SmackDown pregled – Snaga ljubavi…i staklene vaze

Ovotjedna epizoda SmackDowna izgledala je više kao filler naspram prethodnih epizoda, kao epizoda koja se dogodila jer se morala dogoditi, ali se na njoj nije desilo mnogo toga što je vrijedno neke posebne hvale ili spomena. Dogodilo se naravno i jako dobrih stvari, no nismo imali niti jedan meč koji se izdigao iznad ostalih. Sve u svemu, epizoda nije bila nimalo loša, samo joj je jednostavno falilo nešto da ju podigne iznad neke razine prosječnosti.

AJ Styles novi je US prvak nakon što je osvojio titulu tijekom live eventa u Madison Square Gardenu. Iznimno mi je drago zbog toga jer kao što sam već rekao, odluka je bila iznenađujuća. Nisam niti očekivao kako će uzeti US titulu ovdje, a još ju je onda uzeo na live eventu kada nitko nije očekivao. Lijepo iznenađenje.

No, došao je na SmackDown s velikom najavom – učiniti US titulu najprestižnijom titulom u kompaniji tako što će vratiti US Open Challenge kojeg je John Cena dok je bio prvak svojevremeno pokrenuo. To je zapravo izvanredna najava jer mislim da ćemo vidjeti neke fantastične mečeve tu, pogotovo jer je AJ Styles u igri. A svatko protiv AJ Stylesa je skoro dobar meč u najmanju ruku. A još mi je bilo sjajno što je preuzeo ideju od čovjeka s kojim je ispisao povijest ove i prošle godine. To mi je zaista bio divan callback.

A njegov prvi izazov odlučio je prihvatiti upravo John Cena! No, naravno nismo dobili taj meč jer su ih prekinuli Rusev i Owens pa smo dobili tag team meč. I to je sasvim dobro. Ne možeš dati meč Cene i Stylesa na TV-u samo tako i nenajavljeno. To treba biti najavljeno par dana unaprijed jer je to money meč, onaj koji će sigurno zainteresirati publiku da pogledaju jer su imali nekoliko sjajnih mečeva. Tako da sam potpuno u redu s tim što se taj meč ovdje nije dogodio. Ali sam tease je bio dobar i cijeli ovaj segment je bio zanimljiv.

Meč je bio kao i svaki ovakav tag team meč do sada. Nije bio pretjerano dug što mi se svidjelo i završnica je bila prilično zanimljiva. Više bih volio da Owens i Rusev nisu pretrpjeli poraz, ali nikome niti od Cene i Stylesa ne treba poraz također, ponajprije Stylesu. Možda bih više preferirao da su uradili nekakav dq završetak sa sveopćim brawlom nego pobjedu Cene i Stylesa, ali u redu. Solidan meč, ali ništa spektakularno.

Nakamura i Corbin su trebali imati meč, ali je Nakamura napao Corbina prije meča, što su sudci trebali rastavljati kako ne bi preraslo u nešto više i gore. Stoga je Corbin odlučio otići i ne imati meč s Nakamurom ovaj tjedan. Kasnije je najavljeno da će oni imati meč na Battlegroundu. To je bilo sasvim očekivano, a i logično. To je PPV meč koji grade već nekoliko tjedana i nema ga smisla davati ga na SmackDownu. Ovaj brawl je bio jako dobar i baš mi se sviđa taj Nakamurin sve više edgy karakter u ovom feudu. Nema komedije, nema zezancije, samo tučnjava i udarci. To je jako dobro. Trebamo više takvoga Nakamure sasvim sigurno. Baš me zanima kako će bookirati ovaj meč jer niti jednom baš ne treba poraz.

Shane je najavio kako ćemo na Battlegroundu vidjeti 5-way eliminacijski meč, a pobjednik toga meča će biti izazivač za Women’s titulu koju drži Naomi. Nemam volje gledati taj meč osobno. I dok rade dobar posao s time da održe sve cure na nekome nivou i da niti jedna ne otpadne, nemam volje gledati silne mečeve s tisuću cura u njemu. Već smo ih se nagledali posljednjih mjeseci i tjedana i ne želim više jednostavno. Želim gledati Naomi/Charlotte ili Charlotte/Becky ili bilo što. Neki konkretan feud. Ovo mi je bezveze.

I znam da po kayfabe smislu, Natalya jednako zaslužuje priliku za titulu kao i Charlotte recimo, ali mogli su uraditi isti ovaj tag team meč ovdje i onda pobjednice tog meča se na Battlegroundu bore jedan na jedan kako bismo saznali izazivača. To je jedna od ideja koju su mogli napraviti. Sam meč je bio prosječan, možda čak i niže od toga. Jer gledam previše ženskih mečeva koji se sastoji od tisuću cura u njemu. Kako ovdje, tako i na Rawu.

Zayn je ovaj puta ušao u jedan sukob s Mikeom i Mariom pa je dobio vazom u glavu za sve probleme i nesuglasice koje je stvorio prošli tjedan. Meni je ovo bio odličan follow-up na ono što se događalo prošlih tjedana i feud je doista zanimljiv. Zayn mi se stvarno sviđa s ovim karakterom napornog lika koji boluje od nekog perfekcionizma i želi da sve bude po špagi, a zapravo većinu toga upropasti. Sam meč bi također trebao biti jako zabavan.

Breeze i Fandango su opet bila najsvjetlija točka SmackDowna sa svojim rendžerskim gimmickom. Tražili su one koji su im uništili ured, a onda su naišli na Hype Brose i osumnjičili njih pošto je taj isti dan kad se vratio Ryder uništen i njihov ured. Jako zanimljiv segment i Breeze i Fandango pokazuju zašto su još jednom jedni od najboljih u smislu odrađivanja karaktera. Mogu napraviti apsolutno sve zabavnim. I baš me zanima tko je ukrao konja na kraju.

Lagano gubim volju za gledanjem Mahala. Čovjek je postao tako dosadan i monoton jer svaki tjedan ima iste promoe, točno od riječi do riječi. Mislim da mu nisu promijenili materijal tri mjeseca jer stalno govori isto i promo mu se sastoji od potpuno istih komponenta. Sam meč protiv Dillingera je bio u redu, no ništa maestralno. Falio je neki malo veći Dillingerov povratak u meč da podigne publiku. Ali barem je Dillinger dobio singles meč na TV-u ako ništa drugo.

Jey i Woods su ovaj tjedan imali meč jer je Woods očito želio osvetu za ono što su Usosi rekli o njemu prošli tjedan tijekom rap borbe. Sam meč je bio kratak i solidan te je služio kao solidan preview njihovog meča na Battlegroundu. Sasvim je u redu što je Woods ovdje uzeo pobjedu kako bi se još više kvalificirali kao validni izazivači.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Snaga ljubavi…i staklene vaze"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*