SmackDown pregled – Owens došao do pobjede nad Stylesom

Ovotjedni SmackDown bio je vrlo dobar, čak i kad se to nije očekivalo od njih, pošto je ovo ipak bio blagdanski show, no ipak smo vidjeli jedan popriličan napredak u gotovo svim pričama, a uz to smo dobili i dva vrlo dobra meča. Ovaj tjedan SmackDown je lagano uzeo titulu boljeg showa u svoje ruke pobijedivši Raw.

U main eventu su se sukobili Styles i Owens. Meč je krenuo prilično sporo, ali kasnije kada su krenuli ispucavati svoje glavne poteze, postalo je puno bolje. Zayn je pokušao omesti Stylesa, ali je došao Shane i kazao sudcu da potjera Zayna u backstage, a dok je Shane bio u konzultaciji sa sudcem, Styles je imao Owens pobijeđenog no sudac nije gledao te je Owens preokrenuo stvar u svoje ruke i uzeo pobjedu. Tako da praktički možemo reći da je Shane indirektno pomogao svojem neprijatelju Owensu da pobijediti trenutnog WWE prvaka Stylesa i tako si zaradi meč za titulu u budućnosti. Svidjela su mi se dešavanja oko ringa i Owens kao sljedeći izazivač ne zvuči tako loše s obzirom kako on ima najviše momentuma i predispozicija za to u ovome trenutku. A ionako će vjerojatno biti samo prijelazni izazivač dok ne dođe Nakamura ili netko treći.

U početnom segmentu Bryan se oglasio na Zigglerovu situaciju i kazao kako je Ziggler onim od prošlog tjedna službeno vakantirao US titulu te će se zbog toga održati turnir. Dobra odluka, drago mi je da odmah prelazimo na nešto konkretno i da nema otezanja između svega toga, jednostavno su odlučili da Ziggler više nije prvak i odmah nam ponudili turnir koji će vjerujem imati dobrih mečeva.

No, tada su se pojavili Benjamin i Gable koji se htjeli svoj meč za Tag Team titule. Ipak, do kraja ovog segmenta pojavili su se New Day te Rusev i English i Bryan je najavio Triple Threat meč između tri dotična tima s time da pobjednik dobiva meč za titule. Vrlo zabavan segment, pogotovo dio s Rusevom i Aidenom koji su postali tako popularni kod publike da je prava šteta to ne iskoristiti. I segment je bio prilično svjež, uvijek volim kad nešto drugo otvori show, a ne samo jedna te ista priča. Ovako su timovi dobili malo više fokusa nego inače.

Ovaj tjedan, prvi sat i SmackDowna i Rawa bili su bez reklama što je omogućilo određenim mečevima da budu prikazani cijeli. I drago mi je da je ta čast pripala baš ovom Triple Threat Tag Team meču. Ja ću reći kako mi je ovo čak bio bolji meč i od onoga 4-way meča za titule na PPV-u. Ovdje je nekako struktura cijelog meča bila bolja, nije uopće bilo dosadnih trenutaka, publika je bila uključena i svaki tim je imao onaj svoj jedan ogromni near fall na kraju meča kojim su mogli uzeti meč. Opet, najviše bih volio da su Rusev i English uzeli pobjedu, ali eto, nekako je sve ovo krenulo od Gablea i Benjamina koji su u zadnje vrijeme postali puno zabavniji u ringu, tako da vidjet ćemo kako će uspjeti u svemu ovome. Samo što se još uvijek nisu uspjeli povezati s publikom, ne dobivaju baš očaravajuće reakcije.

Svidio mi se backstage segment između Bryana i Shanea gdje je Shane poklapao doslovno svaku Bryanovu odluku za ovaj show, čak i da pritom nije imao neke validne argumente za to. Lijepo odrađen segment, sviđa mi se polaritet između njih dvojice, dobro ovo za sada rade, zanima me u kojem će pravcu dalje ići Shaneov karakter.

Vidjeli smo dva meča prve runde turnira za US titulu. U prvom meču sukobili su se Mahal i Dillinger. Ako ću biti iskren, odmah mi je Mahal postao gledljiviji čim sam u potpunosti siguran da ga više nema u main eventu i da će sada biti u mid-cardu. Tako da, meni je drago što je on uzeo ovaj meč. To je ono što sam rekao, on ne smije sada postati jobber odjednom. To se ne smije dogoditi. Neka probaju s njim nešto napraviti u mid-cardu, možda ipak bude nešto od njega, tko zna. Ovdje je bilo logično da on uzme pobjedu, Dillinger ionako ništa ne radi već duže vrijeme. Idemo vidjeti hoće li što biti s Mahalom ovdje.

U drugom meču sukobili su se Corbin i Roode. Solidan meč koji je trajao dovoljno dugo za njihove potrebe i pružili su nam jedan sasvim pristojan performans, zabavna akcija s par dobrih kontri i near fallova. Ovdje nisam predvidio tko će uzeti pobjedu, bilo je prilično neizvjesno, ali drago mi je da je to Roode.

I dalje ništa konkretno u ženskoj diviziji na SmackDownu. Naomi i Ruby su imale meč, došle su sve ostale cure, nastala je tuča i to je otprilike bilo to. Meni ovo lagano postaje vrlo naporno jer se ne dešava ništa konkretno, sve se svodi na nebitne mečeve, nebitne pobjede i glupe krajeve s ponavljajućim scenama. Želim nešto drugo.

Vidjeli smo i revanš s Clash of Championsa gdje su se Bludgeon braća borila protiv Breezanga. Ovdje se činilo kako će opet uzeti pobjedu u vrlo kratkom meču, no onda su se pojavili Ascensioni, izazvali diskvalifikaciju i izvukli Breezanga od poraza. Lijepo je odrađeno, bitno da ima nekog progresa u priči i da se nešto događa. Logično je da Ascensioni dođu u pomoć njima dvojici zbog svega što se događalo u Fashion Filesu. Ali meni se najviše ovdje dopalo to što su Harper i Rowan zapravo trebalo ovo dobiti nakon onog Powerbomba, ali je Rowan na 2 digao Breezeova ramena namjerno kako još ne bi završili meč. Tako da je meni ovo bilo super.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Owens došao do pobjede nad Stylesom"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*