SmackDown pregled – Skup peterostrukih prvaka

Sinoćnja epizoda SmackDowna bila je ništa više i ništa manje od jednog fillera, no kao takva, pružila nam je pokoji zabavan meč ili segment. Nemam nikakvog problema što su ovaj tjedan uzeli neku kreativnu pauzu budući da je SmackDown zaredao sa stvarno dobrim showovima.

U main eventu su se borili Charlotte i Carmella za titulu i imale su solidan meč u kojem je Carmella ispucala par okej poteza kao i u SummerSlam meču, a Charlotte je svoj dio posla odradila klasično solidno. Pobjednik nikada nije bio u pitanju i drago mi je da je ovim Carmella izbačena iz priče za titulu kako bi Charlotte i Becky nesmetano mogli nastaviti svoj dio.

Što se tiče njih, ovdje nismo dobili neku najjasniju naznaku u kojem bi se pravcu mogli kretati s Becky Lynch. Napala je Charlotte s leđa što ju definitivno čini negativkom, no isto tako u svom govoru nije imala taj stav koji će to potvrditi. Ovako, ja nemam problema s time da malo evoluiraju njen karakter u smislu da postane ozbiljnija, mračnija, fokusiranija na ono što radi. Ali da pritom pokazuje vrlo male naznaka karaktera pozitivca i nikakve naznake negativca. Znači da bude otprilike nešto najsličnije tweeneru, ali da ipak ima podršku publike iza sebe. Ja definitivno nisam za to da se sada Becky vrati na onaj stari njen karakter ako su već krenuli ovako kako su krenuli, ali neka je grade kao pozitivku koja neće blatiti publiku, ali se neće ni ulizivati publici nego će biti smrtno ozbiljna, spremna na sve prepreke i fokusirana na ono što radi. To je otprilike kako je ona izgledala u ovih nekoliko tjedana, ali definitivno joj nije trebao onaj dio gdje je blatila publiku iako to nije imalo apsolutno nikakvog smisla.

U početnom segmentu okupili su se novi Tag Team prvaci kojima je ovo peti puta da su osvojili te titule – New Day. No, pridružio im se još jedan peterostruki prvak, Booker T. Bio je ovo fora i zanimljiv segment koji nam nije donio ništa novo, ali ništa krivo nije bilo s njim. Bio je zanimljiv, nisu potratili vrijeme na gluposti, iskoristili su tu činjenicu da imaju nešto zajedničko i to je u redu.

A pritom smo počeli proces saznavanja sljedećih izazivača za New Day. U prvom Triple Threat meču sukobili su se Bar, Club i Colons. Očekivano zanimljiv meč, pogotovo u zadnjim minutama kada su svi krenuli upadati u meč kako su htjeli. Jedino su i dalje provukli to glupo pravilo da su samo dvojica istovremeno legalna u meču, a ne po jedan iz svakog tima. To je tako glupo pravilo kojeg definitivno treba promijeniti jer će time sebi učiniti uslugu i ovakve mečeve učiniti još zabavnijima. Bar je očekivano uzeo pobjedu, pretpostavljam da će oni biti sljedeći izazivači tko god pobijedio u drugom Triple Threatu idući tjedan.

Bryan i Brie došli su pričati o Mizu i Maryse, ali ih je prekinuo treći muško-ženski tandem na SmackDownu, Almas i Vega. Solidan segment koji je kratko trajao, ali je učinio to da su postavili meč između Bryana i Almasa koji na papiru zvuči apsolutno fantastično.

Ovdje smo dobili samo naznaku onoga što oni mogu zajedno i to je super booking, naravno ako će u idućih godinu dana imati neki program u kojem će imati i nekoliko PPV mečeva gdje će dobiti 15-20 minuta i pokazati što mogu. Ovdje su pokazali samo da imaju kemiju zajedno i da imaju potencijala za napraviti odličan meč, ali nisu pokazali sva četiri pištolja. A Miz nam je kao genijalni heel uskratio to uživanje u super zabavnom meču i pokupio heat. Dok je Maryse napala Bellu van ringa. Jako dobar booking, iako nije bilo nekog progresa u priči Bryana i Miza. No, dobili smo zanimljiv meč i zanimljiv post-meč dio. Tako da nemam zamjerki na ovo.

AJ Styles se htio osvrnuti na Joeov napad prošli tjedan, ali ga je Joe prekinuo na ekranu i nazvao njegovu ženu Wendy te dogovorio nekakav sastanak za sljedeći tjedan. Definitivno filler segment, no koji je ipak postavio nešto poprilično interesantno za sljedeći tjedan što bi trebalo uključivati i Stylesovu ženu. Baš ćemo vidjeti do koje mjere planiraju ići s uplitanjem njegove familije. Ono čemu se ja najviše nadam da će njima dvojici dati Hell in a Cell stipulaciju.

Orton i Hardy također su imali jedan okej segment kojim su postavili svoj Hell in a Cell meč. Ovaj tjedan su uzeli pauzu od tučnjave, što je u redu. Što se tiče same stipulacije, mislim da je zaslužuju ako i samo ako će Styles i Joe dobiti isti tretman. Jer ovaj bi meč trebao biti drugi za dobivanje te stipulacije. Ako Styles i Joe ne dobiju stipulaciju, e onda su napravili grešku. Premda mislim kako će Orton i Jeff imati puno zabavniji meč ovako jer im ide uz feud i mogu koristiti oružja što je u Jeffovom slučaju mnogo pogodnije za stvaranje dobrog meča a bome i u Ortonovom ako nije raspoložen.

Naomi i Billie Kay imale su jedan ništavan meč koji se možda nije ni trebao dogoditi. Jednostavno nije bilo neke potrebe za ovim.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Skup peterostrukih prvaka"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*