SmackDown pregled – Suspendiran od strane oca

Nakon što je Raw odradio dosta dobar posao što se tiče hypea za No Mercy i brand općenito, mislim da je SmackDown odradio jednako dobar, ako ne i bolji posao što se tiče hypea za njihov Hell in a Cell PPV, ali i sljedeću epizodu SmackDowna koji će se održati u Vegasu, pa su je odlučili napraviti posebnom i nazvati je ‘Sin City SmackDown Live’. Jedan jako dobar show s kvalitetnim storyline progresom, ponajprije za Shane/Owens feud, a onda i za ostale priče.

Carmella i Natalya trebale su otvoriti show, ali je došao Kevin Owens i kazao kako će on biti sudac za njihov meč. To nije dopustio Shane koji je izašao i kazao kako Owens treba prestati kriviti njega za svoje poraze. Owens je sada spomenuo njegovu djecu, kazavši kako bi bilo bolje da za cijelu njegovu obitelj da je poginuo u onom padu helikoptera prije nekoliko tjedana. Shane je tada napao Owensa te su ga zaštitari, uključujući i Daniel Bryan, morali rastaviti.

Apsolutno genijalan segment. Owens je zaista fantastičan u ovoj ulozi provokatora i nemilosrdnog govornika koji sve direktno kaže drugoj osobi u lice, pa makar to nju uzrujalo i izazvalo ovu reakciju kakvu je Shane sada imao. Već sam pohvalio kako izvanredno grade ovaj feud, a sada je ovo postalo još za nivo bolje. Čak bih se usudio reći kako ovo grade bolje od Styles/Shane feuda, a tko je čitao moje preglede zna da mi je to bilo odlično. Zaista su pokidali u ovom segmentu, storyline je otišao u jednom odličnom smjeru jer Shane nije smio napasti svoga radnika, bez obzira na to što mu je ovaj rekao. Fantastično. Owens je bio izvrstan na mikrofonu. Možemo sitničariti i reći kako Shane nije značajno popravio svoje udarce, ali ja to neću raditi, meni je ovo sve skupa bilo sjajno.

Kasnije je Bryan dobio poziv od jednog čovjeka, a na kraju se ispostavilo da je to bio Vince koji je odlučio suspendirati Shanea na nedefinirano vrijeme zbog svojih postupaka. Još jedan sjajno odrađen segment, Bryan je svoju ulogu odradio odlično – shvaća zašto je Shane to napravio i žao mu je zbog ovoga, ali je dao Shaneu primjer kako je on isto to mogao napraviti i Mizu nakon što ga je ovaj vrijeđao na Talking Smacku, ali nije jer nije htio riskirati posao. Drago mi je da pokušavaju učiniti svoju situaciju što je više realistično moguće. Baš me zanima koju će Vince ulogu imati sljedeći tjedan, kako će Owens reagirati na ovo, koliko će Shane biti suspendiran, kako će ga vratiti na meč sa Shaneom, hoće li Bryan i ostali zaposlenici trpjeti ikakve koncekvence itd. Toliko pitanja i toliko potencijalnih odgovora, to je ono što čini ovaj feud izuzetno kvalitetnim.

Nakamura i Orton su imali jako energetičan i zabavan meč u main eventu. Imali su one kratke promo segmente na početku showa što mi se jako svidjelo jer nisu trošili početni segment na već najavljen meč kao što to inače rade, u minutu su rekli puno više. Meč kao što sam rekao, veoma dobro. Imali su uključenu publiku i zanimljivu akciju. Jako su mi se svidjele neke kontre – kontra iz Kinshase u Powerslam je bila sjajna, kao i kontra iz RKO-a u Triangle Choke. Nakamurina koljena sredinom meča su isto bila fantastična. Pobjeda Nakamure je bila očekivana, ali naravno i ispravna odluka, no sada treba napraviti još jednu ispravnu odluku, a to je uzeti Mahalu titulu na Hell in a Cellu.

Natalya i Carmella su imale jedan prilično zabavan meč. Ništa baš ono užasno dobro, jedino bih možda izdvoji onaj šamar Natalye početkom meča, no sve skupa bilo je zanimljivo. Ono što je bilo više interesantno je kraj, Ellsworth je opet upropastio Carmellin plan, otkrio je da planira unovčiti kovčeg u ovome meču, to ju je omelo i Natalya je uzela pobjedu. Odlična pobjeda za Natalyu jer ima revanš za titulu protiv Naomi sljedeći tjedan. Promo Carmelle nakon meča bio je prilično dobar.

Segment s Carmellom i Ellsworthom kasnije u showu bio je pomalo čudan, nisam ga u potpunosti razumio, ali me zanima kako će se njihov odnos kretati dalje i hoće li Ellsworth i dalje upropaštavati prilike za Carmellu.

Dillinger i Corbin su imali zabavan meč s jako dobrim intenzitetom. Dillinger definitivno treba više dužih mečeva, lako se povezuje s publikom i njegovi mečevi imaju tu energiju. Završetak je bio dobro odrađen, Corbin je uzeo važnu pobjedu s obzirom na to kako će vjerojatno uskoro izazvati Stylesa, a Dillinger je zaštićen zbog tog prljavog kraja.

Baš mi je drago što ćemo vidjeti revanš između Dillingera i Stylesa sljedeći tjedan. Taj meč zaslužuje puno više od dvije minute i nadam se da će sljedeći tjedan dobiti barem 10 minuta. Naravno da je rezultat prilično predvidljiv, ali barem Dillinger nešto radi i trenutno je u ulozi sporednog lika u Corbin/Styles feudu.

Svidjelo mi što su napravili sa Zigglerom ovaj tjedan. Bilo je pomalo čudno i ridikulozno na trenutke, ali priča nije da se želi praviti lud pred publikom pa se oblači u razne kostime. Priča je ta da želi pokazati kako je on i dalje relevantan, no kako bi valjda trebao imati nekakav ekstra čudan gimmick kako bi se povezao s publikom. Ziggler je isto žrtva ustaljenosti i krivog bookinga, možda se u ovom trenutku malo teže povezati s ovom pričom i njegovim novim karakterom, ali možda ispadne dobro. Meni je ovo bilo kul.

Iskreno nimalo ne znam što je ovaj meč između Englisha i Zayna trebao značiti. Je li ovo Zaynova tragična krivnja pa je kažnjen zbog pomoći Siriji? Ako ne planiraju ništa raditi sa Englishom uskoro ne znam što ova pobjeda točno za njega znači. Zaista je šteta vidjeti kako Zayn gubi u ovako kratkim mečevima. Volio bih znati postoji li konkretan razlog iza toga.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Suspendiran od strane oca"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*