SmackDown pregled – Sadistička strana Ortona

Raw mi u svojoj preksinoćnoj epizodi nije dao mnogo nade u build za SummerSlam. Ali zato SmackDown sinoć definitivno je. Ova epizoda me podsjetila na one slavne epizode iz druge polovice 2016. godine kada je SmackDown imao fantastičan produkt. Neću reći da SmackDown trenutno ima loš produkt jer nema i puno je bolji nego Raw, ali iako bih volio da je ovo kretanje u smjeru vraćanja na stare staze, ne mogu biti siguran u to nakon jedne ovakve epizode. Ako budu gurali prave ljude, a na ovoj se epizodi činilo da je to upravo ono što će raditi za SummerSlam, onda bismo mogli napokon dobiti hvale vrijedne mečeve na SummerSlamu.

Jeff Hardy je otvorio show i imao je jedan prilično dobar promo o svom revanšu s Nakamurom u main eventu. Iznenadio sam se jednostavnošću ovoga segmenta jer sam mislio da će se već ovdje pojaviti Nakamura i eventualno Orton za čime apsolutno u tome trenutku nije bilo potrebe. Ono što me još malo iznenadilo je to da Jeff ni u jednom trenutku nije spomenuo Ortona, a on ga je isto napao nakon meča. To je jedan detalj koji mi je onako zapao za oko. Sve skupa, solidan početak showa.

U main eventu su Jeff i Nakamura pružili bolji od očekivanog meč. Nisam s nekom velikom željom iščekivao njihov meč na Extreme Rulesu jer sam smatrao kako će pružiti jedan prosječan ili u najveću ruku solidan meč koji bi se onda utopio u prosječnost ostatak showa gdje su mečevi otprilike bili upravo takvi, prosječni ili solidni. Tako da mi je drago da su onaj način na PPV-u odradili meč, a da su im ovdje dali pravu priliku. I odradili su meč bolje nego što sam mislio da hoće. Jedan vrlo zabavan meč s dobrim heel radom Nakamure i solidnim povratcima Jeffa te lijepim near fallovima na kraju.

No, ono što je fasciniralo mnoge je bio kraj. Koji je bio fantastičan. Pojavio se Orton niotkud, upravo onaj o kojem Jeff nije govorio na početku showa i koštao ga meča. A onda da bi stvar bila još gora, dobrano ga je prebio. No, svima je jedna stvar posebno ostala u glavi, a to je onaj trenutak kada je Orton stavio Hardyju prst u rupu na uhu i krenuo ga natezati. To je stvarno izgledalo bolno, sadistički, brutalno i definitivno nešto što ne biste očekivali na WWE TV-u ovih dana. Ali to je pokazatelj koliko je Orton bolji kada je negativac, koliko bolje shvaća svoju ulogu i pristupa joj. I vidio sam odmah mnoge usporedbe s Ciampom i to je sve definitivno na mjestu. Definitivno se vide sličnosti tu. Ali to su odlike odličnih heelova. I jedva čekam vidjeti dalje Ortona u novom (ili starom možda) ruhu.

The Miz je imao genijalan segment gdje se odlučio izrugati na neuspjeh Bryana i Kanea i time simbolički održati njihov pogreb. Sjajan je bio tokom cijelog segmenta, uspio je čak i na početku promovirati svoj show koji kreće sljedeći tjedan iako je cijelo vrijeme naglašavao kako ovo nije o njemu nego o Bryanu i Kaneu. Bryanov dolazak je bio očekivan, ali me je jako razveselio jer ovo nadam se znači da će imati meč na SummerSlamu. Volio bih da je Kane s ozljedom gležnja (ili nečim takvim, ne znam sada što sam pročitao jučer), otpisan do poslije SummerSlama te da će Bryan i Miz moći odraditi svoj dio kako treba. Ovo je bio odličan početak feuda, baš ono što sam htio, Miz je i dalje čisti provokator koji ne bira ni mjesto ni vrijeme. Nadam se da će ovakav biti i ostatak feuda!

AJ Styles i Almas imali su jedan vrlo dobar meč. Ovo je upravo ona prilika za Almasa koju je recimo McInytre imao prije par tjedana protiv Rollinsa – pokazati se u meču protiv već jednog iskusnog, provjerenog i uspješnog hrvača kako bi dobio poene kod publike, ali bome i kod službenika, a onda i kod Vincea kako bi prepoznali nešto u tebi. Almas je tu priliku iskoristio, nastavio je s dobrim nastupima i bez obzira što je izgubio, mislim da možemo biti zadovoljni njegovim bookingom na ovom showu. Izgubiti od Stylesa nije ništa loše. Nadam se da uskoro kreće prema nečemu konkretnom i da će imati svoje mjesto na SummerSlam cardu.

Što se tiče Stylesa i njegovog protivnika na SummerSlamu, mislim da će to biti upravo čovjek koji je razbio Dillingera za nešto više od minutu, Samoa Joe. Sve nekako vodi tome i sve to skupa ima smisla. Joe je ovdje odlično bookiran, smrvio je Dillingera i uzeo jednu naizgled možda i nevažnu pobjedu, ali s ovakvim bookingom meča ona ispada vrlo važnom. Baš me zanima način na koji će Joe doći do meča, nisam siguran da će dobiti direktno meč za titulu nego da će imati neki meč još prije toga kojim će si to zaraditi.

Becky Lynch pobijedila je Mandy Rose u solidnom meču, ali to nije toliko bitno jer se napokon čini kako bi Becky mogla na titulu. Imala je odličan promo nakon meča gdje je pokazala koliko ima publiku na svojoj strani i koliko publika zapravo želi da konačno ima taj veliki moment. Jedino mi je način na koji će doći do potencijalnog meča za titulu glup, mora pobijediti prvaka da bi dobila taj meč. To se tako ne radi, osim ako se slučajno dogodi da netko pobijedi prvaka i time se sasvim slučajno zaradi meč za titulu. Ali ovakav meč se ne najavljuje unaprijed kao jedan od načina za zarađivanje meča za pojas jer je to potpuno glupo. Zašto bi morao pobijediti prvaka da bi išao na titulu? Becky je komotno mogla direktno dobiti meč za titulu jer je nanizala 4 ili 5 pobjeda, praktički je pobijedila pola rostera.

Kingston i Young su imali solidan meč gdje je Young ugrabio jednu okej pobjedu koja će mu možda pomoći ako se uskoro odluče isturiti ga iz grupe i baciti ga u singles vode. Premda mislim da to neće sada napraviti nego da je ovo više služilo za nastavak programa ove dvije frakcije. S čime sam apsolutno u redu.

Dobili smo i znak za potencijalni raspad Rusev/English tandema što bi moglo biti jako zanimljivo ako se bude ispravno bookiralo.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Sadistička strana Ortona"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*