SmackDown pregled – Spear kroz stage

Show smo započeli s revanšom između Becky i Charlotte, no ovaj puta, zbog onakvog završetka na Super Showdownu, titula je mogla promijeniti vlasnika na diskvalifikaciju. Meč je očekivano bio dobar i zanimljiv i očekivano smo dobili nedefiniran kraj i nedefiniranog pobjednika. Jer mislim da nitko nije ni očekivao da će se ovaj program zavšriti ovdje i da eventualno ga grade za neki meč sa stipulacijom. No, hajde, ovdje je to recimo logičnije odrađeno nego onaj glupi DQ koji je Becky napravila u Australiji. A i post-meč je dobro odrađen, spear kroz stage je nešto što nam je već poznato otprije i taj spot se naravno već dogodio prije 15 godina, ali oni s vremena na vrijeme takve velike stvari reinkarniraju u modernijoj verziji, tako da nisam imao problema s time ovdje, izgledalo je brutalno i prikladno za njihov program.

Sada će se sukobiti u Last Woman Standing borbi na Evolutionu što bi mogao napokon biti jako dobar meč koji neće biti pokvaren nekim bezveznim krajem. No, mečevi s tom stipulacijom znaju biti osjetljivi po pitanju bookinga, tako da ja za sada neću očekivati mnogo, a vidjet ćemo.

Samoa Joe i Jeff Hardy borili su se u kvalifikacijskom meču za World Cup o kojem iskreno nemam pojma ništa. Ni što predstavlja ni kako funkcionira. Ništa mi nije jasno, ali nadam se da će postati uskoro. Ovaj meč nije bio ništa posebno jer je trajao kratko, ali je imao dobru priču i jako lijepo bookiran kraj u kojem su dali Jeffu jednu dominantnu pobjedu nakon povratka u kojoj je pametno iskoristio Joeovu ozljedu. A Joe nije oštećen porazom jer ga je ozljeda spriječila da dalje nastavi meč.

Miz je u svom talk showu ugostio Daniela Bryana i Stylesa koji će imati meč na Crown Jewelu. Bio je ovo apsolutno izvanredan segment u kojem su svi odigrali svoju ulogu sjajno. Prvo su tu bili Bryan i Styles koji su se rukovali odmah na početku i dali do znanja Mizu kako neće pasti na njegove standardne fore i da neće dopustiti da ih on zavadi. A onda su još i njega zafrkavali zbog gubitka od Bryana u samo dvije minute. Sjajno odrađeno i publika je to odlično prihvatila. A onda je došao onaj drugi, malo ozbiljniji dio segmenta, a to je bio onaj kad su tenzije porasle i kada se Miz istresao na obojicu i sebe deklarirao kao sljedećeg izazivača za titulu, nakon što Crown Jewel prođe. Stvarno sjajno segment u kojem je Miz opet zasjao, a neke podloge za Bryana i Stylesa su postavljene iako ne očekujem da će to biti nešto posebno razvijen program budući da nemamo mnogo do Crown Jewela a i meni se ovo čini kao jedan tranzicijski program.

Potom je Styles imao meč s Benjaminom koji opet nije bio nešto posebno dug, ali je Styles ugrabio jednu prilično dobru pobjedu koja mu je dala još malo momentuma, a Bejnamin je eto još jednom nastupio na showu nakon tjedana izbivanja iz nepoznatog razloga (čitaj: nisu imali ništa u planu za njega).

English je odlučio predstaviti još jedan dio snimke u kojem se vidio da je ona rečenica od prošlog puta bila nedovršena i da je izvučena iz konteksta. Ali je zato ovaj puta pokazao do trenutka kada je krenuto dodirivati Lanu. I tu su se Rusev i Lana pojavili, kazali da su hakirali snimku i pustili je do kraja. A tu se vidjelo da je Lana izletjela iz sobe i odbila Englisha. Pa, nisam očekivao da će ovo s videom ovako brzo proći i da će već za tjedan dana sve biti riješeno, ali u redu, bilo je okej dok je trajalo, ali sada neka se fokusiraju na neke malo ozbiljnije stvari.

U main eventu smo vidjeli još jedan kvalifikacijski meč za World Cup, ovaj puta između Randyja Ortona i Big Showa, koji odjednom hrva opet i odjednom je opet na SmackDownu iz nekog razloga. Nisam htio gledati ovaj meč nikako, a pogotovo ne kao main event jednog SmackDowna jer to me podsjetilo na ona neslavna vremena s kraja 2013. godine kada je Authority angle bio u punom zamahu, a Big Show je s vremena na vrijeme plakao na koljenima pred Stephanie kako ne bi popio otkaz,a onda je iz nekih čudnih razloga za to dobio meč za titulu koju je držao Orton i sjećam se tog meča sa Survivor Seriesa koji je bio apsolutno grozan. Tako da 5 godina kasnije ih imam još manju želju gledati zajedno. Sva sreća pa nas nisu dugo mučili s ovime i da je Orton prošao dalje.

Sve skupa, jedna dobra i foskuirana epizoda van main eventa koji se jednostavno nije trebao desiti. Idući tjedan je SmackDown 1000 koji već sada izgleda kao parada koja je bila Raw 1000 ili Raw 25. godišnjica ili takve neke gluposti. Jedva ne čekam pisati preglede za takve stvari. Jel nisu jednom mogli staviti na takvim showovima fokus na wrestling, a ne na starkelje?

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Spear kroz stage"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*