SmackDown pregled – Ziggler ponovno u lovu na WWE titulu

Ispratili smo još jednu epizodu SmackDowna koja je opet bila jako zabavna, s pokojim dobrim mečom (od toga veoma dobrim main eventom), nekoliko zabavnih segmenata i laganom pripremom za daljnji razvoj priča na putu prema Royal Rumbleu i WrestleManiji.

Odmah na početku smo saznali kako je James Ellsworth pušten sa showa zbog ‘prehlade’. To je u redu. Jedan sam od onih kojima se svidjelo što su napravili s Ellsworthom, ali da ga je bilo i previše u zadnja dva mjeseca – je. Tako da je jedna epizoda bez njega za promjenu osvježavajuća.

Započeli smo show s Miz TVom i Mizovim gostom, AJ Stylesom. Styles je rekao kako sada ne postoji nitko na njegovu nivou tko bi mu mogao uzeti titulu, no Miz se na to oglasio i rekao kako on nije na Stylesovom nivou – on je iznad toga! Ovaj dio je bio apsolutno fantastičan. Obožavam kada dva negativca na ovaj način uđu u sukob i ovo je bila veoma zanimljiva konfrontacija, a spomenuta rečenica koju je Miz izrekao je bila neprocjenjiva. Umalo su ušli u fizički sukob dok se nije pojavio Dean Ambrose, a zatim i Dolph Ziggler. Nastupio je brawl, Ambrose je udario Dirty Deeds Mizu i Ziggler, ali se onda odjednom pojavio Luke Harper i udario Clothesline Ambroseu. Jako zanimljiv brawl za kraj koji je postavio meč za kasnije kojim smo saznali novoga izazivača. Harper uistinu možda izgleda kao malo nasumičan odabir za četvrtog čovjeka, ali toga ću se dotaknuti u sljedećem paragrafu.

U main eventu smo dobili dotični 4-Way meč u kojem su se borili Miz, Ambrose, Ziggler i Harper za pravo borbe protiv Stylesa. Isto tako je to bio eliminacijski meč. Bio mi je jako zabavan, a booking mi je bio posebno dobar. Rekao sam da ću se dotaknuti Harpera i evo. Fantastično je bookiran tijekom meča. Rekoh, bio je nasumičan odabir za ovaj meč i nije imao toliko momentuma, ali je zato ispao kao najjači u ovom meču. U početku je dominirao nad svima i imao potpuno kontrolu, a onda je tijekom meča uspio pružiti odličan otpor, prikazan je kao netko dostojan izazivanja za WWE titulu, i iako je bio eliminiran kao drugi, ovaj meč mu je bio od velike koristi. Super su ga iskoristili ovdje. S druge strane, započeli smo i službeno feud između Ambrosea i Miza kada je Ambrose najprije eliminirao Miza, da bi ga Miz na kraju koštao meča i uručio svome još jednom neprijatelju, Ziggleru, pobjedu u ruke. Jako zanimljiv booking isto. Miz-Ambrose feud bi trebao biti dosta dobar, iako bih volio da se Ambrose malo maknuo od titule, a Miz dobio nekog iz mid-carda. No, ovo je bio dobar početak njihove priče, Ambrose je praktički pobijedio Miza i sada teoretski ima meč za pojas, a Miz mu se kasnije osvetio za to koštajući ga meča.

Ziggler kao prolazni i privremeni izazivač je solidan odabir. Cena se vraća za dva tjedna, kada Styles i Ziggler imaju taj meč, tako da bi pitanje pobjednika i sljedećeg izazivača trebalo biti riješeno već tada. Nemam problema s time što je Ziggler još jednom stavljen u tu poziciju jer ionako neće osvojiti pojas. No, ono što ćemo dobiti je dobar meč, u to sam siguran. Da su dali Ambroseu još jedan shot, bilo bi apsolutno glupo. Harper je ušao s malo momentuma u meč i ne bi nitko vjerovao da ima ikakve šanse, a zašto stavljati Miza na Stylesa i činiti istu grešku koju trenutno čini Raw s Reignsom?

Saznali smo i nove izazivače za Tag Team titule kada su Hype Brosi osvojili Battle Royal i tako zaslužili priliku za pojaseve protiv Wyatt obitelji. Još jedni izazivači za koje mislim da će biti prolazni i to je u redu. Pretpostavljam da će se Alphom pričekati još jedno vrijeme i da će svoju veliku pobjedu ostvariti na WrestleManiju. S čim sam apsolutno u redu. Ovaj mini feud će vjerojatno biti riješen do Royal Rumblea. Stavljali Alphe na Wyatte odmah ne bi imalo smisla, prvo treba još više izgraditi Wyatte kao odlične prvake da bi pobjeda Alphi bila još veća kasnije.

Alexa Bliss je trebala imati meč protiv Deonne Purrazzo, ali je najprije imala promo, a onda napala svoju protivnicu, zbog čega ipak nije došlo do meča…sve dok se nije pojavila Becky Lynch. Ona je zatražila svoj revanš za pojas, i iako Alexa to nije htjela, Shane je ipak napravio taj meč. Meč je bio kratak i znao sam da neće tek tako imati njihov pravi revanš na SmackDownu nego da će ovdje doći do nekakvog prljavog kraja. Došlo je jer je Alexa lažirala ozljedu koljena kako bi se izvukla iz meča i izgubila odbrojavanjem. Sve je ovo bilo solidno, obožavam Alexu na mikrofonu i ovdje je još jednom bila super, a Becky nastavlja biti dobra u lovu na titulu.

Carmella i Natalya napokon su imale meč kojeg su trebale imati još prošli tjedan. Bilo je solidno, iako fokus nije bio potpuno na meču nego na cijeloj toj priči o tome tko je napao Nikki Bellu (koja je bila za komentatorskim stolom) na Survivor Seriesu. Na kraju se Natalya previše obazirala na Nikki što ju je koštalo meča. Drago mi je da je Carmella ostvarila pobjedu. Nastavak priče je odrađen solidno, nije da sam nešto posebno zainteresiran za ovu priču, ali malo kupuju vrijeme prije nego završe feud između Alexe i Becky pa da stave nekog novog, vjerojatno Nikki, na poziciju izazivača.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Ziggler ponovno u lovu na WWE titulu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*