SmackDown pregled – Trijumf pretvoren u kaos

Prva epizoda SmackDowna nakon Hell in a Cell PPV-a…

Show je otvorio The Miz sa svojim talk showom i pozvao gošću Maryse. Nakon mnogih hvalospjeva na svoj račun i blaćenja na račun njihovih rivala, pojavio se Bryan i napao Miza, pri čemu je Maryse lažirala da ju je Bryan nehotice udario, a nakon toga ju je Miz također nehotico, ali ovaj puta istinski udario i karma je pokazala svoje. Vrlo dobar segment koji je očekivano nastavio ovaj program. Brie nije bilo, što je dobar znak, Maryse je isto rekla da uzima odmor, što je također dobar znak jer se sada Miz i Bryan mogu fokusirati na meč u Australiji koji će nadam se biti super, budući da je usko vezan uz titulu.

Cesaro i Sheamus novi su izazivači za titule New Daya, a njihov meč će se isto desiti u Australiji. Netko će reći da je nasumično najavljen meč, ali morate imati na umu da su oni bili u finalu turnira i izgubili, a pošto su pobjednici izgubili svoju priliku, red je na njima da pokušaju nešto. Cesaro i Kofi imali su fora meč koji neće dotaknuti njihove klasike tamo iz vremena dok je WWE Main Event bio relevantan i pružao nam dobre mečeve, ali za neki početak ovog programa je to dobro i jako se radujem meču.

Orton je bio među produkcijom i htio je da se prikaže fotografija na kojoj on šarafcingerom probija Jeffovo uho. Jedan zanimljiv segment, a Orton je dao hint da će uskoro imati sljedeći program. Baš me zanima protiv koga bi ovo moglo biti, ali dopada mi se ova verzija Ortona, pogotovo nakon Hell in a Cell PPV-a i veselim se vidjeti što dalje.

Nakamura je branio titulu protiv Ruseva u pomalo i nasumično najavljenom meču, ali je bio zabavan i definitivno je Nakamuri trebao ovaj meč budući da nije branio titulu na PPV-u. Ono što je više stavljeno u fokus ovdje je naravno priča između Englisha i Ruseva. English je ranije u backstageu, ne vidjevši da ga Lana sluša, rekao kako ne bi bilo Rusev Daya bez njega. Rusev za to nije čuo jer mu Lana nije uspjela reći te je vjerovao u Englisha tijekom ovog meča, ali je ispalo da ga je English koštao meča, a onda još i napao nakon istoga. Jako zanimljiv nastavak stvari, drago mi je da nisu htjeli odužiti više ovo i da je napad odrađen. Isto tako mi je drago da je English negativac u svemu ovome, pribojao sam se kako će opet napraviti neku glupu odluku samo sda unište popularnost Ruseva, ali stvari idu dobrim pravcem i moglo bi ovo biti ipak nešto više od nebitnog filler feuda.

AJ Styles i Almas imali su još jedan vrlo, vrlo dobar meč. Najnovije glasine kažu kako se Vince totalno loži na Almasa stoga nije ni čudno da ga malo-malo stavlja u ove mečeve, pa čak i iako izgubi, dobije dosta više pozornosti i definitivno ima koristi od ovakvih stvari. A ovaj meč je samo mogao još povećati dojam koji Vince ima o Almasu. Brawl između Joea i Stylesa nakon meča bio je donekle očekivan, ali i logičan za sljedeću stvar u njihovu programu. U Australiji će imati No DQ meča koji se nadam se da će dobiti nešto bolju poziciju na cardu i da će biti odličan.

Asuka je pobijedila Billie Kay u kratkom meču. Trenutno je formirala duo s Naomi te će imati meč protiv IIconicsa u Australiji. Ništa posebno, ali dobro je bolje da se nešto odvija u undercardu ženske divizije, a ne da nitko ništa ne radi.

SmackDown su zatvorile također žene. I to Becky Lynch i Charlotte. Becky je trebala imati neku fancy proslavu, ali nije htjela – htjela je Charlotte da joj dođe, da joj sad podigne ruku jer sad joj više ne može oduzeti spotlight, da joj stavi titulu oko struka i da ju nazove kraljicom – jednostavno, da prizna da je Becky bolja žena. Charlotte naravno to nije napravila, a onda je Becky izbacila jednu pogrdnu riječ i tu je nastao kaos u kojem je Charlotte izvukla deblji kraj. Izvanredan segment. Čim sam ga pogledao, odmah sam ga nominirao u podforumu za najbolje godine jer je bio tako dobar. Opet, možemo dvojiti oko toga što je Charlotte opet bila pozitivka a da je Becky previše naginjala na negativku iako to tehnički nije tako jer Becky nije govorila ništa što je nerealno. No, sama konfrontacija, reakcije publike na svaku izgovorenu rečenicu su bile super, segment je imao odličnu energiju, one su to jako dobro odradile i ja sam totalno zainteresiran za nastavak programa i za sljedeći meč.

Super epizoda SmackDowna sve skupa, dobri mečevi i zanimljivi segmenti s ništa ili vrlo malo fillera, ako već moramo svrstati Asukin meč u taj koš.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Trijumf pretvoren u kaos"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*