SmackDown pregled – Podizanje tenzija

Roman Reigns vs Rusev – *

Za razliku od većine epizoda, ovotjedni SmackDown započinjemo mečom izemđu Reignsa i Ruseva. Meč nije bio dugačak što je i dobro jer smo ovu dvojicu već dosta puta vidjeli u međusobnoj borbi. Meč je završio diskvalifikacijom Ruseva kada je Liga nacija napala Reignsa koji je imao meč pod kontrolom. Ambrose je došao da spasi svoga brata, no u jednom trenutku je sletio ravno na Reignsa. ipak, njih dvojica su uspjeli potjerati Ligu nacija. Ovo je rezultiralo tag team mečom koji će se dogoditi u Main Eventu. Ambrose je kasnije u backstageu imao dobar promo kako je ova bila nesreća što se dogodilo s njime i Reignsom. Dobro odrađeno sve skupa, sviđa mi se kako se javljaju nesuglasice između Reignsa i Ambrosea što podiže moje zanimanje za Triple Threat na Fastlaneu.

 

Kalisto (c) vs Kevin Owens (United States Championship) – ***

Ziggler je bio na komentatorskom mjestu jer on s Owensom ima nedovršenog posla. Meč je bio jako dobar, nije trajao dugo, ali mi se jako svidio. Kalisto je bio zabavan, letio je u ringu i oko njega, a Owens je kvalitetu meča nadopunio svojim powerhouse potezima i odličnom glumom. Sjajan spoj dvaju različitih stilova i nadam se da ćemo dobiti još koji meč od ove dvojice. Na kraju meča, Owens je Kalistu napravio Powerbomb i pritom ga bacivši na Zigglera. Ziggler je potom da Superkick. Owens je išao po pobjedu, no Ziggler ga je omeo i Kalisto je zadržao titulu. Poslije meča Owens je napao Kalista, no Ziggler je ušao u ring i Owens je pobjegao. Dosta dobro sve skupa, izgleda da Owens i Ziggler nastavljaju svoje rivalstvo što će rezultirati mečom na Fastlaneu vjerojatno. Kalisto ima meč protiv Del Ria na Fastlaneu što će vjerojatno dobiti, a onda se nadam da će Owens krenuti u lov na US titulu pa da dobijemo nešto zabavno za istu na WM.

 

Ryback vs Erick Rowan – *

Ne znam baš koja ja poanta ovoga bila, Rowan i Strowman došli su sami bez Harpera i Wyatta. Najslabija točka Wyatt obitelji Erick Rowan pretrpio je još jedan poraz ovaj tjedan. Ne sviđa mi se to što različito bookiraju Wyatte. Bray i Strowman su dobri, Harper je tu i tamo, no Rowan je uvijek zapostavljen. Strowman će vjerojatno ići na Big Showa na Fastlaneu, a ostatak Wyatta ili će imati Tag Team meč protiv Rybacka i ekipe ili jednostavno neće imati ništa. I da, Ryback ima novi izgled, promijenio je odjeću i sada još više liči na Goldberga. Kada su se stvari smirile, sada samo treba da opet krenu s takvim komparacijama.

 

Becky Lynch i Sasha Banks imali su zanimljiv segment u backstageu nakon onoga što se dogodilo na Rawu kada su pomogle jedna drugoj. Ovdje su njih dvije kroz prepirku se dogovorile kako će se ujediniti protiv Naomi i Tamine. Sviđa mi se ovaj privremeni tim njih dvije koji će se vjerojatno raspasti nakon Fastlanea. Ova situacija oko Divas titule je malo zbunjujuća sad kada je Brie pobijedila Charlotte. Ako već žele dati Brie taj meč, neka se to dogodi na Fastlaneu, a ovaj Triple Threat neka ostave za WM.

 

AJ Styles vs The Miz – **3/4

Moram priznati kako me je ovaj meč ugodno iznenadio. Očekivao sam kratak meč i laku pobjedu za Stylesa, no dobili smo jedan kvalitetan meč. The Miz je iznenađujuće bio dobar u ovome meču, ali opet tu je Styles tako da se ne moramo čuditi. Zabavna akcija tokom meča s dobrim zadnjim minutama i pobjeda Stylesa sa Calf Crusherom. Originalno se taj potez u NJPWu zvao Calf Killer, ali pošto je WWE PG program i to je vulgaran naziv, promijenili su ime. Meni je samo drago da je on zadržao taj potez i da ga koristi. Trebaju pokazati publici koja ne zna tko je on što više stvari od njega. Nakon meča, Jericho, koji je bio na komentatorskom stolu, došao je u ring i izazvao AJ Stylesa na meč na idućem SmackDownu. Ova ideja mi se definitivno sviđa i mislim da bi WWE trebao češće najavljivati mečeve za SmackDown na ovaj način ako misle podići ratingse. Činjenica da će se ovaj meč dogoditi idući tjedan i da će se na toj istoj epizodi SmackDowna pojaviti i Brock Lesnar me uzbuđuje i jedva čekam.

 

New Day vs Social Outcasts – **

Ove dvije frakcije imale su zabavnu konfrontaciju prije meča gdje su Outcasti izjavili kako će uzeti Tag Team titule. Svi znamo da se to naravno neće dogoditi, a već i nakon ovoga meča smo se uvjerili u to jer je New Day u kratkom, ali zabavnom meču uspjeli izvući pobjedu. Oba tima pokušala su varati, no New Dayu više posrećilo i Kofi je uz pomoć užadi Roll Upom dobio Axela. Također jedna informacija, niti Bo Dallas niti Bray Wyatt nisu bili na Rawu ili SmackDowna, zbog zdravstvenih problema jednog od člana njihove obitelji, mislim da se radi o djedu.

 

R-Truth i Goldust imali su još jedan komičan segment gdje R-Truth još jednom nije pristao biti Goldustov partner. Goldust ga je ovaj puta pratio i u hotelu.

 

Charlotte vs Alicia Fox – *1/4

Meč je bio u redu, ali ništa posebno se nije dogodilo. Charlotte je pobijedila, njezin tatica je još uz nju i pomaže joj kad zagusti. Jedina dobra stvar je to što je Charlotte pobijedila jer je na Rawu izgubila od Brie. Ništa posebno ovdje stvarno.

 

Dean Ambrose & Roman Reigns vs Rusev & Alberto Del Rio – **1/2

Vaš standardan SmackDown Main Event, no ovdje imamo jednu promjenu! Nakon nekoliko tjedana, imamo Main Event SmackDown koji nije završio diskvalifikacijom. Ovo je također prvi SmackDown na USA Networku čiji je Main Event završio na čist način. Bravo za WWE, uspjeli su. Opet smo vidjeli nesuglasice između Ambrosea i Reignsa kada se Ambrose zaletio za Suicide Dive i pogodio Reignsa, no ovaj ga je uspio uhvatiti. Solidan završetak showa.

 

Dobar SmackDown, definitivno bolji i zabavniji od Rawa. Imali smo tri solidna/dobra meča i najavu borbe između Stylesa i Jericha idući tjedan.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Podizanje tenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*