SmackDown pregled – Verbalna destrukcija

  • 7/10
    WWE SmackDown 4.10.2016. - ocjena - 7/10
7/10

Jeste li uživali u ovotjednoj epizodi SmackDowna?

Loading ... Loading ...

Zadnji SmackDown prije No Mercya je iza nas i SmackDown je odradio fantastičan posao u ovih nekoliko tjedana što se tiče izgrađivanja trenutnih priča i rivaliteta, a točku na i su stavili ovim showom. Ovaj SmackDown nije bio na razini nekoliko prošlih i čak bi rekao da je ovoga tjedna bio na razini Rawa (Raw mi je ovaj tjedan za čudo bio prilično dobar), ali je svejedno nastavio dug niz odličnih showova.

 

Najbolji dio showa je bio finalni segment između AJ Stylesa, Ambrosea i Cene. Doslovno verbalna destrukcija. U cijelom ovom rivalitetu između njih trojice krije se jedan polu-rivalitet između Cene i Ambrosea. Koji je zapravo jednako dobar kao rivalitet ove trojice. Najprije Ambrose prozove Cenu na Talking Smacku nakon što ga je pobijedio, zatim ga Cena košta titule i prozove ga također na Talking Smacku, i onda se dogodi ovaj segment u kojem je Ambrose fantastično i u potpunosti istinito opisao Ceninu karijeru u WWE-u. Zašto je Cena uopće u ovome meču ako je izgubio od Stylesa i Ambrosea prije toga? Zato što je on as kompanije i njihov zlatni dečko i on će uvijek imati privilegiju i bit će ispred svih. I onda je Ambrose već odličan promo zaključio rečenicom “Ja ću biti Dean Ambrose i dalje jer to je realnost, a ti budi čovjek koji glumi Johna Cenu na TV-u.”

Čak i ako ne gledamo tu rečenicu s kayfabe strane, lako moguće da je on potpuno istina i u stvarnosti. Možda John Cena kojeg vidimo na TV-u nije isti John Cena kojeg ostali hrvači susreću u backstageu. Možda onaj backstage, realan John Cena nije tako bajan, dobar i brižan kao što je John Cena na TV-u. Zbog toga je ta rečenica bila apsolutno fantastična i navodi te da pomisliš je li Ambrose rekao ono što zaista misli ili je to bio dio storylinea? To je ono što odvaja SmackDown od Rawa u ovom trenutku – imamo puno više takvih scena gdje pomisliš da ono što govore prelazi svaku granicu kayfabea i da postaje ono što hrvači stvarno misle jedni o drugima. Ambrose je ovdje bio izvanredan. I ljudi se još uvijek žale na njegov trenutni karakter. Izazivam bilo koga da kaže kako je ovaj Ambroseov promo bio loš i da to smisleno argumentira.

I Cena nije imao odgovora na to. Čovjek koji je jači na riječima od vjerojatno cijelog rostera nije imao odgovor na ono što je Ambrose rekao. Nego ga je odlučio udariti. Sad mi je zaista žao što Cena odlazi nakon No Mercya i što nećemo tako skoro vidjeti nastavak njihovog rivalstva. Zaista odličan segment je ovo bio, nešto bolje za završni hype prije velikog Triple Threata na No Mercyu nismo mogli poželjeti. Da ne zanemarim ulogu AJ Stylesa u ovom segmentu, imao je dosta dobar promo kada je prekinuo Cenu u govorenju. No, on je ovdje malo više ostao po strani. I to je u redu. Ovaj meč će biti briljantan.

Uz taj rivalitet, na SmackDownu imamo još jedan odličan feud, a riječ je o Ziggleru i Mizu. Prošli tjedan je Ziggler u meču na No Mercyu odlučio staviti svoju karijeru na liniji. A ovaj puta je Miz odlučio odati počast Zigglerovoj karijeri jednim videom. I naravno da taj video nije prikazivao Zigglerove najveće trenutke u karijeri, ne ne ne. On je prikazivao one najsramotnije. I to je upravo kako je i trebalo biti. Miz se narugao Zigglerovoj karijeri te rekao da je i on imao takvu karijeru, također bi odlučio tako rano odustati od nje. Izvrsno. I sada ako Miz zaista pobijedi Zigglera, on će biti odgovoran za to što je Ziggler otišao. Ako se to dogodi, jedva čekam slušati Miza kako pripisuje na sebe to veliko ostvarenje i kako se hvali činjenicom da je završio Zigglerovu karijeru, a da to nije niti htio napraviti u prvom planu. Ziggler je u segmentu bio standardno dobar, pokazao je taj žar za pobjedom i spašavanjem svoje karijere.

No, onda se dogodio drugi dio segmenta. Miz je doveo Spirit Squad, grupu koje je Ziggler bio dio prije jednog desetljeća. Ta grupa nije bila ozbiljno bookirana nego su služili za komičnost, nešto slično onome što su danas Gallows i Anderson (oooouuu). Samo njih dvojica su došli kako bi zabavili Zigglera i podsjetili ga na te slavne dane, ali Ziggler očito nije bio raspoložen za to. Svidio mi se njegov izraz lica za vrijeme njihovog plesa – ovdje se radi o ozbiljnoj stvari jer on za tjedan dana brani svoju karijeru i sve sve uspjehe u njoj, a zabava mu je sada na zadnjem mjestu. Nažalost, vidjeli smo i heel turn Squada jer su napali Zigglera na Mizovo naređenje, ali se Ziggler uspio obraniti. Još jedan veoma dobar segment ove dvojice. Njih dvojica su dokaz kako jedan feud između dva mid-card lika kojeg smo vidjeli deset puta u zadnjih par godina jedanaesti puta može biti toliko dobar koliko su svi ovi prethodni zajedno i više. Jer ako se stvarno uloži truda u nešto, to će se vidjeti. Ziggler i Miz su bili odlični tijekom ovog feuda, dali su si truda izgraditi meč koji ne može izgledati bolje. Zigglerova karijera je na liniji, a rezultat je nepredvidljiv.

Bray Wyatt i Randy Orton opet su se igrali skrivača, no ovaj puta su uloge bile obrnute. Wyatt je imao meč protiv Kanea, no Orton ga je pozvao u backstage da ga pronađe. Jedina zamjerka oko ovoga je ta što Wyatt nije dobio Kanea. To se definitivno trebalo dogoditi, pogotovo zato što je Kanea pobijedio Wyatta na Backlashu. Nema veze što je Wyatt otišao tražiti Ortona. Pobjeda protiv Kanea bi mu odlično došla i jednostavno je mogao prvo pobijediti ga da pokaže Ortonu kako njegove distrakcije ne djeluju na njega, a onda ga otići potražiti.

Ono što se izdogađalo u backstageu je bilo dobro odrađeno. Orton je Wyatta nasamario, zaključao ga je u nekakvu mračnu skučenu prostoriju, no Wyatt je iz nje misteriozno nestao…ali je prije toga napravio nešto zanimljivo – pružio je ruku i pozvao je Sister Abigail da ga odvede. U zadnjih nekoliko godina se toliko pričalo o pojave Abigail i ovo bi bila savršena prilika da se ostvari. Bilo je puno savršenih prilika i prije, ali ovo bi odlično došlo Wyattu i osvježilo bi njegov karakter. Ne bih imao ništa protiv da meč između njih dvojice na No Mercyu završi tako što se Abigail pojavi. To bi bilo veoma interesantno.

Dva trenutna rivalstva u ženskoj diviziji spojila su se u jedno kada su se Alexa i Carmella suočile s Nikki i Becky. Najprije je to trebao biti meč između Nikki i Alexe, ali se Carmella umiješala, Becky se pojavila i dobili smo tag meč. Meč je bio solidan način da se stvori onaj posljednji hype za oba meča na No Mercyu. Vidjeli smo dosta interakcija između Alexe i Becky te između Carmelle i Nikki i to je ono čemu je meč i služio. Nemam apsolutno nikakvih problema s time što je Alexa pinnala Becky ovdje. Kao prvo, to je bio tag meč u kojemu su okolnosti drugačije, a kao drugo Carmella je udarila Becky dok sudac nije gledao što je pomoglo Alexi da pobijedi. Alexa je dobro izgrađena i iako sumnjam da ima velike šanse, barem je kredibilno izgrađena u odnosu na Becky.

Swagger i Corbin su imali meč koji je bio meč. Bilo je očito da je ovo bio samo prolazan meč i da će ih imati još nekoliko u budućnosti, dok je ovaj služio za razvoj njihovog rivalstva. Nije bilo puno hrvanja u njemu, Corbin se većinom igrao s publikom i dominirao nad Swaggerom koji je ipak na kraju pobijedio, ali ne zato što je zaista pobijedio nego zato što je sudac krivo protumačio znakove koje je Corbin pokazivao. Kraj mi se zapravo jako svidio, Corbin je time zaštićen, a Swagger je na kraju krajeva ipak odnio pobjedu. Izgleda da stvarno žele izgraditi Corbina kao jednog od glavnih negativaca i ja nemam nikakvih problema s time.

Jordan je pobijedio Jeya Usoa nakon kratkog meča. Usosi su nakon meča napali Alphu, ali su ih spasili Rhyno i Slater. Ništa posebno, ali ništa loše – nastavili su priču između Usosa i Alphi, a pritom nas podsjetili da Usosi izazivaju Rhyna i Slatera za titule na No Mercyu.

Hype Brosi su pobijedili Vaudevillainse u prosječnom meču. Ascensioni su se pojavili na stageu i nadgledali Hype Brose. Eto nam našeg Kickoff meča za No Mercy koji još nije najavljen, ali će biti pet minuta prije showa. Barem neće biti toliko nasumičan. Iako su Ascensioni nasumično izašli van.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Verbalna destrukcija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*