SmackDown pregled – Sretan Rusev Day

S malim zakašnjenjem pišem ovaj pregled zbog obaveza koje su me zahvatile jučer. No, tu smo. Ovotjedna SmackDown epizoda meni se svidjela. Bila je jednostavna po pitanju bookinga, ali sve ono jednostavno što se dogodilo bilo je odrađeno baš kako treba. Svaki feud je dobio svoj mali trenutak na showu. Mahal i Nakamura su napokon imali svoj okršaj, Shane i Owens isto, kao i Natalya i Charlotte, Usosi i New Day te Rusev i Orton. Svaki feud je dobio svoj djelić vremena i to je ono što mi se izrazito svidjelo. Kvaliteta mečeva izuzev main eventa nije bila urnebesno dobra, ali je ovaj segment bio uspješan po pitanju segmenata.

No, prije nego krenem na tradicionalni pregled showa, osvrnuo bih se na jednu fotografiju:

Sve je jasno iz fotografije – SmackDown je bio prazan. Tko prati forum (ako ga ne pratite i ne pišete na njemu propuštate mnogo toga), već sam se tamo oglasio na to, ali i ovdje ću ukratko. SmackDown je imao jednu rupu nakon WrestleManije što se tiče kvalitete feudova i kvalitete PPV-ova. I to se odrazilo na prodaju ulaznica. I možda to ne bi bilo ovoliko tragično da SmackDown dobar dio prošle godine i u prvom dijelu ove godine (do WrestleManije) nije bio sjajan i kako su onda odjednom izgubili sav taj čar, svu tu energiju nakon shakeupa. Dogodio se taj neki nagli, neobjašnjivi i drastični pad u kvaliteti produkta i to se sada odrazilo. Ne želim svaliti svu krivnju na činjenicu da je Mahal prvak, ali od Stylesa i Wyatta prijeći na njega znači propast. Pogotovo sudeći po tome koliko je njegov reign bio kvalitetan. I to se također odrazilo na prodaji ulaznica i gledateljima. I mislim da sada u ovom periodu nakon SummerSlama rade dosta bolji produkt, no ne može se tek tako to sve vratiti na staro mjesto kako je bilo i prije, tako da će trebati nešto malo više napraviti kako bi zainteresirali publiku i natjerali ih da kupe ulaznicu za sljedeći show.

___________________________________________________________________

Hajdemo sada na show. Show je otvorio Owens koji je pozvao Shanea u ring, ali umjesto njega je izašao Sami Zayn, Owensov životni neprijatelj koji je Owensu opet očitao lekciju o tome kako se ponaša u zadnje vrijeme. Owens je kazao kako Zayn njemu nema pravo to govoriti jer Zayn ništa nije postigao u svojoj dosadašnjoj karijeri u WWE-u, dok je Owens postigao mnogo toga. Zayn ga je zatim nazvao smećem, a onda je Bryan izašao van kako bi najavio meč između njih dvojice.

Meni je segment bio odličan jer je Zayn sjajna digresija u feudu Shanea i Owensa. Zayn zna Owensa najbolje, može mu očitati lekciju i zato je u ovom segmentu poslužio odlično, a pritom daje Zaynu da nešto rade, umjesto da gubi od Englisha u trominutnom meču. Konfrontacija je bila sjajna i volim gledati Owensov i Zaynov meč ako on ima smisla i ako on ima priče iza sebe, a ne kao kad su na gotovo svakom Rawu prošle godine radili mečeve između njih dvojice.

Meč je bio jako dobar, očigledno je da ima kemiju, to je više nedvojbeno, tako da nikada ne možemo ispitivati kvalitetu meča kod njih dvojice. Završetak je isto bio sjajan, Owens je prebio Zayna, Zayn nije izgubio, vjerojatno će sada biti otpisan s TV-a na neko vrijeme, ali onda kada se vrati, može nastaviti taj feud sa Zaynom. Dobro su ovo napravili. Ulet Shanea je također bio jako dobro odrađen i sviđa mi se da nije došlo do kontakta Shanea i Owensa.

Mahal je opet krenuo sa svojim segmentom i ismijavanjem Nakamure za nekim “smiješnim slikama”, ali se onda ta fotografija pretvorila u pravog Nakamuru koji je došao i prebio Mahala i Singh braću. Ništa puno nemam reći o ovome segmentu, osim toga da je napokon Nakamura došao i spasio nas od dosade zvane Mahal. Napad Nakamure je bio energetičan i odlično je poslužio ovom ustajalom feudu. Stvarno se nadam da će Nakamura uzeti titulu na Hell in a Cellu.

Ziggler je ovaj puta imitirao Undertakera i govorio svoje uobičajene stvari koji je govorio zadnjih tjedana, ali onda ga je napokon prekinuo Bobby Roode koji ga je odmah izazvao na meč na Hell in a Cellu da pokaže koliki je Ziggler hipokrit. Segment je bio prilično dobar, napokon je netko prekinuo Zigglera i postavio s njime meč. Drago mi da se Roode pojavio i da sada radi nešto na SmackDownu. Mislim da bi meč mogao biti solidan. Možda su malo prekasno postavili taj meč jer neće imati skoro vremena za razgradnju feuda, no nadam se da će meč biti solidan.

Segment Ortona i Ruseva je bio iznenađujuće zanimljiv. Jako mi se svidjela ideja segmenta, Rusev je strašan kad je u ovakvoj ulozi. Uloga Englisha u ovom segmentu je isto bila odlična, mislim da bi on i Rusev zajedno jako dobro funkcionirali. Sve skupa, svatko u ovom segmentu je odlično odradio svoj dio, dolazak Ortona i RKO je isto bio super i izgleda da ćemo dobiti još jedan meč na Hell in a Cellu, s čime nemam nikakvih problema. Ovaj feud do sada nije bio ništa posebno, ali mislim da ga je ovaj segment malo pogurao.

Charlotte i Carmella su imale solidan kratki meč, a Charlotte je očekivano uzela pobjedu, s obzirom na to da će izazvati Natalyu za titulu. S druge strane, nisam baš zadovoljan što Carmella ovdje služi kao odskočna daska za Charlotte jer mislim da su mogli nekoga drugoga staviti u tu poziciju, ali hajde. Promo Natalye nakon meča je bio solidan.

Corbin i Dillinger su imali zanimljiv mali meč koji je završio odbrojavanjem Dillingera nakon što ga je gurnuo u Stylesa na komentatorskom stolu. Solidan booking ovdje, Dillinger nije izgubio, ali je Corbin opet izgledao jako. Mislio sam da će staviti Triple Threat na Hell in a Cellu, to bi mi bio logičan slijed nakon nekoliko posljednjih tjedana, ali mislim da ćemo samo dobiti meč Stylesa i Corbina što je opet solidno. Ali barem mi je drago da Dillinger nešto radi u zadnje vrijeme.

Usosi su pobijedili Hype Brose u kratkom meču. Dobra pobjeda za Usose, a pritom su nastavili priču s potencijalnim raspadom Hype Brosa. A nakon meča su najavili ono što smo i očekivali, Usosi i New Day će imati meč unutar Hell in a Cella. Zaista jedva čekam to, mislim kako će meč biti fantastičan jer imaju sjajnu kemiju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Sretan Rusev Day"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*