SmackDown pregled – Povratak Ambrose Asyluma

Posljednji SmackDown prije TLC-a je iza nas, a donio nam je mnogo toga. Vidjeli smo samo tri meča, koji su bili prilično kvalitetni, no ovaj show je bio građen na segmentima, i to veoma kvalitetnim segmentima. Super show.

Ambrose Asylum segment napravio je svoj povratak kada je Dean Ambrose ugostio James Ellswortha, no imao je i nenajavljenog gosta, AJ Stylesa! Stavimo ono malo komedije s početka na stranu, dobio sam ono što sam htio od ovoga, jedan ozbiljan segment s odličnom konfrontacijom Ambrosea i Stylesa. Ambrose je priznao kako je sve ovo radio da se uvuče Stylesu pod kožu. Isto tako je i brawl bio super i sviđa mi se kako je AJ ispao dominantan u segmentu, a onaj Styles Clash sa stepenica je bio brutalan! Odličan payoff Stylesa za sve ono što mu je Ambrose učinio u zadnjim tjednima, no takvo nešto mu je bilo potrebno nakon prošlotjednog poraza od Jamesa. Ellsworth je na kraju završio u bolnici, a Ambrose je obećao da će se osvetiti za to.

I da bi stvari postale još bolje, vidjeli smo još jedan izvanredan backstage brawl Stylesa i Ambrosea u kojem je Ambrose kao manijak napadao svoga protivnika u nedjelju. Napravili su zanimljiv zaplet ovdje. Ellsworth će se vjerojatno pojaviti na TLC-u, a sada je pitanje na čiju će stranu stati. Naravno, bilo bi logično da pomogne Ambroseu, ali što ako napokon shvati da ga Ambrose koristi samo kao pomoćni točak protiv Stylesa? Što ako shvati da sve ovo nije vrijedno i jednostavno se osveti Ambroseu za ovo što mu se dogodilo? Ostaje sve to vidjeti, a ja jedino mogu reći da jedva čekam njihov meč.

U main eventu, American Alpha se borila protiv Wyatta i Ortona, a pobjednik bi onda otišao protiv Rhyna i Slatera na TLC-u. Kao prvo, želio bih reći kako mi je drago da je ovaj meč dobio svoje mjesto u main eventu zato što nikako nije razočarao. Super odrađena akcija ispunjena dominacijom i Ortona i Wyatta, što je zapravo bilo užitak za gledati jer pomaže njihovom storylineu, ali sam zapravo uživao gledajući ih zajedno. Alphe su odlične što se tiče ovakvih mečeva, i ovaj puta su napravili uzbudljivu završnicu, no iako se mislilo da će pobijediti, pojavio se Luke Harper i koštao ih pobjede. Potpuno sam za to da Wyatt i Orton osvoje titule. Alphe će doći na svoje, bit će super ako osvoje titule na nekom većem PPV-u poput WrestleManije, no zaštićeni su u ovom porazu, a pritom su pružili velik otpor Wyattima. Meni je to super booking.

No, želio bih se dotaknuti još jedne teme ovdje, a to je Luke Haper. Da, imao je meč protiv Kanea ranije, i da izgubio je, ali ja neću biti ljut oko toga poraza ako će ići u onom smjeru u kojem želim da idu. Otkako se Orton pridružio Wyattu, Harper je bačen na stranu. On sumnja u sve ono što Orton radi, ali Wyatt pak Ortonu slijepo vjeruje. Jedan očiti primjer je upravo to što su Orton i Wyatt išli na Alphe. Dok, s druge strane, nitko nije ni pokušao pomoći Harperu protiv Kanea. To je zanimljivo i sada bi mogli ići tom pričom da Harper shvaća kako ga Wyatt zanemaruje a vjeruje Ortonu, da bi na kraju bio u pravo što se tiče toga da ne treba vjerovati Randyu, jednom kada ovaj okrene leđa Wyattu. Zanimljivo, u svakom slučaju.

Becky Lynch i Alexa Bliss su i ovaj puta imale potpisivanje ugovora prije njihovog meča na TLC-u. Još jednom mi se segment jako svidio. Izgleda da Dunn ipak nije mogao spriječiti da Becky priča na TV-u. Alexa je izvanredna, dobiva prirodne negativne reakcije, a kada se čini da segment malo postaje dosadan, ona opet uspije probuditi publiku i natjerati ih da zvižde. Tuča je bila fantastična i na odličan su način uveli stol u cijelu priču, kako bi postavili kasnije najavljeni Tables meč između njih dvije na PPV-u. Ja nisam očekivao da će njih dvije dobiti stipulaciju, pošto već imamo No DQ meč Nikki i Carmelle, ali je brawl bio odličan, publici se svidjelo što su koristili stol, a sada ostaje vidjeti kako će odraditi tu stipulaciju. Za razliku od Sasha/Charlotte feuda, opet moram reći da je ovaj feud bookiran mnogo jednostavnije i smislenije, traje već mjesecima, a prvak se još nijednom nije promijenio, dok je priča jasna i segmenti se odrađuju bez puno kompliciranja. Isto tako će ovo biti tek njihov drugi meč.

Carmella i Nikki su također imale kratki segment u kojem se Carmella obratila Ceni o tome kako će izgledati njegova cura nakon TLC-a. Nikki se naravno pojavila i napala Carmellu. Očigledno je da se ovaj feud završava na TLC-u i meni je drago zbog toga, a ova stipulacija poslužit će kao odličan završetak. Što se tiče segmenta, bio je u redu, nisu odužili i Carmellin promo je bio solidan, ali se nikako ne može usporediti s Becky ili Alexom što se tiče toga.

Ziggler i Kalisto pobijedili su Corbina i Miza diskvalifikacijom kada je Corbin udario Kalista stolicom. Meč je bio zabavan, uveli su i ljestve i stolice na dobar način, što znači da smo dobili mali preview onoga što će se dogoditi na TLC-u. Jednostavan, ali efektivan booking.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Povratak Ambrose Asyluma"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*