SmackDown pregled – Povratak nagrade za sudjelovanje

Još jedan SmackDown iza nas, još jedna pobjeda za dotični show u borbi dvaju brandova. Standard kao i uvijek, pokoji dobar meč, segment i razvoj gotovo svake priče.

Show smo otvorili s Ambrose Asylum segmentom i novim Interkontinentalnim prvakom, Ambroseom. Umjesto Mitcha, za ukras je na stolici bila umjetna aligatorska glava. Segment je zaista bio super. Pazili su na detalje što mi se izrazito svidjelo. Prvo, Miz je došao prije nego ga je ovaj mogao najaviti. Super. Svaki puta kada je Dean Ambrose bio gost na Miz TV-u, uvijek je dolazi prije nego bi bio najavljen, zašto to Miz sada ne bi učinio Ambroseu? Drugo, super je ovo što su napravili s Mizovom nagradom za sudjelovanje. Ambrose mu je vratio natrag jer je ovaj puta on bio onaj koji je pokušao nešto napraviti, ali nije uspio. To je neki detalj kojeg se u Raw kreativnom timu sigurno ne bi niti sjetili. Oni bi i zaboravili da je ta nagrada za sudjelovanje uopće postojala. Miz je pokazao odličnu agresivnost kada je napao Ambrosea. Onaj pokušaj šamaranja Maryse je isto bio super, ponajprije jer je udarila krivog, odnosno Miza i jer je zbog toga Ambrose i njoj dao nagrdu za sudjelovanje jer…barem ga je pokušala udariti. Zaista odličan segment za otvoriti show. I da, obojica su najavili da su u Rumbleu, što je bilo nužno jer se do sada glavna priča oko Rumblea vodi na Rawu.

Jedna od stvari koja mi se i ponajviše svidjela na showu je bila tučnjava Nikki Belle i Natalye. Trebale su imati meč, ali Nikki nije htjela samo meč, htjela je tučnjavu i to je dobila. Cijeli njihov feud je pomalo cheesy, ali meni dosta dobar, no ovo je bilo i više nego odlično i potrebno. Obje su pokazale fantastičnu dozu agresivnosti tijekom brawla i činjenica da su ih sudci trebali rastavljati je još i više pomogla. Odličan način da se sačuva ovaj meč za neki drugi puta a pritom doda ogroman momentum na njega.

Dolph Ziggler je ovaj tjedan imao meč s Kalistom nakon što ga je prošli tjedan napao. Meč je bio prilično dobar s većinskom dominacijom Zigglera kako je i trebalo biti jer je dobro pokazao taj svoj novi heel karakter. I nemam ništa protiv toga što je Kalisto uzeo pobjedu. Ova pobjeda za Kalista je odlična i nužna, a poraz za Zigglera još više produbljuje tu priču oko njega i njegove promjene karaktera jer nije dovoljan sam heel turn kako bi krenuo pobjeđivati. Nakon meča je Ziggler krenuo prebijati Kalista stolicom, a onda je došao i Crews u obranu, no i on je doživio istu sudbinu. Izvrstan segment nakon meča. Baš mi je drago što je Crews dobio nešto da radi. Bit će ovo zanimljivo u nastavku.

SmackDown Tag Team titule bile su branjene na ovoj epizodi kada se se Alphe borile protiv Wyatta. Meč je bio dosta dobar, jako mi se svidjela dominacija Wyatta i nekoliko hope spotova Alphi. Na kraju je završnica bila vrlo zanimljiva jer smo dobili potencijalan hint na raspad Wyatta kada je Harper non-stop dolazio na apron iako nije bio u meču, što je zasmetalo Ortonu koji ga je uz pomoć Gablea otjerao s njega. Ipak, Harper je još jednom uspio doći ondje, što je ovaj puta omelo Ortona i Alphe su zadržale titule. Nakon meča je Harper još i slučajno udario Wyatta nakon što je opet došlo do nesuglasica između Ortona i Harpera te ih je Wyatt nakon toga napustio obojicu i otišao.

Moram priznati kako mi se ovo izrazito sviđa. Alphe su dobili dosta momentuma ovom pobjedom na Wyattima, iako ona nije bila potpuno čista, ali oni su samo iskoristili situaciju i nisu pobijedili prljavo svojom zaslugom. Sada napokon možemo započeti taj feud između njih i Usosa. S druge strane, ovo s Wyattima što rade je jako zanimljivo. Sada nas zapravo pokušaju natjerati na to da Orton neće biti taj koji će izdati Wyatte nego je on zapravo u ovoj situaciji bio najlojalniji svom timu od svih, a Harper je bio taj koji je htio udariti Ortona i na kraju udario Wyatta, dok ih je Wyatt odlučio napustiti. Dosta nepredvidljiva situacija što se tiče potencijalnih mečeva jednom kad se raspadnu. Sviđa mi se to.

Idući tjedan dobit ćemo Steel Cage meč između Alexe i Becky za titulu! Jako mi se svidio backstage segment kojim su to najavili. Ne volim Steel Cage stipulaciju, uglavnom zbog glupih i nelogičnih vrata i treba ih potpuno izbaciti iz mogućih načina kako pobijediti u tom meču. Ali, vidjet ćemo kako će to ispasti.

Carmella je imala meč s CJ Lunde. S jedne strane je ovo bilo dobro jer su nastavili tu čudnu priču između Carmelle i Ellswortha. Uz to mi je i drago što koriste lokalne wrestlere za omalovažavanje jer ovaj CJ Lunde je zaista bila presmiješna izgledom. No, sam meč je bio prilično loše odrađen.

John Cena i Baron Corbin imali su meč u main eventu i bio je solidan. Nisam očekivao nešto pretjerano dobar meč od njih, ali bio je dobar za ono što je bio jer su se više fokusirali na Stylesa koji je bio za komentatorskim stolom i Corbinovom pokušaju dokazivanja kako je on spreman za osvojiti Rumble i izazvati Stylesa za pojas. Cena je osvojio meč potpuno čisto i čak na prilično lak način jer nije bilo mnogo zapleta u završnici. Možda je i ovo čak bolji rezultat jer Cena je zadnji puta tko zna kad pobijedio u meču na TV-u (mislim da je posljednja pobjeda bila u Tag Team meču s Ambroseom protiv Miza i Stylesa nešto prije No Mercya) tako da mu je ova pobjeda nužno potrebna s obzirom kako izaziva Stylesa za pojas na Rumbleu. Corbin ovom pobjedom neće ostati toliko oštećen, malo mu je zaustavljen momentum, ali je ipak izgubio od Cene.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Povratak nagrade za sudjelovanje"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*