SmackDown pregled – Owens i Zayn na rubu otpuštanja

SmackDown je ovaj tjedan odradio mrvicu bolju post-PPV show. Možda je to zato što je trajao kraće jer je Raw imao dosta fillera i bezveznih stvari da bih ga nazvao kvalitetnim. SmackDown nije imao baš nekih loših stvari, najavili su main event za sljedeći PPV, nekoliko ljudi je debitiralo ili se vratilo i sve skupa, jedna zanimljiva epizoda.

Shane je otvorio show. Kazao je kako je SmackDown usprkos svemu dokazao da su oni A show. A onda je pozvao Owensa i Zayna koji su djelomično bili odgovorno za poraz SmackDowna. Shane ih htio otpustiti, no tada je izašao Bryan i kazao kako ih ipak neće otpustiti, no kako će imati meč protiv New Daya u main eventu i to Lumberjack meč.

Bio je ovo jedan zanimljiv segment s dobrim razvojom priče između Shanea, Owensa i Zayna. Očigledno je bilo da ćemo dobiti nešto ovakvo nakon svega što se dogodilo na PPV-u. Drago mi je da su u sve to i upleli potencijalno otpuštanje Owensa i Zayna. I nekako mi se sviđaju ovi konflikti i razlike u odlukama između Shanea i Bryana u zadnje vrijeme. Ovo nije ono kao što Raw radi sa Stephanie i Angleom gdje je Stehpanie glavna i radi što hoće. Ovo je nešto što teče prirodno i meni se sviđa.

Meč u main eventu je bio zabavan i kao svaki Lumberjack meč imao je taj moment gdje su svi hrvači uletjeli u ring kako bi se tukli jedni s drugima. Iskreno, očekivao sam pobjedu New Daya nakon što su izgubili od Shielda na Survivor Seriesu, ali drago mi je da su ovdje Zayn i Owens ukrali pobjedu i tako si donijeli još malo momentuma.

Zayn je bio prebijen nakon meča, dok je Owens pobjegao u backstage kako bi molio Bryana da ih ne otpusti. Bryan je zatim informirao Owensa da će sljedeći tjedan imati meč s Ortonom. Prvo, zanimljivo mi je ovo što je Owens napustio Zayna i ostavio ga samog u beatdownu. Vidjet ćemo hoće li to iskoristiti sljedeći tjedan gdje bi se Zayn pitao zašto mu je Kevin to napravio. Drugo, mislim da su ovaj meč između Owensa i Ortona namjerno bookirali zbog one njihove izmjene na Twitteru koju naravno neće spomenuti na TV-u jer nije baš PG. No, nema veze, zanimljiv booking.

Baš kao i na Rawu, i na SmackDownu su se pojavile tri cure, ovaj puta su sve tri bile debitanti iz NXT-a. Ruby Riot, Sarah Logan i Liv Morgan. Najprije su napale Naomi i Becky u backstageu, a kasnije su se uplele u meč između Charlotte i Natalye za Women’s titulu. S jedne strane, ovo je dobro. Dobili smo neka nova lica u diviziji i definitivno mi je drago vidjeti Ruby na glavnom rosteru. S druge strane, ne znam kako će se dobro snaći Sarah i Liv. Nekako su mi zelene još i nisam vidio puno od njih u NXT-u. I da, osim ako nemaju konkretnu ideju s time, meni je glupo što smo dvije noći za redom na oba branda doživjeli istu situaciju, a to je da je debitirala grupa od tri cure. Ako imaju u planu nešto napraviti s njima u smislu da će ih u jednom trenutku spojiti i da je ovo nekakav interbrand storyline za recimo Royal Rumble, onda im skidam kapu, no poznavajući kompaniju, teško je pomisliti na to.

I da, meč između Charlotte i Natalye nije bio ništa posebno, a i pao je u drugi plan nakon što su se pojavile ove tri cure.

AJ Styles je imao promo gdje se prvo osvrnuo na to kako je dobio mnoge pohvale nakon meča s Lesnarom. Onda se osvrnuo na Mahala kojega je pozvao van, a Mahal se pojavio na ekranu i izazvao ga na meč na Clash of Championsu. Tada su Stylesa napali Singh braća, no Styles ih se uspio riješiti.

Solidan segment. Stylesov promo je bio fora. I nekako mi je pao kamen sa srca nakon što je meč između Stylesa i Mahala najavljen za Clash of Champions. Tada će indijska turneja već biti za nas, što znači da su šanse da Mahal vrati titulu vrlo male. A i dosta je tih showova u Indiji odgođeno, upravo jer nisu prodali onoliko ulaznica koliko su očekivali.

Bludgeon Brothers napravili su svoj debi ili povratak, ovisi kako gledamo, te pobijedili Hype Brose. Ovo je bio dobar squash meč i dominantna pobjeda za Harpera i Rowana. No, ja još uvijek ne znam što očekivati od njih. Jer ovaj gimmick nije nešto novo. Oni fizički izgledaju drugačije i nose one velike čekiće, ali što ih to čini drugačijim od njihovog prvobitnog stanja? Volio bih da imaju nešto konkretno za njih i da će im ovo pomoći da uspiju u diviziji (publika je solidno reagirala na njih isto), no ne znam, nisam optimističan.

Benjamina je pobijedio Jeya u solidnom kratkom meču. Nastavlja se njihov feud što je u redu, vjerojatno ćemo dobiti njihov meč na Clash of Championsu, što bi moglo biti super.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Owens i Zayn na rubu otpuštanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*