SmackDown pregled – Polufinale turnira za Tag Team titule

  • 7/10
    WWE SmackDown 6.9.2016. - ocjena - 7/10
7/10

Prošao je i zadnji SmackDown prije Backlasha te su sad sve oči uprte o dotični Pay-Per-View. SmackDown je još jednom uspio stvoriti dobar hajp za show. Neke su priče dobile malo progresa, imali smo par zabavnih konfrontacija, a i neki mečevi su bili solidni.

 

Glavna točka večeri koja je ujedno i završila show je bila konfrontacija između Ambrosea i Stylesa. Ovaj segment me je nekako podsjećao na ono što smo vidjeli između Ambrosea i Zigglera u zadnjih nekoliko mjesec i bilo je odlično. Ambrose je još jednom bio onaj koji je pokušao spustiti Stylesa na zemlju i odmah prije meča ga demotivirati kako u meč ne bi ušao sa visokim samopouzdanjem i sigurnošću da će ugrabiti pojas. Isto tako mi se svidio i taj dio gdje je dao obični pehar Stylesu jer je to jedina nagrada koju će Styles od Ambrosea primiti, a onda kasnije rekao kako se nagrade poput WWE titule ne dijele onima koji su na drugome mjestu. Bio je to odličan odgovor na jednako dobar promo Stylesa koji je još uvijek siguran u sebe i osvajanje titule na Backlashu nakon što je pobijedio velikog John Cenu. Udarac u međunožje za kraj je bio odgovor na ono što je Ambrose napravio prošli tjedan. Dobar kraj, iako bih možda više preferirao da smo vidjeli nekakav intezivni brawl između njih dvojice u kojemu bi ih sudci morali rastavljati.Jako sam uzbuđen za ovaj meč, ponajprije jer nemam pojma kako bi mogao završiti. Ali siguran sam da će meč biti dobar i da će se njihov feud produžiti i nakon Backlasha te s time postati još bolji nego što sad je.

Žene su pak otvorile show kako bi zajedno s Bryanom pričale o nadolazećem Six Pack Challenge meču za titulu. Jedna je promjena u meču – dodana je eliminacijska stipulacija. To mi se sviđa i mislim kako će meč biti bolje konstruiran na taj način, a i samim time će ona koja osvoji titulu, pa čak i ona koja bude među posljednja dva u meču dobiti ogromno puno momentuma. Što se tiče segmenta, nije bio loš, nije bio tako dobar – bio je solidan. Nema tu mnogo više što se može napraviti oko ove situacije, ali priča s Nikki i Carmellom dobila je svoj nastavak, Becky je dobila odlične reakcije, a u meču imamo nekoliko potencijalnih pobjednika.

Što se tiče tag meča kojeg su imali kasnije, jednako kao segment, bio je solidan. Nije tu bilo ništa posebno, ali drago mi je da Becky, usprkos mnogim porazima u zadnje vrijeme, još uvijek ostaje prikazana kao prva hrvačica SmackDown. Totalno bih mogao očekivati kako će ona uzeti titulu u nedjelju, što bi bilo dobro, iako mi ne bi bilo žao niti da Alexa Bliss ili čak Nikki Bella uzmu pojas, a onda ga Becky uzme kasnije.

Situacija oko Tag Team turnira je odlična. Heath Slater je korak bliže svome ostvarenju sna jer je zajedno s Rhynom prošao u finale turnira na Backlashu. Koliko se možda Rhyno i Slater činili kao nasumičan tim, njihovo osvajanje titula ne bi bila nimalo loša odluka. To bi bila izvanredna kulminacija cijele ove priče sa Slaterom i ugovorom koji bi napokon dobio ono što želi. No, isto tako mi je svejedno hoće li još produžiti taj storyline na neko vrijeme pa da Slater tek kasnije na neki način uzme ugovor. Bit će zanimljivo.

Veselio sam se meču između Usosa i American Alphe jer sam siguran kako taj meč može biti izvanredan, ali ovo što sam vidio je bilo jednako izvanredno. Usosi su pokazali novi karakter, agresivnost i sve ostalo… i onda izgubili za 30 sekundi, samo da bi nakon meča napali Alphu i ozlijedili Gablea kako oni ne bi mogli nastupiti u finalu turnira. Fantastičan heel turn Usosa, to je nešto što je trebalo ovoj diviziji koja je prilično slaba s heel timovima koji su zapravo relevantni.

Sad imamo zanimljivu situaciju na PPV-u. Pošto AA ne mogu nastupati, Hype Brosi i Usosi borit će se u meču i pobjednik toga će ići u finale. Totalno očekujem pobjedu Usosa ovdje, što bi bila potpuno ispravna odluka s obzirom da su sada napravili heel turn i unijeli svježinu u diviziju, a ponajprije u svoj karakter. Čak ne bi imao ništa protiv niti da osvoje titule na Backlashu i onda Alpha kasnije pobijedi u osveti i osvoji titule. Da su sada Alphe uzele titule, to bi bilo odviše predvidljivo i očekivano, a ovako sada imamo postavljenu podlogu za feud između Usosa i njih za titule.

The Miz pobijedio je Apolla Crewsa u prilično dobrom meču. Crews malo previše gubi u zadnje vrijeme, ali to je možda nov početak za njega i možda bismo ga mogli vidjeti u drugom karakteru uskoro što bi bilo itekako poželjno. Neka shvati da s karakterom čovjeka koji je sretan što je tu ne funkcionira i da ga to neće odvesti do vrha te neka malo dobije na drugom i boljem karakteru i onda će biti spreman za nešto više i bolje. Ziggler je bio dobar za komentatorskim stolom, kao i segment nakon meča gdje je Maryse pokupila titulu od Zigglera umjesto Miza. Nisu uspjeli toliko razraditi feud između njih dvojice, pošto je nekako dodan u zadnji čas, ali dobro su ovo napravili.

Bray Wyatt i Randy Orton niti ovaj puta nisu imali fizičkog kontakta, no ovaj puta čak nisu niti izmijenili poglede. Najprije je Wyatt imao svoj uobičajen promo gdje je metaforički predočio Ortonu kako Orton više nije taj predator kakav je nekad bio, nego je sada to mjestu pripalo Wyattu. No, ono što me više impresioniralo je bio promo Ortona. On je odlučio otkinuti list iz Wyattove knjige te je također preko jedne priče odlučio prenijeti Wyattovu jasnu poruku za Backlash, kako će ga mirno i strpljivo čekati, a onda potegnuti kada bude se stvorila prilika. Taj promo me je totalno zaintrigirao za njihov meč, nešto što do sada nisu uspjeli napraviti u svojim konfrontacijama.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Polufinale turnira za Tag Team titule"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*