvanja sastavljaju card za ‘WWE vs NJPW’ PPV, te svoje priče koje bi dovele do tih matcheva:

Emir Ahmethodžić

 1. Los Ingobernables (Naito & Almas/La Sombra) vs The Shield (Ambrose & Rollins) – Znam, odmah mi je jasno kako je Almas sada u NXTu i da je NXT prvak, ali u ovu priču može da se uvede kako je Almas Trojanski Konj koji je ubačen da uništi WWE iznutra, i to da udari gdje najviše boli – u njihovu razvojnu jedinicu NXT. Vidjeli smo nedavno i na Takeoveru da Almas i dalje radi Los Ingobernables taunt, tako da je poveznica između njih i dalje tu, i on bi sa svojim novim starim partnerom Naitom išao na bivše Raw tag team šampione – Ambrosea i Rollinsa.
 2. EVIL vs Bray Wyatt – Dvoumio sam se da umjesto EVILa stavim Scrulla, ali mislim da je ovo najprikladniji par. EVIL bi imao podršku ostatka Los Ingobernablesa, a Wyatt bi imao podršku ostatka svoje Familije. The King of Darkness vs The Eater of Worlds.
 3. WWE vs NJPW (War Games match) – Kakav bi to bio međukompanijski sukob bez jednog ovakvog matcha. War Games match bi trebao da bude ratište između predstavnika dvije strane koji brane čast svojoj kompaniji. Da budem potpuno iskren, ovo je match sa likovima koje nisam mogao ubaciti negdje drugo, ali bi svakako bila šteta da propuste jedan ovakav događaj. WWE tim bi predvodio Miz, a ostali članovi bi bili Nakamura, Roode, Joe, Usosi, New Day i Bar. NJPW tim bi predvodio Suzuki, sa partnerima Robinsonom, Elginom, Faleom, Gotom, Hashiem, War Machineom i Briscoesima.
 4. Neville vs Ibushi – Znamo koliko postoji historije između Omege i Ibishia, i priču koju su ispričali da je Omega bio razočaran što je Ibushi odlučio da ode u CWC. Moja priča bi bila da ostatak New Japana nema neko veliko povjerenje u Ibushija upravo zbog ovoga, dok je Ibushiu cilj iskupljenje u svojoj domovini, a jedini način da to stekne jeste da se bori protiv Kralja Cruiserweighta – Nevillea.
 5. Ishii vs Strowman – Znamo kakav stil hrvanja ima Ishii, i iako meni iskreno nije najdraži, mislim da bi se odlično uparilo sa Braunom. Strowman je dominantno čudovište koje uništava sve pred sobom, a Ishii sila od čovjeka koji inače podnosi bol i bori se uprkos tome. Da li će uspjeti podnijeti Brauna?
 6. Cena vs Tanahashi – Nekadašnja glavna lica svojih kompanija, konačno nakon toliko godina imaju priliku da se suoče u ringu. Obojica su oličenja faceova, i ovo bi svakako bio zanimljiv dvoboj.
 7. Gedo vs Shane McMahon (Chris Jericho kao sudac) – Gedo kao co-booker u NJPW želi da se suoči sa glavom WWEa Vince McMahonom. Vince je naravno prestar da se bori, ali u njegovu zamjenu gura svog sina Shanea. Da bi osigurali fer i poštenu borbu, Gedo i Shane se dogovore da kao suca stave Jericha, koji bi bio neutralan u svemu ovome. Ali bi glavno pitanje bilo, da li je Jericho neutralan, i ako nije, gdje leži njegova lojalnost? U kompaniji i čovjeku kod kojeg je proveo skoro cijelu karijeru, ili kod čovjeka kod kojeg se probio u tom biznisu? Ovdje bismo mogli očekivati i tonu uleta, kako obično i biva.
 8. (c) Dunne vs Sabre Jr. (UK Title match) – UK titula se brani i u drugim kompanijama, zašto ne bi i u jednom ovakvom showu? Smatram kako bi ovo bio jedan sjajan tehnički match i da bi se digla vrijednost titule.
 9. The Bullet Club (Cody & Young Bucks) vs The Club (Balor, Anderson & Gallows) – Trojac iz Cluba su bili originalni članovi Bullet Cluba, štaviše, Balor je taj koji je uveo Buckse u grupu. Ovo bi bio klasični grudge match između nosioca NJPW imena protiv “izdajnika koji su se prodali u WWE”, a kao glavna nagrada bi bila pravo na historiju Bullet Club imena.
 10. Okada vs Reigns – Trenutno su obojica glavna lica u svojim kompanijama. Obojica tvrde da su najbolji hrvači na svijetu, vrijeme je da se sazna i ko je upravu. Rainmaker vs The Big Dog. Ace vs The Guy.
 11. Styles vs Omega (Champ vs Champ) – U mom svijetu bi obojica bili prvaci. AJ bi bio WWE prvak, a Omega bi bio IWGP prvak. Styles je nekadašnji lider Bullet Cluba, a Omega je upravo onaj koji ga je izbacio na Wrestle Kingdomu 10. Svi žele ovaj match, i vrijeme je da se odnosi između njih riješe. Ovo bi bio pravi melem za oči i dostojan main eventa ovakvog showa.

Alen Butumović

 1. Braun Strowman vs Toru Yano – Nemojte me kazniti jer želim vidjeti ovaj meč. Njihovi karakteri su tako kontradiktorni da bi ovo sjajno funkcioniralo kao comedy meč. Iako Strowman zaslužuje više.
 2. The Wyatt Family (Wyatt, Rowan & Harper) vs Los Ingobernables (IBUSHI, EVIL & SANADA) – Wyatt obitelj definitivno je imala booking problema i u ovom trenutku nisu aktualna frakcija, no nekom pričom bi ih mogli vratiti i staviti u sraz s jednim od najzabavnijih stvari u Japanu trenutno, a to je LIJ. Mislim kako bi meč bio super.
 3. Cesaro vs Tomohiro Ishii – Dva fantastična čovjeka s impresivnim stilovima hrvanja. Nisu toliko slični čak po tome, ali mislim kako bi njihova kombinacija bila ubojita i kako pružili izvanredan meč.
 4. Samoa Joe vs Michael Elgin – Isto mislim da bi funkcionirao ovaj meč. Elgin je fantastičan otkako je u New Japanu, a o Joeu imam jednako toliko hvale.
 5. Shinsuke Nakamura vs Minoru Suzuki – Teško je upariti Nakamuru u New Japanu s nekim s kim nije imao meč jer mislim da je odradio sve moguće, ali ova dvojica su davno imali svoj singles meč i baš bi me zanimalo kako bi u ovom trenutku ispao.
 6. Sami Zayn vs Kota Ibushi – Ne znam koga bi stavio na Ibushija, ali mislim da bi Zayn bio dovoljno dobar da popuni tu poziciju.
 7. Dean Ambrose & Seth Rollins vs War Machine – Zaključili smo kako su Rollins i Ambrose super kao tim, a dvojac iz New Japana razvaljuje na svim poljima u svojim mečevima, tako da mislim da bi ovaj meč bio vrlo dobar.
 8. John Cena vs Hiroshi Tanahashi – O ovome meču nema dvojbe, dvojica ponajvećih ljudima u svojim kompanija, sraz jedan na jedan.
 9. AJ Styles vs Kenny Omega – Mislim da je ovo nedvojbeno meč koji svi želimo kad tad vidjeti. Kad je Styles otišao iz Japana, Omega je postao njegov nasljednik i postao je jednim od najpopularnijih hrvača. Obojica su smatrani jednima od najboljih danas i mislim da bi njihov sraz bio fantastičan i privukao mnogo pažnje.
 10. Roman Reigns vs Kazuchika Okada – Kolega Emir je već gore objasnio zašto bi se ovaj meč dogodio. Dva trenutna lica kompanije u međusobnoj borbi.

Vedran Karlić

 1. John Cena vs Hiroshi Tanahashi – Mislim da je prilično jednostavno zašto. Lica svojih kompanija, veći od života, čak su i ‘jednako’ stari. Spektakl.
 2. AJ Styles vs Kenny Omega – Koliko su imali sličan put toliko i nisu imali. No dio razloga je taj što sam vidio Stylesa s mnogim drugim ljudima, s Omegom nisam.
 3. Brock Lesnar vs Kazuchika Okada – Sorry Romane, ali ovo je meč kojeg ja želim vidjeti, i to onaj kada Lesnar želi raditi protiv jednog od najboljih na svijetu (a za jedno 10-15 možda ćemo morati govoriti i jednom od najboljih u povijesti).
 4. Roman Reigns vs Tetsuya Naito – Čovjek čije je dvorište protiv čovjeka kojeg nije briga čije je dvorište, niti išta drugo.
 5. Broken Matt Hardy & Brother Nero vs EVIL & SANADA – book it!!!
 6. Seth Rollins vs Kota Ibushi – Mislim kako bi ovo bila najbolja opcija i za jedno i za drugog.
 7. Dean Ambrose vs Toru Yano – U nekom polu ozbiljnom, polu humorističnom meču.
 8. Samoa Joe vs Tomohito Ishii – Želite dva velika i jaka lika u dobroj makljaži? Voila!
 9. The Club & Wyatt Family vs Bullet Club (6v6) – WWE nema velke stable pa bi za jedan tako malo veći meč morao upariti dva.
 10. Nakamura & Zayn & Owens vs Osprasy & Takahashi & Sabre Jr – Odlučio sam se za 10 mečeva, mnogi su morali ispasti, no neke sam ipak stavio u ‘bezvezni’ tri na tri meč.

Filip Stanković

 1. Kenny Omega vs AJ Styles – Meč dvojice najboljih pro-wrestling performera u svijetu i dvojice koji su vodili i vode frakciju zvanu Bullet Club
 2. Hiroshi Tanahashi vs John Cena – Lice kompanije NJPW-a vs. lice kompanije WWE-a
 3. The Miz vs Tetsuya Naito – Dva fenomenalna heel u istom ringu
 4. Samoa Joe vs Tomohiro Ishii – Dva razbijača
 5. Shield vs Los Ingobernales(EVIL,SANADA & BUSHI)– Gotovo zagarantiran odličan meč
 6. Owens & Zayn vs Death Juice – Owens i Callihan u istom ringu
 7. Usos vs War Machine – Mali protiv velikih, bio bi to jako zanimljiv okršaj
 8. Will Ospreay vs Mark Andrews –  Britanski spotfest samo takav
 9. Neville vs Riccochet – King vs King
 10. Ibushi vs Nakamura – Strong style meč

Be the first to comment on "Šta bi bilo kad bi bilo – WWE vs NJPW"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*