SmackDown pregled – Rukovanje rivala

Ovotjedna ‘Wild Card Finals’ epizoda SmackDowna bio je posljednji SmackDown ove godine. Za razliku od onog trosatnog showa koji se emitira ponedjeljkom, SmackDown nam je dostavio još jedan u nizu odličan show. Sa samo tri meča, pokazali su da kvalitet znači više od kvantiteta (Raw je imao 9 mečeva i bio je užasan) i dostavili su zaista zabavan show.

John Cena otvorio je svoj svojim povratkom na SmackDown i najavio je ono što smo i očekivali – ići će na WWE prvaka na Royal Rumbleu. Promo mu je bio odličan. Vidio sam i razne komentare na stranim stranicama kako mu je promo opet bio dosadan, ali ja ne znam kako. Baš naprotiv, vidjeli smo tragove negativca, ponajprije kada je popljuvao cijelu ‘novu eru’ i njene hrvače te rekao kako je ovo još njegova era. Zaista sjajan promo. Baš me zanimao razlog kojim će opravdati to njegovo izazivanje za WWE titulu. Razlog je bio jednostavan – jer je on John Cena. Iskreno, drugog razloga nisu ni imali. Cena je ionako već triput izgubio od Stylesa (ako računamo i poraz na No Mercyu), tako da ako su otišli smjerom pobjeda i poraza, ne bi imalo smisla. A s druge strane, da sada John Cena ima neke mečeve preko kojih bi došao do title shota, ne bi bilo dobro za pola rostera. Ovako nitko ne trpi, njegova još jedna prilika za titulu bazirana je na reputaciji, a možda bi mogli ići i tom pričom da je John Cena u ovo vrijeme što je bio odsutan promovirao WWE van ringa i tako od strane službenika dobio ovaj meč kao nagradu za sve to.

Protivnik još nije bio siguran jer je Styles kasnije branio titulu protiv Zigglera i Corbina, ali nitko nije očekivao da će doći do promjene prvaka. Ipak, meč je bio super. Čak i bolje nego što sam očekivao. Mislio sam da Styles neće raditi toliko težak posao s obzirom da je ona ozljeda gležnja još pomalo svježa, ali opet je ukrao show. Corbin je isto bio super ovdje, jako je lijepo bookiran u početku, dominirao je nad obojico, imao je par uvjerljivih near fallova i trebalo je da Styles i Ziggler ujedine snage da ga uspiju srušiti. Onaj spot sa stolom je bio fantastičan, a moram izdvojiti i još jedan spot nakon kojeg sam ostao bez teksta, a to je bio onaj kada je Ziggler udario Corbinu Zig-Zag istovremeno s Corbinovim End of Days nad Stylesom. Potez odrađen u potpunoj savršenosti. Pobjednik, kao što rekoh, bio je očekivan, ali potpuno ispravan. Drago mi je da smo ipak malo dobili svježe krvi u main event sceni zbog Corbina, pokazao je da se može nositi u ovakvim mečevima, definitivno zaslužuje još jedan ovakav pokušaj u budućnosti.

Nakon meča, pojavio se Cena i pružio Stylesu ruku, što je ovaj i prihvatio. Interesantan segment nakon meča, nisam mislio da će Styles prihvatiti rukovanje, ali bit će zanimljivo u svakom slučaju. I predlažem da pogledate njihovu konfrontaciju na Talking Smacku ako želite već sad dobiti hype za ovaj meč. Njihova konfrontacija je trajala minutu i bila je bolje od bilo čega što su Owens i Reigns napravili u svom feudu.

Tag Team titule su također bile na liniji u 4-Way meču gdje su se Wyatti borili protiv Usosa, Rhyna i Slatera te Alphi. Meč mi je bio super s veoma dobrim bookingom. U prvom dijelu meča, Orton i Harper bili su po strani, nisu se niti trudili ući u meč i potući se nego su davali prednost svojim kolegama. Lijepa taktika, mora se priznati. Najprije su ispali Rhyno i Slater, sviđa mi se kako su onu Slaterovu pogrešku kada je nenadano pao s užadi iskoristili kao razlog zašto su izgubili. Nekada i ne treba te famozne botcheve prešutjeti, treba ih iskoristiti i uklopiti u situaciju, baš kao ovdje. Zatim su Alphe eliminirale Usose nakon jednog prilično dobrog mini meča između ta dva tima. I onda je meč prebacio u veću brzinu kada su ostali Alphe i Wyatti, tada je meč postao super. Jako dobra dominacija Harpera i Ortona, odličan hot tag Jordana i završetak kojeg nitko nije očekivao. Orton je slučajno udario Harpera, Alphe su to iskoristile te postale novi Tag Team prvaci!

Nisam očekivao ovakav završetak i koliko god sam htio da Wyatti još jedno vrijeme ostanu prvaci, ovo je bilo super. Prvi razlog je taj što ovaj završetak nije bio očekivan, došao je na opće iznenađenje i bio je fantastičan trenutak u kojem je publika na fantastičan način reagirala na njihovu pobjedu. Drugi razlog mogu iskoristiti su Wyatt storyline, a to je taj da Harper i Orton nisu mogli funkcionirati kao Orton i Wyatt koji su uspjeli i osvojiti i već obraniti titule jednom. Mogu sada slobodno krenuti pričom kako je Harper slaba karika njihova tima i eventualno razviti nekakav međusobni feud prije nego nastave s Wyatt/Orton feudom. Bit će zanimljivo u svakom slučaju, ovaj kraj otvara prostora za mnogo toga.

SmackDown Women’s titula bila je također na liniji kada je Alexa Bliss branila titulu protiv Becky Lynch. Najslabiji meč večeri, ali to govori koliko su ova dva ostala bila dobra jer i ovaj uopće nije bilo loš. Bilo je nekoliko pogrešaka koji su malo omeli situaciju, ali oprostit ću im zbog onog Beckynog poteza kojeg je posudila od Pentagon Jr.-a kada je umalo slomila Alexi ruku. I moram istaknuti onaj trenutak kada je Alexina ruka izgledala kao slomljena, a onda ju uspjela vratiti natrag na mjesto. Završetak je bio…solidan, pojavila se La Luchadora koja je koštala Becky meča. Zanimljiv završetak koji se nastavlja na ono što se dogodilo prošli tjedan, a bit će zanimljivo vidjeti tko je zapravo iza te maske.

Renee Young pokušala je dobiti pokoju riječ s Mizom ispred njegove svlačionice, ali se pojavio Dean Ambrose u odjeći zaštitara i napao Miza. Mizovi privatni zaštitari pokušali su ga spasiti, ali ih se Ambrose uspio riješiti. Na kraju je uzeo Walkie Talkie i rekao kako je situacija ‘All clear’. Jako me nasmijao ovaj trenutak, a feud između Miza i Ambrose je krenuo u pravom smjeru! Idući tjedan će imati meč i baš me zanima što će se dogoditi ondje. Pogledajte i dio Talking Smacka u kojem je Dean Ambrose bio gost, također preporučljivo.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Rukovanje rivala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*