SmackDown pregled – Tko zna koji po redu udarac u međunožje

Prilično zanimljiv SmackDown, bolji od Rawa ovaj tjedan još jedan, s dva odlična segmenta koja ga i jesu učinila kvalitetnim. Nije bilo nekog posebno dobrog meča, ali nije baš bilo niti praznog hoda, sve što se dogodilo imalo je svrhu.

Main event je bio prosječan meč po kvaliteti, onaj najbazičniji six-man tag koji biste vidjeli sa većinskom dominacijom heel tima. Ali mi je bilo drago što su uparili Club sa Stylesom, odmah prvi tjedan su im dali main event showa i pokazali da ih možda ne budu zapostavili kao što je to Raw učinio. Rezultat je u redu, Nakamura je dobio bitnu pobjedu prije Greatest Royal Rumblea.

Ono što se mene više dojmilo je ono što se desilo nakon meča kada je Anderson izletio ispred Stylesa i primio Nakamurinu Kinshasu. Mislim da je to bilo izvanredno odrađeno, Anderson se pokazao kao netko tko je spreman žrtvovati se za svoga starog prijatelja. Nakamurin low-blow mi se svidio jer jednostavno, to je tema ovoga feuda. On je to uradio svaki tjedan, AJ pada na istu foru uvijek, zna da može očekivati da će Nakamura opet napraviti prljav potez, ali očito nikada nije spreman na to jer i dalje misli kako Nakamura ima barem malo onoga starog morala. Po meni su lijepo izgradili taj meč i ja se zaista nadam da će AJ i Shin ovaj puta zasjati u ringu i pružiti meč kakav imaju u sebi, ali iz nekog razloga nisu ga pružili na WrestleManiji.

I da, moram spomenuti Nakamurinu novu ulaznu pjesmu, izvrsna je. Nije bezvezna promjena ovaj puta, ima smisla, dali su mu žestinu i sada Nakamura, skupa s novim karakterom, izgleda ipak malo važnije, ipak izgleda kao big deal.

I dalje mislim kako Big Cass prema svojim in-ring sposobnostima ne bi trebao biti ni blizu pozicije u kojoj je, ali za ovaj segment i za promo unutar njega mu se mora čestitati i odati poštovanje. Jer bio je jako dobar u tom segmentu. A kada to ukombiniramo sa Mizom koji je klasično bio na svojoj visokoj razini, onda dobijemo jedan jako dobar segment. I u redu je to što nismo dobili Bryana ovdje. Dokle god je on u feudu s Cassom, ne bi trebali puno ugrijati priču s Mizom. Jer tada će se te dvije priče ispreplitati pa neće biti tako efektivno. Neka Cass i Bryan odrade svoje, neka malo odugovlače s početkom feuda između Miza i Bryana jer taj je meč vrijedan čekanja, ali se isto tako nadam da ovo između Cassa i Bryana završava na Backlashu i to pobjedom Bryana. Pa da se onda on može fokusirati na Miza. Sve skupa, ovo je bio jako dobar segment koji je pokazao da Cass može ići na mikrofonu. Još kada bi imao dobar meč s Bryanom, možda bih povjerovao u njegove mogućnosti u potpunosti.

Još jedan odličan segment bio je potpisivanje ugovora između Carmelle i Charlotte. Carmella je izvanredan negativac. I sad mislim da je i njima žao što su je zapostavili dok je držala kofer jer u ovom segmentu je, baš kao i Cass gore, pokazala koliko je dobra na mikrofonu. Njen rad s publikom je izvanredan, njeni izrazi lica, iako ne baš kao Alexini, su fantastični, a sve to u paketu izgleda stvarno, stvarno sjajno, uspjela je nositi veći dio segmenta jer Charlotte zapravo i nije pričala. Charlotte je vratila malo heata onim napadom i kada je prebacila stol na nju, nije ništa ni pričala jer nije niti bilo potrebno – sve je rekla ovim napadom. Ovo mi je bilo baš odlično, dalo mi je nade da neće bookirati Carmellu kao šalu nego da će joj dati slobodu na mikrofonu kao ovdje jer ona može u tom polju biti stvarno sjajna. Premda ima isti problem kao i Cass – ne briljira baš u ringu. I opet ću uzeti usporedbu s Cassom – ima priliku dokazati suprotno jer ima odličnu protivnicu na Backlashu u Charlotte.

Moram pohvaliti promo Kay i Royce prije meča, sviđa mi se način na koji izlažu to. Možemo se složiti da je malo cringe, ali mislim da je to i poanta cijelog njihovog gimmicka. One su pomalo zaluđene, razmažene, imaju velik jezik i djetinjaste su. I meni se to sviđa, čine sjajan par.

Sam meč mi nije bio ništa posebno iako ništa loše, ali rezultat mi se jako sviđa. Mislio sam da će opet IIconics izgubiti ovdje, ali na svu sreću nisu. Valjda mi to daje nade da će ipak biti nešto od njih na main rosteru jer nakon poraza Royce prošli tjedan nisam bio previše optimističan. Ovo je bitna pobjeda, ipak je na suprotnoj strani bila Asuka, i iako nije bila taj koja je pobrala pin, pobijedili su tim čiji je dio bila ona. I to je prilično važno, samo to sad treba iskoristiti dalje. Kay i Royce su odlične, definitivno su bolje od drugog tandema – Rose/Deville para i ako bih birao koga bih gurnuo prema tituli, onda b to definitivno bile Royce i Kay.

Orton i Benjamin imali su solidan meč. Meni se najviše tijekom meča svidjelo onaj moment kada je Orton lažirao bacanje Benjamina na Hardyja koji je bio za komentatorskim stolom, to mi je jako fora izgledalo. Pojava Singha je bila u redu, iako ne znam zašto je napad bio fokusiran na Ortona pošto Mahal ima meč s Hardyjem. Orton je izgubio, što nije baš najbolja odluka, ali Benjamin je pobijedio i nije pretrpio dva poraza za redom, što znači da ga možda neće pretvoriti u kompletnog jobbera.

Uso i Rowan imali su zabavan mali meč koji je završio pobjedom Jimmyja kada se uplela njegova žena Naomi. Nije ovo nužno loš završetak, samo ne znam do kuda planiraju ići s ovom pričom, koliko će umiješati Naomi u nju. A svi znamo da Naomi neće biti na Greatest Royal Rumbleu gdje će ova dva tima imati meč, tako da je ona mogla biti faktor samo ovdje, ondje neće biti. Ovo mi malo izgleda nasumično, ali u redu, možda bolje pričekati.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Tko zna koji po redu udarac u međunožje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*