SmackDown pregled – Povratak Mark Henrya

SmackDown je započeo s Daniel Bryanom. Bryan je imao dobar promo. Zvučao je kao da mu ta IC Titula itekako znači. Bryan stavlja sebe u meč za IC Titulu na WM, ali odmah nakon toga Barrett ga prekida. Barrett je imao kratak promo jer ga je Ziggler prekinuo. Ziggler je imao nešto duži promo pa mu je bio ok. Harper ga je prekinuo. Harperu je ovo izgleda prvi put da priča na mikrofonu. Što je dosad pričao, pričao je u promoima u backstageu. Harper je rekao samo jednu rečenicu. Ambrose je zatim izašao i imao solidan promo. Rekao je da ne moraju čekati WrestleManiju i da mogu malo pomiješati stvari sada u tome ringu. Prije nego što su petorica u ringu uspjeli stupiti u tuču, Stardust ih je prekinuo. Stardust je tražio titulu, a Truth je odmah izašao. Truth nije došao u ring nego je stajao na rampi s titulom. Truth i Barrett su imali ok konfrontaciju. Zatim su se svi tukli u ringu te su pozitivci izbacili negativce i gledali se u ringu. Uglavnom, dosta dobar segment. Sva sedmorica su dobila vremena na mikrofonu, pa makar i malo. Sviđa mi se građa za ovaj meč. Napokon nešto dobro za IC Titulu.

 

Tyson Kidd, Cesaro & Los Matadores vs The Usos & New Day – ***

Jako mi se svidio ovaj meč. Nije trajao Bog zna koliko, ali akcija je kroz cijeli meč bila brza i jako zabavna. Sasvim sigurno je da ćemo gledati ova četiri tima u 4-Way meču na WM za Tag Team titule. Svidjelo mi se što su negativci dobili. Ne znam baš otkad su Matadoresi negativci, ali jesu pošto su u timu s Kiddom i Cesarom, valjda. U ovome meču su koristili svoju magiju sličnosti i tako ostvarili pobjedu za svoj tim. Ovo će biti dosta dobro na WM.

 

Ryback vs The Miz – *3/4

Prije meča imali smo dobar backsatge segment s Mizom i Mizdowom. Mizdow je upozorio Miza na Rybacka, ali ga ovaj nije slušao. Naprotiv, zapovjedio mu je da ostane u backstageu. Ok je bio meč, ali publika je više marila za Mizdowa. Očekivana pobjeda Rybacka. Izgleda da ništa od Miz vs Mizdow za WM. Vjerovatno ćemo taj turn Mizdowa vidjeti na WM ili eventualno na Raw-u poslije WM pa ćemo na Extreme Rulesu imati taj njihov meč.

 

Roman Reigns/Mark Henry segment

Reigns je izašao van i imao promo koji nije bio ništa posebno. Rekao je ono što je rekao u intervjuu na wwe.com prije nekoliko tjedana i na Raw-u par puta, a to je da može pobijediti Lesnara i da mrzi kad mu ljudi kažu da nešto ne može. Henry je imao solidan promo govoreći o poštovanju i stalno prekidajući Reignsa kad bi što god htio reći što mi se svidjelo. Henry se postavio kao iskusan čovjek koji zna što treba u ovakvim situacijama i bio ljut na Reignsa što sve to ignorira. Henry je zatim gurnuo Reignsa, a Reigns mu je vratio Superman Punch. Zatim, dok se Henry ustajao kod zaštitne ograde, Reigns mu je udario Spear kroz nju. Zatim je još jednom ponovo da može i hoće pobijediti Lesnara. Kul segment. Poslije na showu smo imali backsatge segment s Henryem koji je rekao samo da je želio vidjeti je li Roman Reigns zapravo spreman za taj meč na WM.

 

Paige & AJ Lee vs Cameron & Summer Rae – *1/4

Ništa posebno meč jer nije dugo trajao. Paige i AJ očekivano pobjeđuju. Poslije meča, Belle, Paige i AJ su se derale jedno na drugu i umalo ušle u borbu, ali ipak nisu. Mislim da su malo pogriješili što su ovaj meč najavili ovako rano između Bella, Paige i AJ i to odmah nakon povratka AJ. Glupo je jer tada nismo znali još je li AJ zaista želi pomoću Paige nakon što su pola prošle godine provele u prevrtljivim odnosima. Meč bio trebao biti ok, barem.

 

-Prikazan je Orton intervju. Uglavnom, to je onaj s wwe.com samo što je malo uređen i dodani su isječci iz Ortonovog brutalnog napada nad Rollinsom na Raw-u. S obzirom da su na Raw-u najavili Ortonov povratak na SD, očekivao sam više a ne intervju.

 

Dean Ambrose, Daniel Bryan & Dolph Ziggler vs Bad News Barrett, Luke Harper & Stardust – ***1/4

Jako dobar meč. Čak i bolji nego prvi tag team meč na showu. Stvarno je bilo zabavno. Završnica je bila jako, jako dobra. Ovo će biti odličan meč na WrestleManiji. Ako u običnom meču mogu napraviti ovakvu zabavu, što će biti kada u igru dođu i ljestve? Pozitivci pobjeđuju. Cole je poslije meča napravio intervju s Bryanom, Zigglerom i Bryanom. Odlično su ovo izveli. Ziggler i Ambrose su nazvali Bryana govnom. Hahaha. Jako dobro su pokazali ljubomoru između sebe. Dosta dobro je bilo.

 

Jako dobar SmackDown. Dva tag team meča su bila jako dobra, a situacija oko IC titule je i dalje odlična. 7.25/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "SmackDown pregled – Povratak Mark Henrya"

  1. Kako može Dolph Ziggler biti u oba tima 😀

Leave a comment

Your email address will not be published.


*