SmackDown pregled – Six-woman meč koji je zapravo vrijedan gledanja

S dobrom epizodom Rawa stigla je i kvalitetna epizoda SmackDowna. Uz dva zanimljiva meča, par dobrih segmenata, epizoda je prošla prilično dobro i uspjela je postaviti neke stvari za Backlash, što je bilo i nužno pošto je ovo bila i posljednja epizoda prije PPV-a, a sve je nekako izgledalo užurbano i nepovezano, najprije zbog Shakeupa, a onda i zbog Greatest Royal Rumblea koji je građu za Backlash baš presjekao u neugodnom trenutku. I da, Montreal je još jednom pokazao zašto imaju sjajnu publiku.

U main eventu smo vidjeli six-woman tag meč. Svi znamo kako ih je SmackDown imao dosta svakih mjeseca i da je svaki sljedeći izgledao kao loša kopija prethodnog i kako je svaki sljedeći bio sve dosadniji i naporniji. Ovaj nije bio takav. Uz užarenu publiku, Becky, Asuka, Charlotte, Carmella te IIconics su imale izuzetno zabavan i energičan meč, itekako dostojan main eventa. Interakcije unutar meča bile su jako zanimljive, Asuka i Becky su vratile pobjedu nad Kay i Royce dok su Carmella i Charlotte svoje sekvence odradile dosta dobro. Sve skupa, vrlo sam zadovoljan što ovo napokon nije izgledalo kao još jedan nasumičan i dosadan ženski meč nego da je imao kvalitetu.

Renee je imala intervju sa Stylesom od koga je Nakamura zahtijevao ispriku zbog onoga što se dogodilo na Greatest Royal Rumbleu. Styles je imao dobar promo kazavši kako se on nema za što ispričati i kako će se sve vidjeti u njihovom No DQ meču na Backlashu. Tu je izašao Joe koji je opet pokidao na mikrofonu i kazao kako će nakon što pobijedi Romana dočekati prvaka raširenih ruku, bio to Nakamura ili Styles. Tu je izašao Nakamura i još jednom udario Stylesa u međunožje, a onda i Kinshasu.

Izuzetno zanimljiv segment iz dva razloga – Joe je opet imao genijalan promo i sama pomisao na njegov meč sa Stylesom ovom njihovom konfrontacijom stvarno oduzima dah. Drugi razlog je taj što je Nakamura bio fantastičan kada je napao Stylesa. Njihovi izrazi lica, čudni pokreti kao da je na drogama i da ne zna gdje je nego radi nekakve nasumične stvari i valja se po ringu, stvarno izvanredno. Tako je trebao izgledati njegov gimmick od početka. No DQ stipulacija je logična i meni se jako sviđa. Sada Styles i Nakamura nemaju razloga niti opravdanja da unište i taj treći meč. Interesira me i taj meč, interesira me i ono što će se dogoditi nakon Backlasha kada/ako Joe krene na titulu. Trebalo bi biti užasno zanimljivo.

SmackDown je otvorio Miz TV s gostom Jeffom Hardyjem. Ubrzo je došao i Orton koji će na Backlashu biti protivnik Jeffu. Miz ih je naravno htio zavaditi, ali su oni odlučili biti kul do Backlasha jer navodno konflikta između njih dvojice nema. Dolazak Benjamina postavio je tag team meč. Sve skupa, prilično solidan segment s odličnim Mizom na mikrofonu koji je uspio stvoriti malo dinamike u priči između Jeffa i Ortona.

Sam meč nakon toga bio je prilično zabavan, Orton i Jeff su uzeli očekivanu i potrebnu pobjedu, no meni se svidjelo najviše ono nakon meča kada je Orton udario Jeffu RKO. To je otprilike ono što je Balor napravio Rollinsu na Rawu. Samo što se njihov meč dogodio iste večeri, za ovaj meč ćemo pričekati još par dana. Taj dio mi se jako svidio, ipak se mora nešto dogoditi prije meča da privuče pažnju, da stvori malo dinamike, uzbuđenosti i priče. Mislim da je taj potez učinio upravo to.

Woods i Sheamus su imali prilično solidan meč koji je sjajno postavio feud između Bara i New Daya koji bi trebao biti zabavan. Ovo što se ovdje dešavalo bilo je zanimljivo, brawl van ringa pri kraju meča dobro je odrađen i mene zanima kakve će mečeve ova dva tima proizvesti. Svakako mi je drago da će nešto napraviti s njima iako nisu u borbi za titule. Pohvalno za WWE što su uložili toliko napora dati im priču usprkos takvim okolnostima.

Jedina stvar na showu koja mi se nije svidjela je Big Cassov segment. Sam rad na mikrofonu i nije bio toliko loš, ali ideja segmenta je bila bezveze. Ako već nisu planirali dovesti Bryana ovdje, nisu ni trebali ovo raditi. Puno efektivnije bi bilo da je Cass imao čist promo i to je to. Ovako su navukli na njega onaj bezvezni, loš heat koji ne čini puno dobroga. Nisam baš optimističan oko toga meča na Backlashu, valjda bude solidna, ali i gotova stvar nakon tog showa.

I da, izgleda da se Rusev vraća Lani i obrnuto. Što bi mogla biti dobra odluka, ali isto tako bi se mogli zapitati zašto su ih uopće razdvojili. Lana ništa nije konkretno napravila, Rusev je postao popularan zbog dvije riječi, ali zajedno su jači.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Six-woman meč koji je zapravo vrijedan gledanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*