SmackDown pregled – Pobjeda Mustafe Alija nad Bryanom

Show je započet u svlačionici gdje je Shane održao predavanje SmackDown rosteru i kazao kako Paige više neće biti GM SmackDowna. Iskreno, vrlo nasumična odluka, da ne kažem i glupa. Zašto? Jer fanovi su se žalili isključivo na Raw, nisam vidio nikoga da je rekao da je SmackDown negledljiv, dosadan i loš. I zato mi je bilo potpuno glupo to što su nastavili ono što su započeli na Rawu, a to je nekakvo najavljivanje nove ere i skori početak revolucije u produktu WWE-a. Mislim da takvo nešto SmackDownu nije potrebno jer da su oni odradili neku regularnu epizodu bez nekih najaljivanja nove ere ja se ne bih začudio niti bi mi to nedostajalo, ali to potvrđuje onu tezu da sve što se tiče Rawa, tiče se i SmackDowna, no ne i obrnuto u ovakvim situacijama. Mislim, ako je smijenjen autoritet na Rawu, zašto i na SmackDownu? Pa Paige nije činila ništa loše. Tako da je ovo potpuno besmisleno. 

Najava Vincea na Rawu očekivano je podigla rating malo iznad trenutačnog stanja (iako je to tako glup potez jer neće trajati vječno budući da je Raw i dalje bio vrlo razočaravajuć), a to se sve nastavilo i na SmackDownu što po meni nije imalo smisla. Becky je otvorila show i imala je izvanredan promo u kojoj se zaprijetila Rondi, a onda je došla Charlotte, zatim i Asuka te se fokus prebacio na titulu. I onda se iz nekog razloga pojavio Vince McMahon. Po meni potpuno nasumično, nepotrebno i forsirano. Što je njemu njegova nenajavljena pojava SmackDownu i ovom segmentu u globalu donijela? Došao je i ukorio cure, rekao je Becky i Charlotte da se osvete Rondi, a istovremeno im prigovarao na njihovu pobunu oko kraja TLC meča jer u tom meču sve je dopušteno. Totalni paradoks izgovorenih rečenica. A uostalom, nije li to bila i tema tog segmenta dok se on nije pojavio? Jedino dobro što je napravio je to što je odlučio nekom dati priliku protiv Asuke za titulu. Sve skupa, dio segmenta je bio jako dobar, dio s Vinceom je isto kao i na Rawu bio vrlo forsiran i besmislen jer hej, njegovim ćemo pojavljivanjem podići interes za produktom. Baš. Malo sutra. Koliko bi ovaj segment bio bolji da njega nije bilo? Sve bi isto bilo rečeno, sve bi se lijepo odvilo kako treba.

Izazov je prihvatila Naomi koja je s Asukom imala solidan meč. Pobjednik nikada nije bio u pitanju, no Naomi je bila dovoljno dobra i uvjerljiva u svojim near fallovima da u konačnici meč bude donekle uzbudljiv i ima tu neku određenu dozu napetosti. Bilo je nesigurnosti u vezi nekih tamo kontri i pokušaja roll upova, malo mi je to izgledalo spetljano, no dobro. Zadovoljan sam u konačnici.

Jeff i Joe imali su kratak segment u kojem je Jeff najprije osvojio verbalni sukob kazavši Joeu kako do sada nije osvojio nijednu titulu u WWE-u time pobivši sve što mu je Joe do tada rekao, a onda je dobio i fizički okršaj Twist of Fateom. Fora kratki segment, nisu duljili jer nije bilo potrebe. Tematski je to bilo već sve čuto u dosadašnjim segmentima, no Jeff se ovdje prvi puta suprotstavio i to je dobro došla novost ovog segmenta i programa.

Miz je imao Mandy Rose za partnericu u meču protiv Trutha i Carmelle jer Shane nije mogao biti nazočan tako da se romansa između njih dvojice ovdje nije nastavila. Meč je bio kratak na svu sreću, Miz je pobijedio i to je bilo to. Ne znam točno poantu svega ovoga, no dobro. Moglo je proći i bez toga definitivno.

Usosi su došli i govorili kako oni nisu primili pin na TLC-u, no Anderson i Gallows su kazali kako nisu bili na SmackDownu od 8. mjeseca i vrijeme je da i oni dobiju spotlighta. Usosi su ih pozvali na borbu, a oni su prihvatili. Solidan kratki segment koji je postavio meč između dva dotična tima i dao nam do znanja da će se stvari u diviziji malo promijeniti i da se više neće bazirati na dva-tri tima. Dobro odrađeno.

Sam meč nije bio loš, no nije bio ni ništa tako dobro, vrlo vjerojatno jer nisu htjeli ići all in zbog samog završetka koji je bio neodlučen jer se ekipa iz Sanityja uplela i izazvala diskvalifikaciju. Zatim su pretukli sve one u ringu dok su trenutne prvake, koji su isto bili kraj ringa, ovaj puta ostavili na miru. A Sheamus i Cesaro su dovršili posao u ringu pretukavši Usose i Club. Dobro odrađeno sve skupa, drago mi je da su se timovi pomiješali malo i do spotlighta su došla neka druga imena. Možda malo izgleda ovo sve naglo jer ni Sanity ni Club nismo vidjeli dosta dugo, ali jednostavno nemaju izbora. Jer ako ih krenu polako graditi sad za titule, onda smo opet osuđeni na tri tima koja jedina imaju momentuma, a tada se onda ništa nije promijenilo.

Bryan je prije svoga meča imao promo u kojem je govorio opet ono što je rekao i prošlih tjedana, a to je da ljudi svojim djelovanjem onečišćavaju okoliš te da je on jedini koji ih može spasiti i podučiti tome. Ništa loše, ali ništa novo ili potrebno. Moglo se i bez toga promoa. Više bih volio da je pričao o tome kako je pobijedio Stylesa na TLC-u.

U main eventu smo vidjeli meč između Almasa i Bryana protiv Stylesa i Alija, koji je sada navodno službeni član SmackDown rostera što je po meni vrlo lijepo za čuti. Meč je bio jako zabavan s odličnim potezima jer imamo i dva highflyera i dva čovjeka koja znaju naglasiti psihologiju u meču, pogotovo Bryana čiji su Lariati bili predivni, a njegovo mučenje Alija tamo sredinom meča s Romero specialom i sleeperom je jednostavno bilo predivno. Uz malo nespretan kraj gdje je Ali radeći 450 na Bryanu krivo doskočio i pao na ruku/rame, Ali je uspio pinnati Bryana za pobjedu. Smatram da je taj kraj i taj “botch” malo prenapuhan, vidjeli smo mi ove godine i gorih stvari, tako da po meni ovo nije bilo tako strašno da se sada prave neke polemike. Ovo je za Alija ogromna pobjeda i nadam se da će zaista na tome poraditi i iskoristiti to za nešto više.

Sve skupa, solidna epizoda s par ne baš tako dobrih stvari, ali zabavnim mečevima i nekim dobrim nastavkom priča.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Pobjeda Mustafe Alija nad Bryanom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*