SmackDown pregled – Završetak “velikog” prijateljstva?

Ovotjedna SmackDown epizode odradila je solidan posao u postavljanju novih rivalstava ili pak nastavljanju već postojećih u nadolazećim tjednima kako se približavamo WrestleManiji. Nije bilo baš nekih mečeva koje bih htio istaknuti po in-ring kvaliteti, ali gotovo je svaki meč imao neku svrhu.

Show je otvorio Royal Rumble pobjednik Shinsuke Nakamura koji je kazao kako je podijelio koljena u lice svima u Rumble meču i time ga osvojio. Prekinuli su ga Owens i Zayn koji su kazali kako bi oni sada trebali biti prvaci jer ih je sudac u tome meču prevario. No, tu je došao AJ Styles također i predložio da udruži snage s Nakamurom protiv Owensa i Zayna, no oni to nisu prihvatili. Ipak, Bryan je potvrdio taj meč, ali i onaj za sljedeći tjedan između Zayna i Owensa gdje će pobjednik tog meča ići na Stylesa na Fastlaneu.

Prilično solidan početni segment koji nam je otprilike dao naznake gdje će se što kretati u idućih mjesec-dva prije WrestleManije i tko bi mogao izazvati Stylesa na Fastlaneu. U redu je što su još zadržali Zayna i Owensa u priči oko WWE titule, nemam ništa protiv toga da opet jedan od njih ili obojica (ali ovaj put ne u handicap meču) idu na Stylesa na Fastlaneu. A uz to mogu polako graditi meč Nakamure i Stylesa za to do Fastlanea nakon čega bi ubacili u veću brzinu s time. Solidno sve skupa, zadovolja sam najavljenim i veselim se meču Zayna i Owensa sljedeći tjedan.

Main event je bio solidan kao meč, ali odličan kao angle koji je pokrenuo nesuglasice između Owensa i Zayna. Zayn je nekoliko puta htio napustiti ovaj meč jer nije htio da mu Owens naređuje što ta radi. Nekoliko puta se i vratio, ali svađa nije stala i Zayn je ostavio Owensa na cjedilu koji je pokupio Kinshasu i izgubio od Stylesa i Nakamure. Jako dobro su odradili taj sukob Owensa i Zayna, zainteresirali su me za onaj meč sljedeći tjedan. Styles i Nakamura pak nisu imali nikakvih konflikta, ali vjerujem da će i njihovo poštovanje jedno prema drugom ubrzo puknuti jer mi se stvarno ne gleda feud dva pozitivca koja se vole i brinu se jedan za drugoga.

I moram istaknuti Zaynov promo iz backstagea nakon meča, bio je sjajan. Zaista bih volio vidjeti da Zayn uzme taj meč i da ode jedan na jedan na Stylesa na Fastlaneu. Već smo se nagledali Owensovih mečeva sa Stylesom na PPV-u, a ovo bi bila izvanredna prilika za Zayna da ima odličan meč protiv Stylesa.

Dogodio se i 4-way meč za sljedećeg izazivača za US titulu gdje su se sukobili Kingston, Rusev, Ryder i Mahal. Bio mi je solidan meč, premda sam očekivao malo više, iskreno. Previše je bilo dominacije Mahala u sredini i to je malo ubilo meč. Rusev je bio najzabavniji lik u meču i drago mi je da je uzeo pobjedu te da će izazvati Roodea za titulu. To bi mogao biti jako dobar meč. Nadam se da su uvidjeli popularnost Ruseva i da će to iskoristiti u dobre svrhe. Vladavina s US titulom ne bi bila loša, premda prvo treba apsolutno vidjeti kako će Roode s njom funkcionirati.

Usosi su imali promo gdje su govorili kako su pobijedili apsolutno svaki tim na SmackDownu otkako su došli tu i izazvali su bilo koji drugi tim da im se suprotstavi. Prilikom njihovog izlaska iz ringa pojavila su se Bludgeon braća koja su ulazila za svoj meč.

Nisu rekli ništa novo, ali njihova energija tijekom promoa je odlično i zato mi je ovo bilo jako dobro. Iako nije bilo nekog fizičkog kontakta između Usosa i Bludgeona, očito je da je ovo bila uvertira i nekakva najava za njihov feud koji će se desiti uskoro. I to je sasvim logična odluka, mislim da Bludgeoni imaju u ovom trenutku jedini dovoljno momentuma da izazovu prvake.

Charlotte je došla u ring i govorila o Rondi Rousey i kako je njen dolazak potpuno preuzeo pažnju od Royal Rumble meča. Na to su izašli Riott Squad cure i zaprijetile Charlotte da možda neće niti doći do WrestleManije, a tada su je napali. Ovaj puta nitko nije došao u pomoć Charlotte i ona je ostavljena na podu. Tu se pojavila i Carmella koja je odlučila unovčiti kovčeg, no Charlotte je gurnula Carmellu koja se zabila u sudca i ništa nije bilo od unovčenja.

Ništa konkretno nam nije dao segmentom, ali ovo s Carmellom je bilo zabavno i podsjetilo nas je da Carmella postoji i da je prošle godine osvojila prvi ženski Money in the Bank. I da još uvijek drži taj kovčeg. I da je nedovoljno pametna da ga na pravi način iskoristi.

Meč između Breezanga i Gablenjamina bio je solidan, iako je falilo malo više energije. No, ovo je bio čisti filler koji je vratio malo momentuma Gableu i Benjamina nakon dvostrukog poraza na PPV-u. Šteta što ništa ne rade s Breezangom, imali su dosta momentuma i onda su ih vratili natrag na početak, a uz to su i njihove Fashion Filese maknuli s TV-a.

Corbin i Dillinger imali su solidan meč. Jako mi se svidjela agresivnost Dillingera u meču jer se htio dokazati nakon što nije imao prilike to napraviti u Royal Rumbleu jer ga je u tome spriječio Zayn. Corbin je očekivano pobijedio. Baš me zanima što bi sada mogli s njime i s kim bi ga sljedeće mogli staviti.

Bludgeon braća imala su svoj standardni sqaush. Interesira me kako će se ponašati u dužem meču, što će vjerojatno biti protiv Usosa.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Završetak “velikog” prijateljstva?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*