SmackDown pregled – Od Triple Threata do 5-Way meča

Ovotjedna SmackDown epizoda bila je solidna, ali nikako nije uspjela dotaknuti kvalitetu Rawa koji je ovaj tjedan bio sjajan. No, sve skupa, par solidnih mečeva i jedan dobar segment nije tako loše. Nedostatak glavnih zvijezda poput Nakamure i Stylesa se ipak osjetio.

Corbin i Ziggler trebali su otvoriti show mečom kojim bi si pobjednik zaradio meč za WWE titulu na Fastlaneu. No, Zayn i Owens napali su Corbina u backstageu prije ulaska, a onda su došli i do Zigglera u ring te njega prebili. Definitivno osvježavajuć početak i puno zanimljiviji splet okolnost od klasičnog Shane/Bryan nadmetanja koji su nam servirali tjednima na otvaranju epizode. Zaynov i Owensov napad bio je logičan jer naravno ne žele nikoga drugoga u lovu za titulu. Sve skupa, dobro odrađen segment.

Ipak, Shane je htio da Corbin i Ziggler imaju priliku pridružiti se meču za WWE titulu, stoga je Corbina stavio u meč sa Owensom, a Zigglera je stavio u meč sa Zaynom.

Mečevi su bili dobre kvalitete. Doduše, jedan je bio solidan, drugi je bio poprilično dobar. Prvo su nastupili Owens i Corbin gdje su ispričali jednu lijepu priču kada je Owens cijelo vrijeme dominirao mečom i pokušao se na neki način narugati Corbinovoj moći, ali ovaj se sa nekoliko velikih poteza vratio u meč i uzeo pobjedu. Što se tiče same akcije, bilo je par dobrih poteza, najviše u sjećanju mi je ostao jedan Corbinov Lariat pri kraju meča te nekoliko lijepih near fallova.

U main eventu su se sukobili Ziggler i Zayn. Ovo je već bio nešto složeniji i zanimljiviji meč koji je popraćen sličnom pričom u smislu da je Ziggler bio oštećen jer je pretučen prije ovoga meča. Akcija je bila jako dobra, neki sjajni near fallovi s obje strane, publika se ovdje uživjela u ono što je Ziggler radio više nego što je to napravila u zadnjih nekoliko mjeseci i to je dobro za njega. Izdvojio bih onaj Zaynov Avalanche Exploder kao najbolji dio meča. S obzirom da je Corbin pobijedio, očekivao sam ovdje pobjedu Zigglera, što se i dogodilo.

Ono što mi se ne sviđa kod cijele ove situacije je poigravanje pobjedama i porazima kao da oni ništa ne znače. Jer gledajte, kako sada Owens i Zayn da dobiju meč za titulu nakon što prošli tjedan nisu niti jedan pobijedili u međusobnom meču, a ovaj tjedan su obojica izgubili od klasu ili dvije nižih wrestlera ako ćemo gledati po momentumu. S te strane mi ovo nije dobro odrađeno, taj 5-Way meč mi izgleda malo forsirano i puno više bih preferirao da je ovo ostao Triple Threat. Tom odlukom nisam zadovoljan. Previše kompliciraju stvari oko titule i jedva čekam iskreno da Fastlane prođe pa da se svi maknu iz scene i da Nakamura i Styles ostanu sami.

Roode je odlučio imati otvoreni izazov za US titulu jer, prema njegovim riječima, želi postići ono što je Cena postigao s tom titulom. Tu je izašao Orton koji je Roodeu udijelio RKO prošli tjedan, ali meč se nije dogodio jer se pojavio Mahal koji je krenuo izrugivati Ortona i činjenicu da se nalazi na 9. mjestu Top 10 liste. Orton je podijelio RKO jednom od Singh braće, ali je onda Mahal uradio Khalas Roodeu i Ortonu.

S jedne strane solidan segment, s druge strane neke malo upitne odluke. Nisam siguran želim li gledati Mahala u ovom miksu s Ortonom i Roodeom. S jedne strane, mislim da Roode i Orton ne bi imali dobar singles meč i itekako vjerujem kako bi im neko pripojenje dobro došlo u tome, ali Mahal jednostavno nije dobra odluka. Jer on je grozno dosadan i čak da ovo bude Triple Threat meč jednom, opet neće biti dobro. Segment je bio dobar u smislu priče i rada na mikrofonu, no ostalim baš i nisam impresioniran.

Big E je pokušao pojesti više od stotinu palačinaka kako bi dostigao rekord, ali su ga u tome prekinuli Gable i Benjamin koji nisu pronašli to zanimljivim i tu je nastala tuča jer Gable i Benjamin ne vole palačinke, a New Day ih voli. Da. Štogod. Nešto se dogodilo ovdje. Bilo je to što je bilo.

Dogodio se i meč između dva tima u kojem je New Day uzeo pobjedu. Meč nije izgledao nešto značajno, nije bilo loše, ali nije bilo niti pretjerano dobro. Ova dva tima mogu imati dobar meč u nekim drugim uvjetima, ali ovo nisu bili ti uvjeti. Pobjeda New Daya je zanimljiva, a poraz Gablea i Benjamina možda još zanimljiviji nakon što su u zadnjih nekoliko tjedana zaredali pobjede.

Charlotte i Logan su imale solidan meč u kojem je Charllote odnijela pobjedu, kako je bilo i očekivano. No, kao što rekoh, sam meč nije bio loš i mislim da je Logan imala možda i najbolji svoj performans otkako je na SmackDownu. Odradila je solidan posao ovdje i pokazala da ipak nešto može, ali to nikako ne dolazi do izražaja, a kako i bi, kada su 90% ženskih mečeva tag team mečevi.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Od Triple Threata do 5-Way meča"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*