SmackDown pregled – Prah i pepeo

Nakon što je Raw imao jednu od najgorih epizoda u dugo vremena, SmackDown je napravio potpuno suprotno. Imali su jednu od najboljih epizoda do sada. Show je krenuo fantastično, a završio je još bolje o toga. A između smo isto dobivali dobre stvari. Gotovo savršenstvo od epizode. Zaista. Riječi ne čine pravdu. Djela da. Pogledajte ovo.

Idemo započeti pregled s onim što se događalo oko WWE titule. Nakon što su prošli tjedan Harper i Styles pali iz ringa u isto vrijeme i tako pobjednik Battle Royala nije bio odlučen, ovaj tjedan su imali jedan na jedan meč kojim bi se utvrdio Wyattov protivnik na WM. Meč je bio veoma dobar, kao što se to dalo i očekivati. Nije ovo njihovo najbolje izdanje i kada bi dobili priliku na PPV-u, vjerojatno bi imali mnogo bolji meč, no za jedan TV meč, ovo je bilo zadovoljavajuće. Zanimljiva akcija u završnici. Završetak dakako, bio je najzanimljiviji dio. Najprije je AJ Styles pobijedio Harpera, ali je Harperova noga bila na užadima, no sudac nije vidio i sudio je kraj. U to se pojavio Shane, koji je resetirao meč zbog takvog završetka. Styles se pobunio, Harper ga je htio udariti, no umjesto njega je udario Shanea, a Styles je onda uzeo pobjedu u ovom meču za konačan završetak.

Nisam očekivao ovakvu završnicu, a pogotovo ne pobjedu Stylesa. Možda bih više volio da je Harper pobijedio i otišao u main event (nakon ovog poraza ne vjerujem da će ga ubaciti), no bit će zanimljivo vidjeti kako će uspjeti Stylesa, usprkos tome što je ostvario pobjedu i ima meč za titulu po pravilu, skrenuti na drugi put, a taj drugi put je vjerojatno feud sa Shaneom. Imali su kratku konfrontaciju na Talking Smacku koja nam daje naznake da Styles ipak neće ići na pojas na WM nego će boriti Shanea. Ovo je sve skupa bilo zanimljivo, postavili su podlogu za Shane-AJ feud te me interesira kako će to dalje teći. Ako Harpera neće ubaciti u meč za pojas, nadam se da će imati neko pristojno mjesto na cardu jer je to zaslužio. Iako, opet, najidealnije bi bilo da su ga ubacili u meč Ortona i Wyatta.

No, neću se mnogo žaliti na to. Ponajprije nakon što sam pogledao ovo što ću sada komentirati. Wyatt je izašao van i krenuo govoriti o Stylesu, s obzirom kako je on trebao biti sljedeći njegov protivnik na WM, no nije obraćao pozornost na onog čovjeka koji je odbio boriti se protiv njega na WM, Randya Ortona. No, upravo taj čovjek se u tom trenutku pojavio na ekranu u onoj kolibi u kojoj je Wyatt provodio mnogo vremena. Na podu su bili crvi, a ispod crvi je navodno bila Abigail, zakopana u zemlji. Orton je tada naglasio kako mu je Wyatt uručio povjerenje i ključeve svoga kraljevstva, no kako će mu ovaj to kraljevstvo zauzvrat spaliti, a s time će i sestra Abigail postati samo prah i pepeo. Orton je zatim polio cijelu kolibu benzinom, a onda i mjesto gdje su bili crvi, izašao iz kolibe i zapalio ju. Wyatt je na to potpuno poludio jer se prvi puta osjećao bespomoćnim i bez ideje kako bi uzvratio udarac.

To je bio taj segment. To je bilo nešto predivno. Vjerojatno nešto najbolje što sam vidio u zadnjih nekoliko godina. Toliko je bilo dobro da je naprosto nevjerojatno da su to napravili. Obožavam ovu priču, a sada su je opet podigli na novi i viši nivo. Nevjerojatno. Svi smo znali da će kad-tad Ortonov napad na Wyatta doći, ali da će biti na ovaj, potpuno over-the-top način, što zapravo priliči Wyattovu karakteru i što se WWE godinama bojao napraviti s njime, oni su to sada napravili. Zaista, zaista fantastično. Cijela ta priča kako je Wyatt vjerovao Ortonu, kako mu je povjerio ključeve u svoje kraljevstvo i kako ga je Orton na kraju samo nasamario i oduzeo mu ono što je Wyattu najviše vrijedilo. Zaista predivan segment. Bit će ljudi kojima se ovo neće svidjeti i ja razumijem zašto, no WWE je napokon napravio ono što se s Wyattovim karakterom bojao napraviti cijelo ovo vrijeme. Znači li ovo da Abigail više ne postoji? Kako će to utjecati na Wyatta? Je li ovime Orton uspio postati gospodar, a Wyatt njegov rob koji nema snage uzvratiti udarac jer ne zna kako? Moram pohvaliti i Wyattovu reakciju na sve to, zaista je prodao taj trenutak na fantastičan način. Sada mogu komotno učiniti Wyatta pozitivcem u ovoj situaciji jer je Orton izdao Wyattovu dobroćudnost i povjerenje. Jedva čekam ovaj meč.

Još jedan izvrstan segment dogodio se na početku showa kada je Miz ugostio Cenu na Miz TV-u. Miz najprije nije dopustio Ceni da govori jer je on ima mnogo toga za reći. Kazao je kako Cena zapravo nije taj koji predstavlja WWE danas, nego je on taj koji radi intervjue i javno predstavlja kompaniju tijekom raznih događaja te kako je on učinio SmackDown popularnim u ovih nekoliko mjeseci. Zatim je Cena dobio vrijeme da govori i uzvratio je na najbolji mogući način. Cena je kazao kako Miz ne zna tko je on nego kopira druge ljude i njihove osobnosti. Kazao je kako nije taj koji igra na prijevaru i koji je navikao igrati samo na visokoj razini, jer da je tako, ne bi sada stajao u ringu s Mizom. No, zatim pokupio ono što su i mnogi prije njega pokupili, a to je šamar od Maryse. No, onda se pojavila Nikki Bella koja je utrčala u ring, na što su Miz i Maryse odmah pobjegli.

Neki će reći kako je ovaj segment kopija Ceninih dosadašnjih feudova u kojima dođe netko tko želi skinuti Cenu s vrha, ali na kraju ne može. Dok se mogu složiti, opet ću reći da je ovo drugačija situacija. Najprije, ovaj feud je već nakon jednog segmenta neusporedivo zabavniji od bilo koje stvari koje su napravili u svome feudu prije nekoliko godina. Drugo, Miz zapravo ima razloga osporavati sve što Cena radi. Jer dok je Cena snimao film, Miz je uzdizao IC titulu u visine. Dok je Cena snimao filmove, on je imao odlične mečeve. I sada se odjednom vratio, želi titulu, želi main event WrestleManije, a netko poput Miza bude zanemaren. Ovdje je nešto drugo situacija nego što to recimo bio feud sa Stylesom. Ponajprije jer Miz nije indy kečer. Miz je čisti WWE kečer koji je prošao kroz sve ono što je i Cena prošao, no nije dobio ona priznanja koje je Cena dobio, čak i sada kada Cena više nije full-time kečer, dok je Miz tu svaki tjedan. Uz to imamo Maryse i Nikki Bellu u cijeloj toj priči, što bi također trebalo biti zanimljivo. Ako do sada niste bili zainteresirani za ovaj feud, evo vam razlog da budete. Ponavljam opet, ovaj feud je već deset puta zanimljiviji nego onaj prije šest godina, ponajprije jer je Cena mnogo zanimljiviji nego tada, a Miz je zapravo izgradio fantastičan karakter tijekom protekle godine i sada njihov feud izgleda mnogo, mnogo bolje.

Becky Lynch i Mickie James imale su solidan 2/3 falls meč koji je završio kada se pojavila Alexa Bliss, no iako je htjela omesti Becky, zapravo joj je pomogla da uzme svoj drugi fall u meču i tako odnese pobjedu. Zanimljiv završetak koji postavlja potencijalni feud između Alexe i Mickie za WrestleManiju. Iako je vjerojatno da ćemo vidjeti 4-way meč za pojas, s obzirom kako je Becky ovdje ostvarila pobjedu, a kasnije u backstageu je Natalya najavila kako ide na titulu. Bit će zanimljivo sve skupa. Što se tiče samog meča Becky i Mickie, možda su trebale dobiti malo više vremena jer je ovo moglo ispasti mnogo bolji s ovakvom stipulacijom, iako nisam ostao razočaran baš.

Ambrose je trebao imati meč s Hawkinsom, no udario mu je Dirty Deeds prije meča, a onda prozvao Corbina. Corbin se pojavio na ekranu i rekao kako Ambrose voli bol, a on je onaj koji ju dijeli. Ambrose je zatim kazao kako Corbin nije trebao započeti ono što ne može završiti, a ovo između njih je daleko od kraja. Zanimljiv kratki segment koji je bio nužan, s obzirom kako ih do sada nismo čuli u međusobnom okršaju na mikrofonu. Konfrontacija je bila solidna, sve u svemu sam ostao zadovoljan. Vjerojatno će imati meč na WM, čemu se veselim. Nadam se da će dobiti stipulaciju jer to ima šanse biti super meč.

Dolph Ziggler i Apollo Crews su imali solidan Chairs meč. Većina meča je bila isprazna i recimo ovaj se meč ne može pariti s onim sjajnim Kalisto/Corbin mečom s TLC-a, no bilo je nekoliko kreativnih spotova na kraju. Ova pobjeda za Zigglera je bila nužna. Pitam se sada kamo će s njima ići i hoće li se ovo ikako otegnuti do WM.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Prah i pepeo"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*