SmackDown pregled – WrestleMania revanš pretvoren u kaos

Nekad sam se zapitao zašto SmackDown ne koristi 205 Live hrvače jednokratno ako su oni ondje prisutni u backstageu jer se odmah nakon SD-a snima 205 Livea. Tek sad su to odlučili napraviti i ne biste vjerovali, ispalo je odlično. Najavljen je meč Bryana i Mustafe Alija. Bolje ne može. Upravo su njih dvojica otvorili show, najprije segmentom, a onda i mečom. Bryan je govorio nešto poput onog što je govorio prošli tjedan na Miz TV-u i kako nije trebao uspoređivati publiku s ovcama jer su ovce mnogo pametnije. Lijepo je vidjeti kako je publika prihvatila Mustafu i kako mu je dala odličnu reakciju odmah pri ulasku. On se dobro snašao na mikrofonu. Bryanovi provokatorski udarci bili su lijepo odrađeni, a Alijev protunapad je bio vrlo energičan. Iako je meč već bio najavljen prije showa, mislim da nam je ovaj segment bio itekako potreban, da nam dadne nekakvu pozadinu iza meča, da se ispriča kako je Bryan prije bio uzor 205 diviziji, a sada više ne itd. Jako lijepo.

Sam meč je bio očekivano dobar i zabavan. Ali je ispucao svoje trademark poteze i izgledao je sjajno, a publika je na sve to odlično reagirala. Kraj mi se užasno svidio, to je nastavak na ono što se desilo između Bryana i Stylesa gdje Bryan krenuo ozljeđivati Stylesovu nogu. Isto to je učinio i ovdje s Alijem, na kraju ga je stavio u heel hook i Ali je morao tapkati. I onda ga je još prebio i nakon meča. Bryan je izgledalo vrlo agresivno, brutalno i nemilosrdno, a Ali nije ništa izgubio jer je izdržao više od 10 minuta u ringu s čovjek koji trenutno ima WWE titulu i koji je u ovom trenutku puno lukaviji od čovjeka koji je dobio priliku boriti se na SmackDownu gdje ne zna baš na što dolazi. Tako jednostavan booking, a opet efikasan jer pomaže obojici. 

Usosi i Bar imali su Rap Battle. Ovo je već drugi u nizu između SmackDown timova, tako da me strah i ne bih volio da to postane tradicija neka koju će redovito koristiti u ovom okruženju, to se treba desiti spontano i treba biti sa smislom, a ne samo idemo napraviti još jedan jer je reakcija na prošli bila izvanredna. Ovo nije bilo loše, ali nije bilo ni nešto što me zainteresiralo za njihov meč. 

Miz je pozvao Shanea još jednom u ring kako bi mu objasnio da između njih dvojice postoji nešto u smislu tag team partnera i da bi se trebali držati jedan drugoga. Zato je Miz zatražio meč protiv dvojice jobbera, a Shane je ugrabio pobjedu za sebe i Miza. Još uvijek mi nije jasno gdje ovo vodi jer je prerano da bismo pričali o nekom WrestleMania meču, no baš me interesira kako će ovo završiti. 

Orton i Mysterio imali su solidan go-home segment u kojem je Orton pričao o Chairs meču protiv Reya, a Rey ga je upravo stolicom napao i otjerao iz ringa. Prilično jednostavno odrađeno, ali nije se tu nešto posebno moglo doraditi, tako da sam otprilike zadovoljan. Chairs meč bi mogao biti okej i definitivno zaslužuju imati PPV meč za razliku od nekih Raw mečeva. 

Rusev i Jeff Hardy pobijedili su Nakamuru i Joea nakon što je Rusev pinnao Nakamuru i tako si sigurno zaradio meč za US titulu u budućnosti. Ovo su dva rivalstva koja su nedavno započeta na SmackDownu i vjerojatno ćemo ih gledati još neko vrijeme, tako da je okej što su ih strpali u jedan meč jer niti jedan od njih neće biti na TLC PPV-u. 

Charlotte i Asuka obnovile su svoje rivalstvo i odradile WrestleMania revanš. Ovaj meč dakako nije dotaknuo njihov WM meč, no naravno da nije ni trebao jer smo svi znali kako će biti nekakav DQ kraj koji je ovdje bio logičan jer niti jednoj ne treba poraz prije TLC PPV-a. Segment nakon meča je bio dobar, brawl je bio zanimljiv, publika je odlično reagirala, a Asuka je dobila malo potrebnog momentuma prije TLC meča. Jako sam uzbuđen za to jer taj meč stvarno ima potencijala biti nešto najbolje što je main roster pružio ove godine i to bez imalo pretjerivanja. 

Sve skupa, jedan zanimljiv i dobar SmackDown, fokusiran na zadnji build za TLC PPV, nešto u čemu je Raw opako, opako zakazao. 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – WrestleMania revanš pretvoren u kaos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*