SmackDown pregled – USA Network debi

Nova je godina i SmackDown je započinje s velikom epizodom! Ova epizoda je debi SmackDowna na USA Networku koji se najavljivao u proteklih nekoliko mjeseci. Intercontinental titula i Divas titula će biti na liniji večeras. Nadajmo se da SmackDown na svom USA Network debiju neće razočarati kao Impact Wrestling na svom POP TV debiju.

 

Započinjemo SmackDown s John Cenom! John Cena se ne pojavljuje često na ovom showu tako da je atrakcija kada se pojavi. John Cena je bio veseo, nasmijavao je publiku (ili je barem pokušavao), a onda pozvao Del Ria u ring. Del Rio je došao i Cena ga je izazvao na meč za US titulu, no Del Rio je to odbio. Ipak, Del Rio se htio boriti s nekim, ali da njegovo ime nije John Cena. Cena je zatim predstavio Kalista kao Del Riovog protivnika. Ovo je bio solidan segment. Konfrontacija Del Ria i Cene je bila zabavna.

 

Alberto Del Rio vs Kalisto – **

Meč nije bio za titulu. Bilo je solidno, ali vidi se da ova dvojica nemaju baš najbolju kemiju zajedno. Njihov meč u turniru za WWE titulu nije bio dobar, a i ovaj je imao par pogrešaka, iako ipak bolje od prijašnjeg meča. Kalisto je s Roll Upom uspio dobiti Del Ria i tako se stavio u poziciju izazivača za US titulu. Ovo je veoma dobro došlo pošto smo jutros saznali kako će John Cena morati na operaciju i izgubit će par mjeseci. Sviđa mi se Kalisto kao novi izazivač, nadam se solidnoj zavadi ove dvojice i da će Kalisto u jednom trenutku osvojiti US titulu.

 

The Miz je imao još jedan svoj Miz TV koji je odmah na početku bio prekinut od strane New Daya. Njih je prekinuo Ziggler, zatim Goldust, Neville i R-Truth. R-Truth je mislio da se radi o US otvorenom izazovu, a zapravo su pričali o Royal Rumble meču. Pozitivci su zatim napali negativce i postavili 8-Man Tag Team meč. Zabavan segment, bilo je solidne komedije, pogotovo s R-Truthom. Nitko od ovih nema preveliku šansu za osvajanje Rumblea, ali ovakvi segmenti su uvijek solidni.

 

Neville, R-Truth, Goldust & Dolph Ziggler vs New Day & The Miz – **

Prilično zabavan meč koji nije predugo trajao. Bilo bi bolje da su još koju minutu dobili jer je završni stretch trajao previše kratko da bi meč dosegnuo neku veću kvalitetu. Ziggler je ostvario pobjedu za svoj tim Superkickom na Mizu. Ne sviđa mi se previše činjenica da Superkick postaje Zigglerov finisher. Nakon meča, Ziggler je napao i wrestlere iz svog tima, govoreći kako je u Royal Rumble meču svako za sebe. Solidan segment nakon meča.

 

Charlotte (c) vs Becky Lynch (Divas Championship) – ***

Obje cure su imale intervjue tijekom večeri. Ric Flair je, kao i inače, bio u kutu svoje kćeri. Meč je bio dosta dobar, za nijansu bolji od onoga s Rawa. Mat wrestling na početku je bio veoma zabavan, pokazale su da mogu raditi zajedno. Završnica je bila uzbudljiva, sviđaju mi se ofenzivni potezi Becky Lynch. Charlotte je Roll Upom ostvarila pobjedu i zadržala titulu. Nisam očekivao da će Becky ovo uzeti, no prilično sam siguran kako će se ovo nastaviti i kako će imati još jedan meč na Royal Rumbleu. To je u redu, nadam se da će još više razviti ovu priču do tog showa.

 

Dean Ambrose (c) vs Kevin Owens (Intercontinental Championship) – ***

I njih dvojica su također tijekom večeri imali intervju. Još jedan dobar meč, iako ne njihov najbolji, imali su i boljih. Akcija je bila zabavna većinom, sredina je bila malo slabija, ali je završnica bila dobra. Meč je završio dvostrukim odbrojavanjem kada su Ambrose i Owens odlučili prekršiti pravila i tući se po publici. Tukli su se po cijeloj dvorani da bi na kraju obojica završili na podu kada je Ambrose bacio Owensa i sebe usput kroz stolove. Jako, jako zabavan brawl i odličan način za završiti ovotjedni SmackDown. Ovo rivalstvo napokon kreće ispunjavati moja očekivanja i jedva čekam vidjeti što dalje. Sigurno će imati još jedan meč, no nadam se da će taj meč dobiti neku stipulaciju, možda Falls Count Anywhere ili Street Fight, vjerujem kako bi tada proizveli izvrstan meč.

 

Dobar SmackDown, za razliku od TNA, uspjeli su proizvesti uzbuđenost za show prelaskom na novi kanal. Imali smo dva dobra meča i dva solidna te jako dobar razvoj priče. Ovom prilikom moram pohvaliti Maura Ranalla, novog SmackDown komentatora. Bio je izvrstan ovdje.

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – USA Network debi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*