SmackDown pregled – Potapšaj ga po glavi

Niti SmackDown, kao ni Raw, nije odradio baš sjajnu i bajnu go-home epizodu za WrestleManiju. Da ju preskočite apsolutno ništa ne biste propustili. Bilo je par zanimljivih segmenata i mečeva koji nisu pomakli priču, ali su bili solidni za ubiti vrijeme jer izgleda da su go-home epizode postale ubijanje vremena. Što nužno ne mora biti loše ako si prije toga odradio build ono baš kao po špagi. Ali kad to sve skupa izgleda labavo, onda ipak moraš malo bolje odraditi tu zadnju epizodu. No, ulaznice za Maniju su gotovo rasprodane tako da im je svejedno.

Styles i Nakamura ovaj tjedan su u main eventu ujedinili snage protiv Gablea i Benjamina nakon što je Nakamura prošli tjedan imao meč s Benjaminom gdje je došlo do konflikta između ove četvorice pa su Nakamura i Styles stavljeni na test da se vidi mogu li oni to zajedno. Prije toga bih htio istaknuti dva mala intervjua/promoa koje su imali Nakamura i Styles tijekom showa. Nije bilo Bog zna što novoga ili fantastičnoga, ali drago mi je da se dogodilo. Jer kad sam vidio da su najavili da će ovaj meč dogoditi, pomislio sam ‘pa zar neće napokon imati jedan segment kako spada’. Tako da mi se svidjelo što su odradili intervjue te.

Meč je bio prilično solidan i išao je u predvidljivom smjeru. Vidljivi konflikti između Nakamure i Stylesa ne u smislu da oni ne mogu raditi jedan s drugim, nego da se jedan drugom jednostavno žele dokazati pa provociraju jedan drugog putem izvođenja poteza na protivnicima. To što su pobijedili je apsolutno ispravna odluka, ne bi nikome dobro došao poraz, a taj poraz pak neće oštetiti Gablea i Benjamina. Meni se kraj meča izuzetno svidio kada je Styles došao skroz do Nakamure i odande izveo Forearm.

Segment poslije meča bio je identičan onome od prošlog tjedna, samo što su ovdje uloge bile obrnute, Styles je sada bio taj koji je lažirao Forearm na Nakamuri i onda ga potapšao po glavi. Solidno odrađeno, iako će netko reći da je pomalo ridikulozno što se oko tapšanja builda ovako velik meč. Od tog meča čim se najavio se znalo što on predstavlja i kako će točno sve to skupa izgledati. Ovo zapravo nije meč koji će biti nešto užasno puno građen. Jer premalo je vremena da se rade neka velika odstupanja od karaktera obojica ako nemaju u planu to napraviti dugoročno, a očito nemaju. Tako da je ovo zapravo solidno odrađeno, stvoren je mali konflikt između njih dvojice, mi nismo nužno drastično više uzbuđeni za meč zbog toga, ali ipak je nešto odrađeno.

U početnom segmentu su se Bryan i Shane McMahon pomirili i zagrlili. Generalno, ovdje su baš kupovali vrijeme jer je ovo totalno moglo biti suženo na jedan trominutni backstage segment. Ja sam mislio da će se ovdje pojaviti Owens i Zayn, ali na kraju nisu pa je samo segment sveden na Bryana i Shanea. Nije promo work bio loš, premda mislim da je Shane u jednom trenutku zaboravio skriptu kada je krenuo čupati nešto po mikrofonu pritom davajući znakove Bryanu da očigledno baš i ne zna što dalje. Ali sve skupa, moglo je proći i bez ovoga, odnosno ustupiti vrijeme nečem drugome.

U drugom dijelu showa su kroz publiku došli Zayn i Owens i krenuli lupati gluposti u najboljem mogućem smislu. Svašta su govorili, više se ni ne sjećam što, ali bilo je genijalno i užasno zabavno za gledati. Pojava Shanea i Bryana nije bila nešto posebno značajna, ali mislim da se čisto formalno trebala dogoditi. Ali Zayn i Owens su bili highlight ovog segmenta.

Natalya i Charlote imale su još jedan solidan meč koji je opet prekinut pokušajem Carmellinog unovčenja kovčega i sve je išlo gotovo identično kao i prije dva tjedna, samo što ovaj puta Charlotte nije pala na istu foru nego je uspjela kontrirati Roll-up Natalyje i prebaciti u Figure Eight za pobjedu. Ništa naročito posebno ovdje, malo i glupo čak što su išli odraditi meč na istu foru, bolje bi bilo da je kraj bio čist, ali eto. Barem je Charlotte pobijedila. I da, Carmella je dosadna, ali baš dosadna.

Konfrontacija Charlotte i Asuke nakon meča, opet, bila je čista formalnost. Nije se ništa novo saznalo, ali eto, u redu je što su se barem vidjele prije WrestleManije. Ali mi je drago što su obje bile u finalu Mixed Match Challengea i što su se ondje sukobile.

Rusev i Jinder Mahal, nekada partneri, a sada protivnici. Kratak meč koji nije bio ništa posebno, ali mi je drago što je Rusev uzeo pobjedu i nadam se da stvarno osvaja titulu na WrestleManiji. Roodeovo i Ortonovo međusobno pogledavanje nakon meča bilo je solidno, nekako ipak su odlučili centar pažnje posvetiti njima, ali se ja baš zato nadam da Rusev osvaja u nedjelju. Čovjek je mega popularan i bilo bi šteta to ne iskoristiti.

Ovaj 8-man tag služio je kao preview za Andre The Giant Memorial Battle Royal i eto, dogodio se. Ništa posebno jer me ionako nije briga za taj meč. Corbin je ovdje izvukao najdeblji kraj što znači da ne osvaja u nedjelju.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Potapšaj ga po glavi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*