SmackDown pregled – Promjena plana

Kao i Raw, ovotjedni SmackDown se također emitirao iz Glasgowa, Škotske. No, postoji i jedna razlika u svome tome – SmackDown je i ovaj tjedan bio bolji, jednostavniji i progresivniji show od Rawa. I dok je Raw ovaj tjedan čak uspio biti prosječan, SmackDown je nastavio sa svojom standardnom kvalitetom, a to je dobar show.

Show smo započeli s AJ Stylesom koji se najprije osvrnuo na završetak prošlotjednog meča protiv Ambrosea, no onda se prebacio na ono važnije, a to je dovesti svoj Survivor Series tim u red. Svi su se pojavili u ringu, pa čak i James Ellsworth koji nije dio tima. Styles i Ambrose ušli su u žustru raspravu, no onda je Shane došao u ring kako bi smirio situaciju. Najavio je six man tag meč za kasnije, a onda i rekao kako će Ellsworth biti maskota njihova tima. Ovo je bilo nešto sličnije onom segmentu koji je započeo i Raw, no ovaj je tekao dosta prirodnije, dio s Ambroseom i Stylesom je bio dobar, Shane je dao solidan motivacijski govor, što je puno bolje od onoga vikanja Stephanie na svoj tim, a i nismo za kraj večeri vidjeli meč u kojem se svi međusobno bore, što smo vidjeli na Rawu i nije imalo apsolutno nikakve logike. Ellsworth kao maskota zvuči u redu, vidjet ćemo hoće li on imati kakvog utjecaja na rezultat meča.

U six man tagu za kraj večeri borili su se Wyatt obitelj (Harper, Wyatt i Orton) protiv Ellswortha, Ambrosea i Kanea. Bio je to jedan solidan meč u kojem smo dobili prvi pogled na novu Wyatt obitelj koja sada uključuje i Ortona. Malo je čudnu vidjeti Ortona s njima, ali sada su malo stagnirali s tom pričom zbog Survivor Seriesa, vidjet ćemo kako će se to rasplesti nakon njega. Drago mi je i da su Wyatti uzeli pobjedu, a Ellsworth je pretrpio pin za svoj tim jer se sam stavio u meč, tako da ovo Ambrosea i Kanea ne oštećuje. I za kraj saznali smo veliku najavu večeri – zbog toga što Corbin neće biti dio Survivor Series tima (o čemu nešto više kasnije), njega će zamijeniti Shane McMahon! Ovo je prilično iznenađujuća odluka koja je na prvi pogled malo glupa pošto je SmackDown, kako je i sam rekao Shane, mjesto gdje se dobiva prilika, a ako autoritet stavi sam sebe u meč ispred cijelog rostera, to onda baš i ne izgleda tako. Ali, možda imaju neki dobar razlog za to, moraju imati zapravo, i vidjet ćemo koliko će ulogu Shane zapravo imati u tome meču.

Becky i Alexa napokon su imale meč za Women’s titulu. Baš kao što sam i očekivao, bio je to jako dobar meč s veoma fluidnim hrvanjem, dobrom psihologijom i napetom završnicom. Za razliku od većina Banks/Charlotte mečeva, ovaj nije sadržavao niti jednu značajniju pogrešku koja je vidljiva ‘prostim okom’, a i išle su vrlo sigurnim pravcom, nisu radile neke zahtjeve stvari nego su se više bazirale na psihologiju, što se očitovalo u Alexinom odličnom arm worku sredinom meča i  konstantno dobrom sellanju istog od strane Becky. Becky je na kraju pobijedila zahvatom, ali je Alexa imala nogu na užadima, tako da ova pobjeda ipak nije valjana na kraju krajeva, ali je ipak bila pobjeda jer sudac nije vidio. Meni se ovaj kraj jako svidio, Alexa nije oštećena ovim porazom, a i ovakav kraj im dopušta da nastave s ovim storylineom i da vidimo još jedan meč između njih dvije na TLC-u. Volio bi ih vidjeti u Ladder meču tada. To bi bila zanimljiva stipulacija.

Corbin je trebao biti dio gore spomenutog six man taga, ali nije htio sudjelovati u tome meču, pa ga je Shane stavio u meč protiv Kalista, koji je napravio svoj povratak. Na kraju je Corbin napao Kalista prije meča jer Corbin je bio taj koji je poslao Kalista na odmor prije dva mjeseca. No, meč nije krenuo i Corbin je napao Kalista, ali je u jednom trenutku pao i ‘ozlijedio’ koljeno te nije mogao nastaviti, ali je Kalisto krenuo ozlijeđivati njegovo koljeno dok sudci nisu rastavili. Meni se sve ovo svidjelo, Kalisto je napravio svoj povratak i osvetio se Corbinu, no način na koji se Cobin ozlijedio je bio pomalo apsurdan. Ispao je kao totalna budala koja ima problema s kretanjem u ringu, bez obzira što se sve to odvilo na apronu. Mogao ga je Kalisto jednostavno udariti ili ga taktički nadmudriti, a ovako je Corbin pomalo ispao kao budala. Kako god, Corbin time neće nastupiti na Survivor Seriesu. Nisam to očekivao, ali eto.

Curt Hawkins pobijedio je Apolla Crewsa, što je po meni upitna odluka jer Hawkins je prošli tjedan izgubio od Zigglera za sedam sekundi, tko bi povjerovao da može pobijediti Crewsa? Mislio sam da će ovaj brand split pomoći Crewsu, ali izgleda da je još uvijek na istoj razini. Šteta.

Naomi i Natalya imale su meč jer je Natalya htjela naučiti Naomi lekciju, pošto je Naomi prošla u tim bez ikakve prethodne borbe, a Natalya je morala zaraditi svoje mjesto i svejedno izgubila. Nikki Bella je bila na komentatorskom mjestu i Carmella se pojavila tijekom meča, Natalya je pokušala smiriti njih dvije, ali ju je na kraju to koštalo meča. Ovo je bio dobro odrađeno, feud između Carmelle i Nikki se nastavio, Natalya je dobro odradila uloga njihovog trenera, a Naomi je ostvarila važnu pobjedu.

Breezango su pobijedili Vaudevillainse u kratkom meču i uzeli posljednje mjesto u Survivor Series meču. Napokon da su se i oni pojavili na TV-u, drago mi je da su prošli dalje. Njihov novi gimmick policajaca izgleda interesantno, vidio sam neka videa na YouTubeu prije, tako da vidjet ćemo hoće li biti išta od njih.

Još bih se osvrnuo na ovu situaciju, najavili su Miz protiv Zayna za IC titulu i Kendrick protiv Kalista za Cruiserweight titulu za PPV. Ako ikako budu odlučili zamijeniti titule i staviti IC titulu na Raw, a CW na SmackDown, bit će to apsurdna odluka. Staviti IC titulu na Raw nema nikakve logike, vidjeli su da sad titula dobiva dosta pažnje pa žele popraviti show, ali ne znaju da je problem booking. Za što će se onda boriti mid-card kečeri na SmackDownu jer neće svi moći ići na CW titulu? To nema nikakve logike i nadam se da se neće dogoditi.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "SmackDown pregled – Promjena plana"

  1. Smackdown po običaju dobar,ali zaboga zašto se sve opet vrti oko authority figura,zašto jedan
    Hawkins ili Crews nisu dobili mjesto u SD muškom timu?I zašto ako je SD “mjesto gdje svatko dobija priliku”,tu priliku dobio Shane?
    Ovo sve podsjeća na 2014. gdje smo imali tim Cena vs.tim Authority,samo sada imamo “Shane vs.Stephanie 2.runda”.Najprije su se njih dvoje borili oko kontrole nad Raw-om,a sad oko čega?Čiji je brand bolji?Dosta mi je bilo što je Shane dobio 20 i nešto minuta na Wrestlemaniji,a sad i mjesto u timu koje bi dobro došlo nekom od hrvača.
    Bar cure imaju dobar buildup,Ellsworthovo daljnje upletanje u Aj-ev i Deanov feud mora značiti da netko će postati negativac(vjerojatno Dean),zar ne?Jer sve ovo dosad je bilo zbog čega…zbog prodaje majca,možda?
    Volio bih da IK titula ostane na SD-u,i da po mogućnosti ili Sami ili lakoteškaši dođu na Smackdown,Raw ne treba imati i tu titulu.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*