SmackDown pregled – Pokušaj skidanja maske

Show je otvorila Charlotte koja je imala štošta za reći nakon što je razbila Rondu na Survivor Seriesu. Kazala je kako je ovo učinila za cijeli SmackDown roster i za Becky Lynch. No, tu ju je prekinula Paige i kaznila ju sa 100 tisuća dolara zbog odgurivanja sudaca. Prekinule su ih IIcoincs i tu smo dobili meč.

Svidio mi se promo Charlotte, ali ovo su trebali odavno napraviti. Ovo se trebalo dogoditi još onda kada ju je Becky napala prije par mjeseci, tada je Charlotte trebala biti negativac u cijeloj toj priči, a Becky pozitivac. No, ako ništa drugo, barem su tu grešku ispravili donekle ovim napadom na Rondu. No, vidjet ćemo tek pravo stanje svega kada se Becky vrati.

Ono što je uslijedilo nije mi se baš svidjelo. Charlotte je najprije pobijedila Billie Kay, a onda je nakon toga imala meč protiv Peyton Royce i to je dobila diskvalifikacijom. Oba meča su baš bila bezveze i čini mi se da su oduzela puno previše vremena i jednostavno nisu bili dobar ulaz u ovaj show. Ako su već htjeli nešto ovakvo, bolje da su ovo pretvorili u jedan handicap meč, dali Charlotte pobjedu ili barem nekakav DQ kraj u kojem će ih pretući na mrtvo. Ovo je uzelo previše vremena i jednostavno nije bilo baš dobro. Kay i Royce su u ovom trenutku jako nebitne ako se mene pita i to je žalosno. Njihov gimmick trenutno postao je odviše loš i iritirajuć, na početku sam to iritirajuć uzimao u dobrom smislu, sada ga već uzimamo u jako lošem smislu. A to je sve posljedica lošeg bookinga.

Miz je ugostio Shanea u svojem talk showu i krenuo mu se ulizivati, ali pritom suptilno sve zasluge prenositi na sebe, i što se tiče World Cupa i Survivor Seriesa. To mi je bilo jako dobro odrađeno, no Miz je u takvim stvarima apsolutni prvak, tako da mi to i nije neko čudo. Uslijedio je meč protiv Bryant braće koji su onda pobijedili Miza i Shanea. Došlo je do nesuglasica u Shaneovom i Mizovom timu jer Shane nije htio ući, a onda je Miz uspio biti poražen. Ovo u teoriji ne zvuči kao loš booking niti ovaj poraz treba shvaćati ozbiljno budući da se radi o čistom karikiranju, neće sada nešto ovaj poraz Miza uništiti. Moj problem je s ovim što ovime grade meč između Miza i Shanea, a ja za to nisam nimalo zainteresiran i onda baš zato nisam zainteresiran ni za program. Tako da je meni sve ovo na papiru dobro, ali nemam neke zainteresiranosti u stvarnosti jer vodi ka nečemu što mene osobno ne zanima.

New Day pobijedili su Big Showa i Bar u Thanksgiving Day bori sa svom hranom i svim ostalim što ide u paketu s ovakvim tipom meča. Pa gle, protiv ovog inače nemam nekakvih problema ako je show dobar, no za sada show nije bio baš nešto kvalitetan i onda sam još dobio ovo i samim time još umanjilo dojam o showu. Tako da ovo baš i nisam prihvatio u dobrom smislu, a ni meč kao meč nije nešto što nismo vidjeli prije i nakon ovoga želim da ovaj feud što prije prestane i da se Big Show makne od svega. No, bojim se da to neće skoro.

Bryanov promo je bio najbolji dio showa jer je govorio o prirodi svog heel turna i kazao kako se sve to desilo još prije nekoliko godina kada ga je publika zamijenila s AJ Stylesom, a njega su izdali i nisu prolazili kroz sve ono kroz što je on prolazio da bi se uspio vratiti u ring, oni su jednostavno za vrijeme toga naišli na novog idola kome su se pokorili. Jako lijepo rečeno, našli su odličnu poveznicu sa Stylesom koji je sada u programu s Bryanom, tako da je ovo stvarno predivno uklopljeno. Bryan je isto pokazao kako se odlično snalazi u heel ulozi i da mu i to leži dosta prirodno.

Asuka i Naomi pobijedile su Mandy Rose i Sonyu Deville u bezveznom meču. Bio sam čak u uvjerenju da bi Mandy mogla uzeti pobjedu ovdje jer izgleda kao da nešto imaju u planu s njom, ali Asuka je u drugom timu tako da je razumljivo zašto ovakav rezultat.

Orton i Mysterio su imali zabavan meč u main eventu u kojem je Orton pobijedio Reya uz jedan vrlo kul RKO kojim je kontrirao Reyovo proklizivanje iz ringa. Nakon meča ga je pretukao i skinuo mu masku. Iako je ovo potencijalno zanimljivo, za njihov program u globalu nisam zainteresiran jer to je tako 2006. ili koja god već godina.

Sve skupa, jedan od lošijih i nezanimljivijih SmackDowna u zadnje vrijeme. Iako idu negdje s pričama, gotovo ništa mi ne djeluje kao potencijalno interesantno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Pokušaj skidanja maske"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*