SmackDown pregled – Stoji li Styles iza napada na Reignsa?

Miz TV otvorio je ovotjedni SmackDown iz Londona. Mizov gost bio je AJ Styles koji je bio pozvan kako bi odgovorio na to stoji li on iza napada Karl Andersona i Luke Gallowsa nad Roman Reignsom. Styles je ponovio istu stvar kao i na Rawu te rekao kako on nema ništa s time. Miz je onda pokušao izvući istinu iz njega jer je vjerovao da im je on to naredio da naprave, no Styles mu je zadao nekoliko udaraca i ostavio ga na podu. Ovo je bio solidan početni segment koji nije bio dugačak niti kompliciran, odmah su prešli na glavnu točku i nisu okolišali. Dobar nastavak ove priče koja će, nadam se, postajati samo bolja i bolja. Dolaskom Gallowsa i Andersona dodano je mnogo nepredvidljivosti meču između Reignsa i Stylesa, tako da jedva čekam vidjeti kako će se stvari odviti na Paybacku.

Ryback vs Kalisto (6:47)

Kalisto i Ryback su se susreli već na WrestleManiji gdje je Kalisto pobijedio i zadržao US titulu. Ovdje smo ih opet vidjeli jedan protiv drugoga, no ovaj puta je ishod bio drugačiji, odnosno u korist Rybacka. Meč je bio prilično dobar, otprilike u rangu onoga s WrestleManije, nekoliko dobrih snagatorskih poteza Rybacka i highflying poteza od strane Kalista. Ryback je dobio sa Shell Shocked, no na njegovu žalost, ovaj meč nije bio za titulu. Kakogod, Ryback si je ovom pobjedom najvjerojatnije osigurao još jednu priliku za US titulu u budućnosti. Očekivao sam da će Kalistu dati novog i boljeg protivnika, a izgleda da se ta priča s Rybackom nastavlja. Nisam baš oduševljen, pogotovo jer Ryback ovaj puta ima još veće šanse da osvoji titulu. Nadam se da se to neće dogoditi. I ova Kalistova vladavina s titulom je poprilično loša. Vidjeli smo dobrih mečeva, ali on kao prvak je grozno bookiran, potpuno stavljen na stranu, hoćeš zbog tima sa Sin Carom, hoćeš zbog samog bookinga. Možda bih čak i htio da izgubi titulu ako se neće potruditi s njim, ali dajte samo ne Ryback. **1/2

Ziggler i Corbin su trebali imati meč, ali je Corbin napao Zigglera dok je ovaj ulazio u ring. Corbin ga je pretukao i dovršio na kraju s End of Days. Ova priča je meni osobno zanimljiva, prilično je jednostavna i zapravo se ništa posebno ne događa, ali sve ide kako treba, nema komplikacija i ništa nije loše napravljeno. Vjerojatno će imati meč na Paybacku što bi trebalo biti solidno.

AJ Styles vs The Miz (14:14)

Miz i Styles su imali već nekoliko mečeva prije par mjeseci, točnije onaj tjedan nakon Royal Rumblea kada je Styles debitirao i bili su dobri. Ovaj nije bio drugačiji, veoma dobar meč još jednom. Miz je opet pokazao kako može pružiti kvalitetan meč i stvarno je zasjao u njemu. AJ Styles je bio na svojem standardnom nivou kao i uvijek. Završnica je bila odlična s nekoliko lijepih poteza, ali i dobrim sellanjem noge. Obojica su jedan drugom radili na nozi tijekom meča, tako da su lijepo to odradili sa sellanjem. AJ Styles je na kraju ostvario pobjedu s Phenomenal Forearmom nakon što su Anderson i Gallows izašli van i spriječili Miza koji je pokušao pobjeći. AJ Styles nije bio oduševljen njihovim uplitanjem. Još jednom dobar nastavak priče gdje smo vidjeli kako su Anderson i Gallows opet pomogli Stylesu kojemu ta pomoć po njegovu mišljenju ne treba. Ovo će u svakom slučaju biti zanimljivo. Barem bi trebalo. ***1/4

Ambrose i Zayn imali su zabavan intervju gdje su raspravljali o nadoalzećem meču protiv Owensa i Jericha te o imenu njihova tima. S druge strane backstagea, Gallows i Anderson su nas informirali kako će imati svoj prvi meč u WWEu na Rawu u ponedjeljak protiv Usosa. Drago mi je da će napokon imati meč i nadam se da će dobiti dosta vremena kako bi se mogli pokazati.

Paige & Natalya vs Naomi & Tamina (5:20)

Pošto smo u Londonu, bilo je i očekivano da će Paige dobiti nekoliko mečeva, kako na Rawu, tako i na SmackDownu. Ovaj meč nije bio ništa posebno, solidna akcija u završnici, ali sve skupa zaboravno. Natalya je u ovih par pobjeda uspjela skupiti malo momentuma prije svog meča protiv Charlotte na Paybacku, no mislim da nitko ne vjeruje da će pobijediti. Ali meč bi trebao biti dobar.

R-Truth vs Fandango (1:53)

Goldust je bio sudac za ovaj meč. Mislim da smo dobili što se moglo i očekivati, pokušali su progurati nekakvu komediju s tim plesom koja baš i nije bila smiješna. Previše su odužili ovu priču između Goldusta i Trutha i sada je sve to postalo dosadno. Fandango je ovdje imao meč jer je taj nekada poznati ‘Fandangoing’ danas popularan samo u Londonu.

Enzo i Cass došli su u ring i prije nego što su se predstavili, njihovi protivnici na Paybacku u finalu turnira, Vaudevillainsi, su ih prekinuli. Zatim smo dobili konfrontaciju ova dva tima, a tema je naravno bio dotični meč na Paybacku. Segment je bio solidan, oba tima su bila dobra na mikrofonu, drago mi je da smo čuli i Vaudevillainse kako pričaju jer do sada ih nismo čuli na glavnom rosteru. No i dalje se ne mogu usporediti s Enzom i Cassom koji nastavljaju biti mega popularni i ovdje te iz showa u show rade dobre promoe.

Dean Ambrose & Sami Zayn vs Chris Jericho & Kevin Owens (9:41)

Bilo je očito da ćemo kad-tad dobiti ovaj meč nakon što su ovdje dvije priče u zadnje vrijeme vezane jedna uz drugu. To čak i nije loša stvar što su ih povezali. Meč je bio zabavan kao što se moglo očekivati, nije dugo trajao, tako da nije bilo previše onih dosadnijih dijelova. Akcija je većinom bila solidna s dobrim potezima i uzbudljivim near fallovima u završnici. Owens i Jericho uzeli su pobjedu ovdje kada je Jericho srušio Ambrosea s užadi dok sudac nije gledao, a Owens ga samo pinnao za pobjedu. Njih dvojica su se tako osvetili Ambroseu i Zaynu za poraze koje su im ovi nanijeli na Rawu. I ovdje imamo taj 50-50 booking, ali ispalo je dobro ovaj puta jer bilo bi potpuno glupo i jednostrano da su Ambrose i Zayn i ovdje uzeli pobjedu. Tako da mi se jako sviđa ishod rezultata.

Zabavan SmackDown s nekoliko dobrih mečeva i solidnim napretkom priča.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Stoji li Styles iza napada na Reignsa?"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*