SmackDown pregled – Tuča po cijeloj dvorani

Go-home epizoda SmackDowna za Hell in a Cell je iza nas i donijela nam je ponešto dugo, ali nije bila baš ono najbolja moguća takva epizoda. Bilo je stvari koje su bile dobre i pomakle su programe za još jedan korak naprijed, ali kod drugih programa se ništa posebno nije dogodilo. Solidna, ali na trenutke i dosadna epizoda.

Najbolja stvar na showu opet je bio segment između Shanea i Owensa. Shane je pozvao Owensa u ring, iako ga je prije toga informirao da će njihov Hell in a Cell meč ujedno biti i Falls Count Anywhere meč. Owens je došao kroz publiku, ali nije htio doći u ring nego je otišao natrag. No, Shane ga je tu popratio i nastao je brawl u velikom holu dvorane gdje je Owens bacio Shanea kroz stol. Tada je Owens došao u ring i krenuo pričati o Shaneu kada je ovaj krenuo prema ringu. No, Owens ga je zaustavio i dodatno pretukao i ondje.

Ako postoji ijedan meč za koji sam zainteresiran na Hell in a Cellu, to je definitivno meč između Shanea i Owensa. Ovo je bio još jedan segment koji me dodatno zainteresirao za meč. Sjajno su sve odradili, od samog brawla po publici, u holu dvoranu, oko ringa i u ringu, pa sve do činjenice da su ispunili svih 15-ak minuta segmenta apsolutno interesantnim sadržajem. Owens, kada je bookiran na ovaj način, zaista je na svom vrhuncu. Strašno me interesira ovaj meč, interesira me i ovaj FCA stipulacija koja možda djelomično otkriva njihove planove za sam tok meča (vjerojatno će izaći van kaveza, mislim, to je zapravo barem jedna od stvari koja je sigurna), no interesira me kako će to odraditi i kako će sam završetak izgledati. Feud su izgradili sjajno, ovo je bila samo točka na i.

U drugom najboljem dijelu showa Usosi su izrekli pravila meča New Dayu gdje će njihov meč biti 2 na 2 dok će treći član New Daya biti van kaveza. Bio je ovo zabavan, energetičan segment koji nije nužno donio nešto posebnog, ali mislim da nije to niti bilo potrebno. Imali su zanimljivu konfrontaciju, promo rad je bio dobar, službeno smo saznali kako će meč biti 2 na 2 i sve skupa, zainteresiran sam jako za ovaj meč jer su imali seriju izvrsnih mečeva do sada i ovo bi mogao biti šlag na torti samo za kraj feuda.

Kad smo već kod segmenata, hajmo okrenuti i onaj treći, a to je ujedno i početni segment showa. Vidjeli ste što se dogodilo, Nakamura je imao intervju gdje je kazao kako ga riječi Mahala nisu pogodile. Tada ga je Mahal napao s leđa i uz pomoć Singh braće pretukao. Ovo je bio generičan segment koji me nije zainteresirao za njihov meč. Teško što me može zainteresirati za meč jednog Jindera Mahala. Ovaj segment ništa nije pridonio feudu, nije bio ništa što nismo vidjeli prije i jednostavno je bio suhoparan. Zaista se nadam kako će Nakamura uzeti titulu (nade su mi male, ali uvijek ima nade), jednostavno više ne mogu probavljati ono što rade s Mahalom. Nije ni čudo što imam problema sa želucem u zadnje vrijeme.

Dillinger je pobijedio Corbina u prosječnom meču. Znate kada bi ova pobjeda dobro došla? Prije dva tjedna recimo. Tada bi Dillinger dobio Corbina, prvog izazivača za US titulu i time bi se stvorio Triple Threat za US titulu na Hell in a Cellu. Ovaj booking nema smisla. Ne znam jesu li htjeli opet kažnjavati Corbina, ali ne shvaćaju da time kažnjavaju i sami sebe jer sami sebi kopaju rupu. Corbin je ovo trebao pobijediti ili ako već ne želite da Dillinger izgubi – neka Corbin uzme stolicu i neka ga prebije par puta s njom. Time se šalje jedna ogromna poruka prvaku od strane izazivača, a ujedno nitko nije povrijeđen takvim bookingom. Jedino dobro ovdje mi je bio promo AJ Stylesa. To je zapravo bilo jako dobro.

Roode je pobijedio Kanellisa u kratkom meču. Baš onako kako je trebalo biti, nismo vidjeli Roodea nekoliko tjedana u ringu, a ovo je bila kratka, čista i dominantna te apsolutno potrebna pobjeda prije njegovog meča sa Zigglerom. Sam segment nakon meča sa Zigglerom mi je bio u redu, recimo to tako. Nisam do kraja skužio što su točno htjeli reći, vrti li se ovaj feud oko toga da Ziggler želi dokazati sebe u ringu ili je ovo jednostavno borba oko svega što se ne tiče ringa. Segment je bio zabavan iz neke druge perspektive, recimo mic work je bio dosta dobar, ali sama ideja segmenta mi nije u potpunosti sjela. Nadajmo se da je meč u nedjelju dobar.

Natalya i Carmella su pobijedile Charlotte i Becky u solidnom meču. Čudna odluka da Charlotte tapka, pogotovo pet dana prije PPV-a i pogotovo radi toga jer ne viđamo kako Charlotte tapka često, tako da stvarno nisu odabrali primjeren trenutak. Nitko baš nije trebao poraz ovdje, ali mogli su ga dati Becky na jedan prljav način, ona trenutno nije u lovu za titulu i prljav poraz ju ne bi oštetio.

Orton je pobijedio Englisha u kratkom meču. Opet, onako kako je i trebalo biti. Kratko, jasno i efikasno (dobra rima). Nadam se da će ovaj puta Ruseva i Orton dobiti više od deset sekundi da barem probaju napraviti solidan meč.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Tuča po cijeloj dvorani"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*