SmackDown pregled – Osveta te uvijek zadnja stigne

Malo je reći da je ovotjedna epizoda bila dobra. Čak je malo reći da je bila odlična. Ja bih rekao da je ovo bio i najbolji WWE show ove godine. Toliko je bilo dobro. Zašto?

Pa, najprije smo show otvorili na najbolji mogući način. Styles i Ellsworth imali su napokon taj meč kojeg su trebali imati još prije dva tjedna. Mislim da meč nije mogao biti bolje bookiran. Trajao je manje od minutu i Styles ga je tako lako uspio pobijediti. Čak nije ni udario Styles Clash ili bilo koji drugi potez. Nekoliko udaraca je bilo dovoljno. Sad mislim kako i oni koji su bili toliko ljuti što je Ellsworth pobijedio Stylesa tri puta mogu biti sretni i zadovoljni ovakvom završnicom. Priča je zaista ispričana maestralno. Ellsworth je sve svoje pobjede ostvario uz pomoć Ambrosea, to je činjenica koju on nije htio prihvatiti pa je mislio da ima šanse u ovom meču i sad kada Ambrose više nije na njegovoj strani. Ali se desila potpuno suprotna situacija gdje je Styles pobijedio Ellswortha i onda ga još masakrirao nakon meča kako bi mu pokazao tko je šef. Ovo jednostavno nije moglo biti bolje odrađeno. Dobio sam ono što sam htio. Hvala.

No, Styles tu nije bio gotov. Na mikrofonu je rekao kako je on svoje za ovu godinu odslužio i sada se može odmoriti, pritom zanemarujući svoj meč protiv Zigglera sljedeći tjedan, što mi se izrazito svidjelo. Ziggler je naravno izašao van i imao je standardan solidan babyface promo gdje je rekao kako će osvojiti WWE titulu, ali stvari su postale zanimljivije kada se iznenada pojavio Baron Corbin. Corbin je rekao kako Ziggler ne bi postigao to da je on bio u tom meču…i zatim ga napao. To je rezultiralo u meč između njih dvojice kasnije u main eventu. Odličan segment. Obožavam Corbina u zadnje vrijeme, veoma dobro ga bookiraju i ovim je postalo još bolje.

U main eventu smo vidjeli taj meč. Možda vam se nije htjelo gledati ga jer smo već vidjeli njihov feud ranije ove godine koji je bio pun mečeva koji su uvijek završavali na PPV Kickoffu, ali meni je ovaj meč bio puno kvalitetniji od bilo kojeg njihovog meča iz prošlosti. Dobili su dosta vremena, polako ali sigurno su gradili meč, ispričali su odličnu priču gdje se Corbin dosta puta obazirao na Stylesa (koji je sjedio za komentatorskim stolom), uvjeren u svoju pobjedu u meču. Nekoliko odličnih near fallova u završnici. Stvari su se zamrsile kada je Corbin gurnuo Zigglera u Stylesa, a zbog njihove dugotrajne borbe kraj ringa završio dvostrukim odbrojavanjem. Styles je bio toliko ljut da je uzeo stolicu i krenuo udarati obojicu dok se nije pojavio Daniel Bryan koji je rekao kako će Styles sada braniti titulu u Triple Threat meču sljedeći tjedan. Izvrsno. Ja sam mislio da će Dolph ovo osvojiti, čisto da dobije malo momentuma prije tog meča, ali drago mi je da nije ispalo tako nego da su ovime ubacili i Corbina u meč. Sve je ovo bilo super, meč je bio dobar, Stylesov napad stolicom je bio super i onda najava za kraj. Odlično.

Miz je branio svoju IC titulu u meču protiv Apolla Crewsa nakon što ga je ovaj pobijedio na Tribute to the Troopsu. Jako mi se svidjelo kako su ovo bookirali. Crews, koji je ruku na srce, užasno zapostavljen, dominirao je 90% ovog meča. I dok je izgubio, imao je koristi od ovoga meča. Osim toga, izgubio je prljavo, što pridodaje Mizovom karakteru, a pritom štiti Crewsa u porazu. Ja bih samo volio da Crews dobije malo više prilike. Jer ovaj meč je bio jako dobar i to uglavnom zbog njega. Sjajne poteze je radio.

No, ono što se dogodilo nakon meča je bilo još bolje. Renee Young je imala intervju s Mizom u kojem ga je pitala je li postao opsjednut Ambroseom, ali joj je Miz rekao kako je ona ta koja je opsjednuta Ambroseom jer nakon svega, ona je ta koja spava s njime. I zato je dobio šamar. Nešto izvanredno. WWE do sada nije spomenuo niti jednom njihovu vez na TV-u, ali kako je sada Total Divas u punom pogonu, morali su. I odradili su to na najbolji mogući način.

Ambrose je kasnije imao meč protiv Harpera. Bilo je solidno, volio bih da je možda bilo malo duže, ali su dobro iskoristili vrijeme. Sviđa mi se način na koji je Ambrose uzeo pobjedu, bilo je to roll upom, što je bolje za Harpera nego da je bio Dirty Deeds. Nakon meča, Wyatti su pretukli Ambrosea kako bi mu se osvetili za Harperov poraz. No, tu nije bio kraj za Ambrosea jer se onda pojavio i Miz koji mu je udario Skull Crushing Finale. Odličan segment nakon meča. Ambrose je ispao kao pravi underdog, Wyatti kao opasan tim, a Miz kao onaj koji je iskoristio trenutak kada je Ambrose bio na podu i dokrajčio ga.

Natalya je napokon priznala kako je ona bila ta koja je napala Nikki Bellu na Survivor Seriesu, a onda imala i ponajbolji promo svoje karijere u kojem je izjavila kako nikada nije voljela Nikki, pritom ju je par put nazvala kujom, a za kraj rekla kako ju John Cena zbog toga nikada neće oženiti. Izvanredan segment, Bellina reakcija je bila super, a Natalya je stvarno imala fantastičan promo. Za sada nešto najbolje od nje otkako je napravila heel turn.

Alexa Bliss je imala meč protiv Luchadore, maskirane žene, koja ju je na kraju i pobijedila za tri minute na sveopće iznenađenje! Ipak, ispostavilo se da je ta maskirana žena bila Becky Lynch koja je uspjela pobijediti Alexu i tako si zaradila title shot za sljedeći tjedan. Odlično ispričana priča. Ako se sjetite, prošli tjedan je Alexa trebala imati meč protiv lokalne indy hrvačice, ali nije, jer je mislila da nisu na njenom nivou. Ovaj tjedan, Becky je glumila upravo tu indy hrvačicu i pobijedila Alexu koja ju je podcijenila jer nije znala da je to Becky. Jedva čekam njihov meč sljedeći tjedan.

Curt Hawkins i Mojo Rawley imali su meč koji nije bio ništa posebno. Tu se pojavio i glumac Rhyan Phillipe. Nisu ga nešto pretjerano puno iskoristili niti je ovaj meč imao nekog značaja, ali je bilo solidno.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "SmackDown pregled – Osveta te uvijek zadnja stigne"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*