SmackDown pregled – Šokantan heel turn uz osvajanje titule

Zadnja epizode pred Survivor Series donijela nam je sljedeće stvari…

AJ Styles otvorio show i pričao o Lesnaru, no prekinuo ga je Heyman došavši kroz publiku koji je krenuo paliti vatru spomenuvši Bryana. Bryan je na to sve izašao van i kazao da ako Styles spomene još jednom njegovo ime uzalud, udarit će ga. Styles, iako mu to nije bila prvotna namjerna, napravio je upravo to i Bryan ga je napao. Brawl se nastavio i u backstageu u uredu Shanea koji je stvorio meč za titulu između njih dvojice. Na kraju smo zaista dobili to, revanš između Bryana i Stylesa za titulu. U njemu je Bryan nakon ref bumpa udario Stylesa u međunožje i na prljav način uzeo pobjedu, a samim time i titulu.

Odmah sam napisao što se sve dogodilo u vezi njih na epizodi da dadnem neko generalno mišljenje u cijelom paragrafu. U teoriji ovaj početni segment je dobro postavio meč za main event. U teoriji, da gledamo isključivo ovu epizodu. Heyman je došao zavaditi njih dvojicu i u tome je uspio. No, moramo sagledati cijelu sliku i to baš onda i nije tako dobro. Jer ovo izgleda onda tako užurbano, usiljeno, kao da su preskočili čak nekoliko koraka u programu između Bryana i Stylesa. To je taj paradoks, nekada imaju višemjesečne programe u kojima ne naprave ništa, a sada 4 tjedna potencijalnog programa suzbiju u 2 sata SmackDowna i jednostavno ne ispadne smisleno. Odakle Bryanu nagon za takvu prljavu igru? Odakle njemu uopće revanš u kojem je titula na liniji? Zašto bi Styles išao braniti uopće tu titulu ovdje? Mogao je reći dajte mi meč s njim, kao da mora biti za titulu. Nema mi smisla to sve skupa.

Ja osobno nemam problema s time što se recimo promjena prvaka dogodila na SmackDownu, iako je Stylesov reign bio prilično dugačak i imao je antiklimatičan završetak. No, moramo priznati da ovo nismo očekivali i tu su mene barem pogodili u pozitivnom smislu. Treba postojati taj faktor iznenađenja koji kaže da se bilo što može dogoditi bilo kada i bilo gdje. Nemam ni problema s Bryanovim heel turnom i time što je osvojio titulu, neka je. Moj glavni problem s time je da se ovo dogodilo prenaglo, bez neke pozadine i najave. Sam meč je bio dobar, ali nije dotaknuo njihov meč od prije nekoliko tjedana jer je odrađen u drugačijem stilu, control segment Bryana je bio naglašeniji i to mi je bio mali pad u odnosu na njihov prvi meč, a i falilo je zbog toga energije.

Almas i Hardy imali su solidan meč u kojem je Jeff uzeo pobjedu. Nemam problema s time da Almas izgubi od recimo Stylesa i Bryana ako će izgledati dobro u tom meču i ako će taj meč trajati oko 10 minuta. Ali imam problema s time što taj način pokušavaju profurati u ovaj meč i to po meni nije dobra odluka. Hardy generalno ne bi trebao biti tolika prijetnja Almasu i mislim da je Almasu ovdje pobjeda bila potrebnija. Mnogo potrebnija. Neće puno postići ako će ga stalno bookirati kao hrvača koji daje sve od sebe i ravnopravan je protiv svih u mečevima, ali na kraju izgubi.

Rey Mysterio pobijedio je Miza u meču u kojem je stipulacija bila da ako Rey izgubi, izbacuje ga se iz tima za Survivor Series. Meč je bio prilično dobar i zabavan, a pobjednik očekivan, premda nisam vidio neku poantu za ovim mečom, pogotovo za stipulacijom koja je čudna, onaj tko vodi SmackDown ne bi trebao dopustiti da mu tim može izgubiti člana 4 dana prije PPV-a.

Paige je došla zajedno s cijelim ženskim rosterom kako bi najavila da Becky neće moći nastupiti na Survivor Seriesu i da treba zamjenu. Becky je došla, imala je fantastičan promo kazavši kako bi i ovakva uspjela pobijediti Rondu, no liječnici joj ne dopuštaju. Zatim je izabrala Charlotte kao njenu zamjenu u meču protiv Ronde. Ne vidim zašto bi ovo bio problem ili loša odluka. Becky je imala feud sa Charlotte, ali baš zbog toga je ona odabrala baš nju. Zna koliko je dobra, cijelo vrijeme je u vrhu i jedini logični odabir je da predstavlja SmackDown. Jer Becky želi najbolje za svoj brand, želi da netko razbije Rondu, naravno da će izabrati najbolju. Čak i Asuka ima manje smisla od Charlotte jer nije ništa napravila tristo godina. Jako dobar segment.

Big Show i Bar pobijedili su New Day u solidnom meču. I dalje mi se baš i ne sviđa situacija oko ovih titula upravo zbog toga što je Big Show upleten u cijelu situaciju. Stvarno mi se ne da gledati ga. Trebaju ga maknuti što prije.

Sve skupa, epizoda koja je imala zabavne mečeve i neke dobre booking odluke te definitivno je puna novosti i vrijedna gledanja kao takva, ali neke booking odluke su doista bile upitne, a glavni angle na showu bio je užurban.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Šokantan heel turn uz osvajanje titule"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*