SmackDown pregled – Svijet je u njegovim rukama

Nakon po meni prilično dobrog Elimination Chambera, SmackDown okreće novu stranicu i ovaj puta se fokusira na WrestleManiju koja je za šest tjedana. A kao i obično, SmackDown epizoda nakon nekog PPV-a je užasno zanimljiva, vruća, puna događaja, odnosno jednom riječju fantastična, pa tako je i ova bila. Sve priče su doživjele pomak što mi je drago. Ne sumnjam da će SmackDown odraditi sjajan posao što se tiče izgradnje svojih mečeva za WM.

On napokon ima svijet u svojim rukama. Bray Wyatt je napokon ostvario ono što je govorio svih ovih godina. Svijet je napokon u njegovim rukama. Zašto? Jer je svjetski prvak u profesionalnom hrvanju. Naravno otvorio je show, kao što nov prvak to uvijek napravi i rekao ono što sam ja rekao u prvoj rečenici ovoga paragrafa, odnosno u naslovu pregleda. Veoma dobar promo. No, onda se pojavio Cena koji je rekao kako je Wyatt isprao mozak publici i svim fanovima koji mu govore da je zaslužio pojas. Cena se u svom promou postavio kao totalni heel, što mi se zapravo i svidjelo. Za kraj se pojavio AJ Styles koji je htio svoj jedan na jedan revanš, a onda je izašao Bryan koji je najavio Triple Threat za pojas u main eventu showu, iako je već bilo najavljeno da će se samo Cena i Wyatt boriti. Jako zanimljiv segment, sva trojica su imali dobre promoe i generalno sam zadovoljan kako je meč postavljen. Isto tako mi je drago što su se odmah odlučili riješiti tog revanša kojeg John Cena i AJ Styles još uvijek imaju pa da se kasnije s Wyattom mogu fokusirati na onu njegovu priču s Ortonom i Harperom.

Main Event mi je bio super meč, no moram istaknuti ono što se dogodilo prije meča jer je bilo genijalno. Luke Harper je iskoristio mrak u areni za vrijeme Wyattovog ulaska te kad su se svjetla upalila, Harper je iznenada stajao ispred Wyatta i momentalno ga napao. Meni je to bilo fantastično, Wyattova reakcija rekla je sve, a publika je također fantastično reagirala. Sjajan nastavak priče između njih trojica, Harper je time smanjio šanse Wyattu da zadrži titulu jer Wyatt nije ušao stopostotan u meč, tako da je to dodalo na napetosti samog meča…koji je bio super kao što sam već rekao. Sjajna akcija, opet odlične sekvence između Stylesa i Cene, ona dva luda bumpa Stylesa na komentatorski stol na kojem je ležao Wyatt. Mnogima predstavljaju problem opet kickouti na finishere, no ja sam navikao da se u svakom Ceninom meču napravi kickout na AA, tako da mi to ovdje nije smetalo nego je pridodalo na uzbudljivosti samoga meča. Wyatt je još jednom pobijedio čisto u ovom meču, što je jednostavno bilo sjajno. Wyatt je tako dvaput pobijedio Cenu čistu u tri večeri, a to malo tko radi. Wyatt ovime dobiva ogromno puno momentuma i zaista ga je sjajno vidjeti s titulom oko pojasa. Mora se priznati da mu dobro stoji i nakon toliko vremena, napokon je doživio procvat svoje karijere. Zaista divan booking.

No, još se jedna zanimljiva stvar dogodila nakon meča, a to je kada se pojavio Orton, čovjek s kojim bi Wyatt trebao imati meč na WM. No, zbog njihovih odnosa, Orton je odbio taj meč jer se ne želi boriti protiv Wyatta. Totalno predviđam način kojim će ići ovdje, a to je da će Harper osvojiti Battle Royal sljedeći tjedan i tako ići na Wyatta na WM, na što će Orton poludjeti i htjet će ići u meč, što će postaviti Triple Threat meč Wyatt familije. Ako je to tako, onda ovo ne može biti bolje. Baš kada mislim da je ovaj storyline ispucao sve svoje adute, oni unesu nešto novo u njega, potpuno promijene cijelu dinamku feuda koji sada ima tisuću direkcija kojima mogu ići. To je profesionalno hrvanje, to je nešto najbolje što nam taj sport može pružiti.

Alphe su imale meč protiv Ascensiona koji zapravo i nije bio toliko kratak koliko biste očekivali za jedan meč Ascensiona. U zadnjih tjedan dana su ih bookirali prilično solidno u odnosu na dosadašnje vrijeme na main rosteru i ovdje su zapravo imali nekoliko trenutaka u kojima su dominirali. Meč je bio solidan sa zanimljivom završnicom, a Alphe su očekivano odnijele pobjedu. Nakon meča, Usosi su se pojavili na ekranu i imali jedan prilično dobar promo kako su oni i dalje u redu za Tag Team titule. Očekivano je bilo da će ići u toj direkciji i meni se to sviđa. Još uvijek nismo vidjeli taj jedan fantastičan između između ta dva tima za koji znam da imaju u sebi i bit će zanimljivo vidjeti kako će se ovaj feud razviti i hoće li imati meč na WrestleManiji ili će ondje dodati još koji tim osim Usosa.

Ambrose se pojavio u areni i tražio je Corbina zbog onoga što mu je napravio na Elimination Chamberu. Zatim je naišao na Ellswortha s kojim je odmah ušao u sukob, a s time onda i s Carmellom. Pojavio se Bryan koji je stavio Ambrosea i Ellswortha u meč. Ambrose nije došao u ring ipak jer ga je Corbin pretukao u backstageu i iznio na stage, gdje se Ambrose pokušao oduprijeti, no Corbin ga je bacio kroz produkcijski stol sa svom tehnologijom. Zaista sjajan nastavak priče između njih dvojice, potpuno u njihovom stilu. Corbin je ispao jako dominantno ovdje, Ambrose je bio underdog koji se pokušao oduprijeti napadu, ali nije uspio. Nadam se da ćemo vidjeti njihov meč na WrestleManiji.

Nikki Bella i Natalya opet su se potukle u backstageu, no onda je Bryan najavio kako će se njih dvije sljedeći tjedan sukobiti u Falls Count Anywhere meču. To je ono što sam htio, to je ono što ću i dobiti sljedeći tjedan. Jedva čekam taj meč.

Becky Lynch i Mickie James su imale još jedan meč na ovoj epizodi. Još jednom mi je bio prilično dobar, nešto malo drugačiji u strukturi od Elimination Chamber meča, ali sličan u kvaliteti. Još jedna razlika je ta što je ovdje Mickie pobijedila na fantastičan način jer je lažirala slomljeno rame što je omelo Becky. Mislim kako su ovaj drugi meč mogli sačuvati za nešto kasnije, ali sada su 1-1 u pobjedama i sigurno će imati još koji meč. Nadam se da taj meč nećemo vidjeti sljedeći tjedan nego da će ga sada malo više izgraditi jer dug je period između sada i WrestleManije još uvijek.

Renee Young je imala intervju s novom Women’s prvakinjom Naomi koja je izjavila kako je ozlijedila koljeno u meču protiv Alexe Bliss, no kako je predugo čekala za ovaj trenutak i kako neće tek tako ispustiti pojas. Standardan solidan promo nove prvakinje. Tada se pojavila Alexa Bliss koja je rekla kako Naomi lažira ozljedu kako ne bi se mogla boriti protiv nje u revanšu, ali joj je dala vremena do sljedećeg tjedna gdje će joj ili predati titulu ili će ju ova pretući. Jako dobar segment, kao i nastavak priče. Alexa Bliss je još jednom bila fantastična. Rekao sam kako Naomi možda i neće dočekati WrestleManiju kao prvakinja te kako će Alexa Bliss vratiti titulu u svoj posjed, no vidjet ćemo kako će se sve ovo zapravo odviti.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Svijet je u njegovim rukama"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*