SmackDown pregled – Punjabi proslava

Nakon nekoliko tjedana prilično prosječnih, ispraznih i nezanimljivih showova što uopće nije bio trend za SmackDown prije, ovaj puta su uspjeli napraviti jednu izrazito kvalitetnu i zanimljivu epizodu. No, bilo je i za očekivati, ipak smo u nedjelju imali Backlash. No, nadam se da neće samo ova epizoda biti kvalitetna nego da će i ostale biti jednako dobre i da će se SmackDown vratiti na stare staze.

Nisam bio u mogućnosti napisati Backlash recenziju, pa ću malo više reći o pobjedi Jindera Mahala. Ne protivim se toliko ovoj odluci da on postane prvak koliko se protivim tome što nisu bili dosljedni tome. Mahal, koji je do prije dva mjeseca bio čovjek za kojeg se jedva znalo, sada je glavni prvak u kompaniji. Nemam ništa protiv Mahala jer, ako ništa, barem dobiva reakcije od publike. No, volio bih da su zaista napravili nešto s njim prije nego su stavili pojas na njega.

No, što je tu je, Mahal je novi prvak i na ovoj epizodi smo dobili njegovu proslavu osvajanja titule upravo na način na koji rade ljudi u njegovom kraju. Ring je bio ukrašen mnogim krpama i bojama, a prije nego je Mahal ušao u ring, vidjeli smo i njihov ples. Sve je to bila odlična prezentacija Mahalovog lika. Što se tiče samog Mahala, njegovo dostavljanje na mikrofonu ovdje je bilo sasvim dobro. Ponašao se onako kako treba i što je najbitnije, izvukao je reakciju iz publike. Bio je ovo jednostavan i čist segment gdje je spotlight bio čisto na Jinderu, kako bi i trebalo biti. Zadovoljan sam.

Show je pak otvorio Shane McMahon dvjema najavama. Prvo je rekao da će Mahal braniti titulu protiv Ortona na Money in the Banku. To je bila prilično očekivana i sasvim logična najava. Druga najava je naravno bio Money in the Bank Ladder meč. Shane je najavio kako će se za ugovor boriti AJ Styles, Dolph Ziggler, Sami Zayn, Baron Corbin i Shinsuke Nakamura. No, bio je jedan čovjek koji se svemu tome protivio, a to je naravno bio Kevin Owens. Owens je kazao kako je on United States prvak i kako je pobijedio u svom meču na Backlash te kako bi zbog toga i on trebao dobiti priliku. Shane je njegove razloge i zahtjeve prihvatio te mu udijelio ulazak u meč. Zatim su se svi postepeno oglasili – vidjeli smo konflikt Zayna i Corbina, Ziggler je kazao kako je on jedini osvojio ovakav tip meča, Nakamura je rekao svoje, a Styles se protivio Owensovom mišljenju. Na kraju je najavljen pokoji meč za kasnije. Bio je ovo jako dobar segment s dosta dobrim radom na mikrofonu svih. Ponajprije mi se svidio Owensov promo te to kako je Shane zapravo prihvatio njegove itekako validne razloge i udijelio mu ono što je htio. Veoma dobro.

Najprije su se borili Sami Zayn i Baron Corbin u revanšu s Backlasha. Bio je ovo iznenađujuće kratak meč i Zayn je još jednom prilično neočekivano uzeo pobjedu. No, to nije bilo sve jer mu se Baron osvetio nakon meča pretukavši ga u publici. Bilo je ovo sjajno sve skupa. Zayn je pokupio još više momentuma ovom kratkom pobjedom i napokon izgleda da bi se mogao izvući iz te crne rupe. Corbin, s druge strane, je izgubio jer je opet podcijenio Zaynove mogućnosti, ali je vratio svoj momentum onim što je napravio nakon meča. Odlično odrađeno.

U main eventu smo vidjeli timski meč u kojem su Styles i Nakamura ujedinili snage protiv Owensa i Zigglera. Bio je ovo dosta dug meč, nešto što nisam očekivao, no drago mi je da su dobili toliko vremena. Sam meč je bio prilično dobar. Naravno, sama sredina je bila dosadna jer je bila ispunjena dominacijom Zigglera i Owensa, no završnica je bila klasično jako zabavna i na kraju je vrijeme prošlo. Styles i Nakamura su pobijedili, što je nekako bilo očekivano. Scena nakon meča gdje je Styles promatrao Nakamuru dok radi svoju pozu govori sve – bliži nam se njihov okršaj. Mislim da nećemo čekati niti WrestleManiju niti sljedeću godinu nego bismo ga mogli dobiti već na SummerSlamu. Do Money in the Banka će raditi slow burn gradnju za ovaj meč, a onda kad se približimo SummerSlamu, trebalo bi krenuti pravo.

Modni Policajci su još jednom ukrali show. Najprije su se htjeli maknuti s dužnosti policajca jer su mislili da su razočarali Shanea na Backlashu, no onda ih je Shane stavio u singles mečeve protiv Usosa. Najprije je Breeze pobijedio Jeya nakon što ga je Fandango pošpricao pištoljem na vodu, a onda je Fandango pobijedio Jimmya, a sve to se dogodilo u manje od dvije minute. No, to nije bilo sve, Breeze i Fandango su onda izazvali Usose na meč za titule, a to su i dobili. Nažalost, nakon prilično zanimljivog kratkog meča, ipak su ovdje izgubili.

Bilo je ovo izvanredno, komično i zabavno te je pokazalo zašto Breeze i Fandango ne bi se trebali vratiti na status jobbera nakon ovoga. Čak i ako su izgubili, nema veze, nastavite ih graditi, dodajte još jedan tim u cijeli proces i imamo Triple Threat na MITB-u.

Becky i Charlotte pobijedile su Natalyu i Carmellu u prosječnom meču. No, sama pobjeda je bila logična jer su izgubile na Backlashu, a ovdje im treba momentuma jer ćemo sljedeći tjedan vidjeti 5-way meč kojim će se odrediti novi izazivač.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Punjabi proslava"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*