SmackDown pregled – Uzvraćanje usluge (odlazi u krivom smjeru)

  • 8.5/10
    WWE SmackDown 25.10.2016. - ocjena - 8.5/10
8.5/10
Sending
User Review
7/10 (4 votes)

Nakon užasnog Raw-a, SmackDown je tu da popravi tjedan kao i uvijek. Ovotjedna epizoda je obećavala i na papiru uz dva najavljena meča i povratak Becky Lynch, a to obećanje se i više nego ispunilo na kraju krajeva. Nekoliko zanimljivih mečeva, par najava za Survivor Series i odličan nastavak aktualnih priča. Jedan od najboljih SmackDowna nove ere, što govori puno!

 

U main eventu su se sukobili AJ Styles i Dean Ambrose. Bojao sam se kako će ovaj meč ličiti na onaj između Stylesa i Ellswortha, pošto je Ellsworth bio kraj ringa, ali nije i drago mi je zbog toga. Nikada ne možete pogriješiti s mečom između Ambrosea i Stylesa zato što imaju nevjerojatnu kemiju zajedno. Još jedan zaista dobar meč od njih dvojice. Krenuli su dosta drugačije i agresivnije, što mi se izrazito svidjelo, vidjeli smo nekoliko callback spotova na prethodne mečeve (Ambroseovo udaranje Stylesove glave u ring kao kontra na Calf Crusher), ali isto tako dosta novih spotova, od kojih mi se svidio onaj brutalan Suplex Stylesa s Aprona, a onda i nekoliko lijepo izvedenih zahvata od strane Ambrosea kao što su bili Fujiwara Armbar i Cloverleaf.

Završetak je bio fantastično odrađen. Ellsworth je samo stajao kraj ringa, ali je svejedno smetao Stylesu koji nije mogao ne napasti ga. Zatim, Ellsworth, ponesen emocijama, udario je Stylesa pritom ne misleći na to da će time oštetiti Ambrosea koji je time izgubio meč a onda i izgubio još jednu priliku za povratak titule u svoje ruke. To je odličan nastavak priče. Ambrose sada mora biti jako ljut na Ellswortha jer iako ga ovaj nije htio pokraj ringa, Ellsworth je inzistirao na tome, a onda ga koštao i meča. S druge strane je Ellsworth, koji je smetao Stylesu u zadnjih nekoliko tjedana, sada je riješio sve njegove probleme jednim potezom. Nitko u ovome meču nije ispao oštećen, a pritom smo dobili zaista zanimljiv nastavak priče. Ja bih da se ova priča između Ambrosea i Stylesa nastavi sve do TLC-a, gdje ćemo vidjeti posljednji meč između njih dvojice s istoimenom stipulacijom.

Becky Lynch napravila je svoj povratak sinoć, no nije mogla mnogo reći prije nego ju je prekinula Alexa Bliss. Vidjelo smo još jednu njihovu odličnu konfrontaciju koja je pokazala koliko su njih dvije dobre na mikrofonu. Obje imaju svoj karakter kojeg se drže i evidentne su razlike između njih dvije. I drago mi je da Becky nije bila ta koja je pobijedila Alexu u njihovom brawlu nego da je Alexa na kraju stajala iznad Becky. To je odličan način za navući heat na nekoga, a u ovome slučaju je to na Alexu. Svi su htjeli vidjeti Becky, no na kraju joj je Alexa opet ukrala spotlight i stavila sebe u prvi plan. Jedva čekam njihov meč za dva tjedna.

Vidjeli smo i heel turn na ovotjednoj epizodi, a riječ je o heel turnu Randya Ortona. Ili barem mislim da je to heel turn, ali kako god bilo, bilo je odlično i došlo je u pravom dobrom trenutku. Zavada između Ortona i Wyatta je jedna od onih koju ne mogu svi voljeti jer nije za svakoga zbog toga što je puna stvari u koje se u 2016. godini teško uživjeti. U nju su se usput priključili i Kane, a onda i Luke Harper. Ovaj tjedan smo vidjeli No DQ meč Wyatta i Kanea, kojemu stipulacija nije služila tome da se oni mlate oružjima kao ludi nego samom kraju koji ne bi bio toliko ostvariv da nije bilo te stipulacije.

Meč je bio solidan, ali kraj je ono što je bitno. Orton je došao i kada je izgledalo da će udariti RKO Wyattu, on je to uradio Kaneu, čovjeku koji je na njegovoj strani cijelo ovo vrijeme. Ovo je došlo u najbolji mogući trenutak. Sada priča može otići u nekoliko različitih smjerova. Prvi je taj da je ovo stvarno heel turn Ortona te da se zaista pridružio Wyattima, u što čisto sumnjam, a drugi je po meni i nekako realniji, a to je da je sve ovo zamka smišljena od strane Kanea i Ortona kako bi odgovorili na one zamke koje Wyatti postavljaju. Jer ovo je iznenadilo i Wyatta i Harpera koji su se nakon meča blijedo gledali i odlično prodali ono što je Orton napravio. Kako god da bilo, nastavak ove priče će biti odličan.

The Miz, zajedno sa Spirit Squadom, došao nas je izvijestiti kako je trenutna situacija s IC titulom užasna zbog toga što je prvak Dolph Ziggler. Ziggler, želeći se dokazati kao borben prvak, odlučio je dati Mizu revanš, ali je ovaj odbio da se taj meč dogodi odmah. I kad je trojac htio napasti Zigglera, pojavili su se Tag Team prvaci Rhyno i Slater koji su stali na Zigglerovu stranu kao i do sada. Zatim su Spirit Squad odlučili izazvati Rhyna i Slatera za titule pošto su ih pobijedili u prošlotjednom Six Man Tagu. U solidnom meču, Rhyno i Slater su očekivano zadržali titule.

Meni je ovo bilo odlično odrađeno. Uz priču između Zigglera i Miza, koja je sada uzela malu stanku ili bolje rečeno je smanjila tempo, imamo i tranzicijski feud za Tag Team prvake, a to je upravo ovaj protiv Spirit Squada. Spirit Squad ne možemo shvatiti ozbiljno, barem ne tolik ozbiljno da sada grade taj meč za PPV, nego su ga jednostavno odradili na epizodi SmackDowna i bilo je super. Ne vrijedi sada stavljati Rhyna i Slatera u neki feud protiv aktualnog SmackDown tima poput Usosa ili Alphi, pošto će nam uskoro Survivor Series, gdje sigurno neće imati meč pošto će morati sudjelovati o onom eliminacijskom meču, tako da stavljanje Rhyna i Slatera u ovaj feud je odlična odluka.

Nikki Bella i Natalya borile su se za to tko će biti kapetan SmackDown tima u eliminacijskom meču protiv Rawa na Survivor Seriesu. Meč je bio prilično dobar, a pobjednik je bio očekivan – Nikki Bella. Nikki je sada kapetan što je solidno, a Natalya, koja je toliko željela biti barem dio toga tima, neće na kraju biti u timu jer je takva bila stipulacija ovoga meča. Nemam problema s time jer bolje je dati priliku Carmelli ili Alexi da se pokažu na PPV-u nego Natalyi. A i ovako sada mogu ići tom forom da Natalya košta cijeli SmackDown roster pobjede u tome meču te tako navuče heat na sebe.

Ono što se dogodilo nakon meča je također bilo dobro. Pojavila se Carmella koja nije dopustila da Nikki dugo uživa u svojoj pobjedi te ju napala. Jednostavan a efektivan booking.

S druge strane, Hype Brosi i Ascensioni borili su se za mjesto u eliminacijskom meču između timova. Očekivano, prošli su Hype Brosi.

 

I tako je prošao još jedan SmackDown, bez Bryana, bez Shanea, a bio je jedno sedamnaest puta bolji od ovotjednog Rawa nakon kojeg sam skoro završio u bolnici. Nekako želim da SmackDown pobijedi u sva tri meča na Survivor Seriesu, ali vjerojatno će prednost otići na stranu Raw-a i to je pomalo žalosno, ali što je tu je.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Uzvraćanje usluge (odlazi u krivom smjeru)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*